Σάββατο 9 Αυγούστου 2008

MediaStream: Κορυφαίο νέο skin για Plex (OSXBMC)!


Λοιπόν είναι φοβερό πως μια απλή αλαγή skin μπορεί να κάνει τόσο μεγάλη διαφορά σε ένα πρόγραμμα. Έχω πρήξει πολύ κόσμο για το OSXBMC (που μετονομάστηκε σε Plex εσχάτως), αλλά μιλάμε για ένα από τα πιο κορυφαία προγράμματα που μπορεί να κατεβάσει κανείς στο Mac του και σίγουρα το καλύτερο Media Center για Mac. Εκεί που πάσχει αρκετά είναι στο αρχικό setup του, αφού φαίνεται (και ορισμένες φορές είναι) δύσχρηστο στον απλό χρήστη και ακόμα πιο πολύ στο χρήστη ενός Μac που έχει συνηθίσει στο μηδενικό configuration.

Εώς τώρα χρησιμοποιούσα το Plex με το skin xTV που προσομοιώνει ως ένα βαθμό τη μινιμάλ προσέγγιση του FrontRow. Χθες κατέβασα και δοκίμασα το νέο skin για το XBMC (και κατ' επέκταση το Plex) με την ονομασία ΜediaStream και το ερωτεύτηκα αμέσως! Φοβερή αισθητική προσέγγιση, εκπληκτικά animations και "καθαρή" γραμμή κι ας είναι λίγο heavy στα γραφικά (ειδικά αν έχεις συνηθίσει στο xTV -- FrontRow). Από τα προβληματάκια που αντιμετώπισα ήταν η αδυναμία υποστήριξης των Ελληνικών χαρακτήρων που το έλυσα γρήγορα με μια απλή αντικατάσταση των default γραμματοσειρών με τις δικές μου και αγαπημένες Μyriad.

Τόσο πολύ το ευχαριστήθηκα το ΜediaStream, που ετοίμασα γι' αυτό ένα βιντεάκι στο YouTube (και εδώ για αργή σύνδεση στο Internet, Ellada γαρ), αλλά και μία gallery στο Flickr. Το skin μπορείτε να το κατεβάσετε από την επίσημη ιστοσελίδα του κάνοντας κλικ εδώ, ενώ το Plex θα το βρείτε εδώ. Και καθώς αδειεύομαι από αύριο κι επισήμως, καλό καλοκαίρι!

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εάν επείγεσαι να ενσωματώσεις στον XBMC, το πλήρες εξελληνισμένο περιβάλλον του MediaStream v0.85, στύλε μου e-mail (ydatografida@gmail.com), προκειμένου να σου στείλω την ελληνική μετάφρασης του αρχείου “strings.xml”, καθώς και λεπτομερείς οδηγίες σχετικά με αυτήν.

Ydatografida

Αντώνης Σιγάλας είπε...

@Υδατογραφίδα Ευχαριστώ για την προσφορά σου. Προτιμώ όμως την αγγλική έκδοχή του στα μενού του. Με τις γραματοσειρές τι έχεις κάνει (που δεν υποστηρίζουν Ελληνικά αρχεία); Εγώ έχω βάλει τις Myriad. Μπας και έχεις τις γραμματοσειρές του MediaStream που να υποστηρίζουν Ελληνικά;

Ανώνυμος είπε...

Το πρόβλημα σε αυτό το κέλυφος (πραγματικά) είναι σωστή απεικόνιση των ελληνικών γραμματοσειρών.
Μία λύση είναι αυτή που προτείνεις.
Δηλαδή την αλλαγή των προκαθορισμένων από το κέλυφος με άλλες που υποστηρίζουν τα ελληνικά πρότυπα κωδικοποίησης χαρακτήρων (π.χ. Utf-8). Με την προϋπόθεση, ότι αυτές οι γραμματοσειρές περιέχουν ελληνικούς χαρακτήρες (απλά, πολύ απλά).

Τέλος, για να εμφανιστούν σωστά οι ελληνικοί χαρακτήρες (γράμματα) στα μενού (και σε ότι άλλο, ως προς την εμφάνιση, ελέγχεται απ' αυτό το Κέλυφος), θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις γραμματοσειρές που να ακολουθούν το ελληνικό πρότυπο κωδικοποίησης χαρακτήρων “ISO-8859-7” . Επιπλέον, θα πρέπει να αφαιρέσεις από τις γραμμές των αρχείων XML, του φακέλου 720p, τα [UPPERCASE] και [/UPPERCASE], προκειμένου να μην εμφανίζονται κεφαλαία τονισμένα ή απόστροφοι (') στη θέση των γραμμάτων.

π.χ. η αρχική γραμμή που ήταν
...[UPPERCASE]$LOCALIZE[3][/UPPERCASE]...
θα γίνει
...$LOCALIZE[3]...

Με τις παραπάνω παρεμβάσεις αλλοιώνεις την μορφή και την ιδιομορφία του εν λόγω Κελύφους. Επιπλέον, απαιτούν κόπο και σε κάποιες περιπτώσεις το αποτέλεσμα είναι αμφίβολου επιτυχίας.

Ανώνυμος είπε...

Στην τελευταία έκδοση του Κελύφους MediaStream (v0.87) παρατήρησα ότι έχουν αφαιρέσει τα UPPERCASE.

Υδατογραφίδα

Αντώνης Σιγάλας είπε...

Ευχαριστώ Υδατογραφίδα για τις πολύτιμες συμβουλές σου!

Ανώνυμος είπε...

Σημείωση: Στην τελευταία έκδοση του Κελύφους MediaStream (ver. 0,88) ενσωματώθηκε η “Ελληνική εκδοχή”.
Παρακαλώ, στη πρώτη γραμμή του αρχείου strings.xml αλλάξτε την κωδικοποίηση χαρακτήρων από ...encoding="utf-8"... που είναι σε ...encoding="ISO-8859-7"... , προκειμένου να έχετε μια ολοκληρωμένη απεικόνιση στην ελληνική γλώσσα.

Υδατογραφίδα

Ανώνυμος είπε...

Αντώνη εσύ ευχαριστήθηκες το ΜediaStream και εμείς μαζί με όλη την παρέα του maclife.gr το βιντεάκι σου http://www.maclife.gr/forum/showthread.php?t=453&highlight=plex