Παρασκευή 21 Αυγούστου 2009

QuickPic, ασύρματη μεταφορά φωτογραφιών από το iPhone

Μέχρι η Apple να αποφασίσει να μας δώσει τη δυνατότητα να μεταφέρουμε ασύρματα τις φωτογραφίες μας από το iPhone στον υπολογιστή μας ή σε άλλο iPhone (ιδέα: μέσω Bluetooth μήπως;), το QuickPic μας λύνει μια πραγματική ανάγκη:

Ανοίξτε την εφαρμογή, διαλέξτε μια φωτογραφία από το Camera Roll του iPhone ή τραβήξτε μια καινούργια & ανοίξτε τον αγαπημένο σας browser στον υπολογιστή σας, πλοηγηθείτε στην σελίδα που σας λέει και κατεβάστε την φωτογραφία ασύρματα στον υπολογιστή σας. Φυσικά, απαιτείται η συνύπαρξη των δύο συσκευών στο ίδιο wifi δίκτυο για να γίνει η δουλειά. Το καλό είναι ότι η εφαρμογή υποστηρίζει Bonjour για να μη γράφετε συνέχεια νουμεράκια IP στον browser σας και μάλιστα κτυπάει στην ίδια πόρτα με το απίστευτο AirSharing Pro (δηλαδή 8080) - ένα bookmark λιγότερο για τους χρήστες και των δύο εφαρμογών δηλαδή. Η φωτογραφία κατεβαίνει σε full ανάλυση και με το σωστό orientation.

Σ' όσους η χρησιμότητα μιας τέτοιου είδους εφαρμογής φαντάζει βασική, υπάρχει και το πασπαρτού μεταφοράς αρχείων που λέγεται ezShare, για το οποίο θα αναφερθώ σε μελλοντική δημοσίευση. Άσχημο πράγμα να πληρώνεις για πράγματα που θα έπρεπε ούτως ή άλλως να υποστηρίζονται εγγενώς από το λειτουργικό του iPhone, αλλά...

Η εφαρμογή πραγματοποιεί όσα υπόσχεται, είναι διαθέσιμη στο AppStore και ζητάει 1,59 Ευρώ. Σπεύσατε όσοι/ες εκνευρίζεστε με τη συνεχόμενη χρήση καλωδίων. Εύχομαι μελλοντική αναβάθμιση της εφαρμογής να επιτρέψει την ασύρματη διαμεταγώγηση φωτογραφιών και από iPhone σε iPhone (ή iPod touch), καθώς και δυνατότητα για μεταφορά πολλών φωτογραφιών ταυτόχρονα. Όπως πάντα: όσο ζω ελπίζω.

9 σχόλια:

Διάφοροι Χρήστες είπε...

Όσο εσύ αγοράζεις καινούργιες εφαρμογές για το iPhone σου, εμείς παλεύουμε με την Vodafone για μια συσκευή..
Έλεος παιδιά, έλεος...

rocean είπε...

Μέσω του bluetooth υπάρχει το bluetooth photo share και είναι και τζάμπα... Δεν το έχω δοκιμάσει όμως...

Αντώνης Σιγάλας είπε...

@Jol1naras Καλό κουράγιο!
@rocean Το δοκίμασα εγώ! Δυστυχώς ύποστηρίζει ασύρματη διαμεταγωγή από iPhone σε iPhone μόνο και όχι σε υπολογιστή που με έκαιγε εμένα! Πάντως αν και αργό, είναι μια καλή λύση και δωρεάν όπως είπες για όσους αλλάζουν συχνά μεταξύ των iPhone τους φωτογραφίες. Ευχαριστώ για την πληροφορία.

Ανώνυμος είπε...

ThanX Tony!
SUPERga
Το τελειο ειναι που ''χτυπάει'' στην ίδια πόρτα με το AirSharing


Jig Janus

ippias είπε...

Συν-γνώμη προκαταβολικά αν η ερώτηση δεν γίνεται στο κατάλληλο σημείο.
Θέλω να αγοράσω μερικά Accessories για το iphone από το apple store (U.K.)
Εχω διαπιστώσει ότι δεν στέλνει στην Ελλάδα.
Ήθελα να σε ρωτήσω Αντώνη αν υπάρχει τρόπος παραγγελίας και αν υπάρχει κάτι αντίστοιχο στην Ελλάδα.
Βλέπω επίσης ότι το MadMac's συνεχώς εμπλουτίζεται , δεν υπάρχει περίπτωση ενός apple store στην Ελλάδα;
ευχαριστώ

George είπε...

ippias δεν υπάρχει κανένας απολύτως τρόπος να σου έρθουν Apple προϊόντα από Αγγλία(ή από οποιαδήποτε άλλη χώρα).Πήγαινε ebay.co.uk ίσως καταφέρεις κάτι.

Αντώνης Σιγάλας είπε...

@ippias Όπως είπε και ο George όντως δεν μπορείς να παραγγείλεις online από Ελλάδα σε Applestore του εξωτερικού. Το MadMacs.gr είναι δικτυακό e-shop της εταιρίας Elite που εργάζομαι. Κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε, δεδομένου πάντα και του μεγέθους της Ελληνικής αγοράς, για να δημιουργήσουμε ένα καθαρόαιμο mac διαδικτυακό μαγαζί για να καλύψουμε αυτή την ανάγκη του μέσου Έλληνα καταναλωτή προϊόντων της Apple. Βέβαια δεν είμαστε η Apple, αλλά κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε! Τώρα το αν η Apple θα φτιάξει Applestore στην Ελλάδα, αυτό περνάει και από το χέρι μας, ανεβάζοντας χρόνο με το χρόνο τις πωλήσεις Apple προϊόντων στην Ελλάδα, δείχνοντας στην Apple έμπρακτα ότι αξίζει να δραστηριοποιηθεί η ίδια στην "μικρή" όπως και να το κάνουμε Ελληνική αγορά.

apas είπε...

Τώρα που είπες bluetooth, όταν κάνω αναζήτηση για bluetooth συσκευές απ' το iPhone και ενώ έχει τριγύρω π.χ. ένα Windblows PDA και ένα Sony Ericsson κινητό δεν βρίσκει τίποτα. BTW, υπάρχει δυνατότητα να στείλεις εικόνα πχ, μέσω bluetooth σε άλλο κινητό;

#asxetweet: Remote app τα σπάει! :P

Αντώνης Σιγάλας είπε...

@Απόστολος Παπαδόπουλος Όχι, το bluetooth στο iPhone έχει περιορισμένη χρησιμότητα. Φωτογραφία από iPhone σε iPhone μέσω wifi ή Bluetooth μπορείς να στείλεις και είναι αυτή που αναφέρει ο Rocean πιο πάνω. Το Bluetooth χρησιμοποιείται κυρίως για σύνδεση με ασύρματα ακουστικά ή ηχεία. Να φανταστείς ούτε σε PC ή Mac μπορεί να συνδεθεί με Bluetooth ένα iPhone (παρά μόνο για να κάνεις data tethering).
To Remote είναι όντως σένιικο.