Κυριακή 14 Ιουνίου 2009

Data tethering για το iPhone από τη Vodafone!

Ναι είναι γεγονός! Το iTunes μόλις μου αναβάθμισε τα carrier settings στο iPhone και αμέσως έψαξα στο μενού της συσκεύης για τυχόν αλλάγες, όπως ενεργοποίηση MMS και Data Tethering. Data Tethering είναι το μοίρασμα της σύνδεσης Internet του iPhone σας στον υπολογιστή σας (π.χ. μέσω 3G) και στην περίπτωση του iPhone, γίνεται τόσο ασύρματα (Bluetooth), όσο και ενσύρματα (με το καλώδιο USB φόρτισης).

Το δοκίμασα μέσω καλωδίου στο MacBook Pro και όπως ισχυρίστηκε η Apple, πέρα από το να ενεργοποιήσω την εντολή στο iPhone μου, δεν χρειάστηκε να κάνω κάτι άλλο. Με το που το σύνδεσα, ενεργοποιήθηκε μια καινούργια δικτυακή θύρα και είχα ίντερνετ έστω και αργό (στην περιοχή μου μπαίνω σε GPRS).

Eλπίζω η Vodafone να μας το δώσει χωρίς έξτρα πάγιο μιας και που μας τα τρώει από τα παχυλά συμβόλαια που πληρώνουμε. Ακόμα με την αποστολή MMS δεν είχα τύχη, αλλά μπορεί να φταίει ότι είμαι εκτός δικτύου 3G και η Apple ισχυρίστηκε ότι απαιτείται λήψη 3G για την αποστολή MMS. Όπως και να 'χει πολύ ευχάριστα Κυριακάτικα νέα!

ΥΓ: Φυσικά για να δουλέψει το Data Tethering στο iPhone σας, απαιτείται η έκδοση 3.0 του λειτουργικού iPhone που κυκλοφορεί για όλες τις συσκευές iPhone ως δωρεάν αναβάθμιση στις 17 Ιουνίου.

ΥΓ2: Μόλις κατάφερα να στείλω και να λάβω MMS από iPhone σε iPhone. Υπάρχει μια καθυστέρηση στη λήψη για την οποία μάλλον ευθύνεται η ανικανότητα λήψης σήματος 3G στην περιοχή μου.

10 σχόλια:

ToRRenT είπε...

Προσωπικά, το Data Tethering θα μου φανεί πολύ χρήσιμο, ειδικά τώρα το καλοκαίρι και είναι ένας από τους βασικούς λόγους που ανυπομονώ για τη νέα έκδοση.
Άντε, τρεις και σήμερα...

macnasos είπε...

Πολύ καλά νέα Αντώνη! Αδημονώ για την Τετάρτη να το δοκιμάσω, αν και αυτό που με ενθουσιάζει πιο πολύ είναι η προσθήκη των Ελληνικών! Όπως λεεί και ο ΤoRRenT όμως, βλέπω να το χρησιμοποιώ και γω το Data Tethering κατά Αύγουστο μεριά μιας και wifi εκεί που θα πάω, δεν προβλέπεται...

Ανώνυμος είπε...

Στο iphonehellas αναμεταδίδουν την είδηση χρησιμοποιόντας το δηκό σου screenshot, χωρίς να κάνουν καμιά αναφορά από που το πήραν..

Αντώνης Σιγάλας είπε...

OK, όντως η φωτογραφία φαίνεται ότι είναι παρμένη από εμένα (ίδια ώρα στο ρολόϊ), αλλά η δημοσιεύση ισχυρίζεται πως το μάθαν από τη Vodafone. Όπως και να 'χει, δεν πειράζει - σιγά τα ωά.

dimhap είπε...

άντε μούρλια
περιμένουμε την Τετάρτη
:)

Dimpapas είπε...

έχετε ακούσει τίποτα για την Cosmote; θα ενεργοποιήσει την συγκεκριμένη λειτουργία;

Ανώνυμος είπε...

Έχω ibook g4, κατέβασα την os 3.0 αλλά δεν καταφέρνω να δουλέψω το tethering... Φυσικά εδώ δεν είναι forum αλλά αν υπάρχει κάποια γνώμη γι΄αυτό θα με βοηθούσε πολύ!

Αντώνης Σιγάλας είπε...

@Dimpapas Όχι δεν έχω ακούσει κάτι και δεν διάβασα κάπου κάτι σχετικό.
@Ανώνυμος Υποθέτω ότι έχεις συμβόλαιο με Vodafone για iPhone. Αν ναι πας στο iphone στις Ρυθμίσεις > Γενικά > Δίκτυο > Κοινή Χρήση Internet και το κάνεις ναι. Μετα αν το iBook σου έχει Bluetooth, πας στο μενού μπαρ και το κάνεις pair με το mac σου και μετά επιλέγεις το όνομα του iphone σου και Connect to Network. Ειδάλλως, μπορείς να συνδέσεις απλά το καλώδιο USB και να πας στο System Preferences / Network και να δεις αν σου έχει ενεργοποιήσει ένα νέο Network Interface. Πρέπει να γίνει πράσινο για να έχεις ιντερνετ. Αυτά.

cbb1987 είπε...

re paidia to tethering paizei kai sto 1st gen iphone?

Αντώνης Σιγάλας είπε...

@cbb1987 Όχι, το data tethering είναι χαρακτηριστικό του iPhone 3G και iPhone 3GS. Άλλωστε, δεν μπορείς να κάνεις ρεαλιστικό browsing με GPRS - οι ταχύτητες είναι αστείες!