Παρασκευή 27 Ιουνίου 2008

Αυτόματο κατέβασμα υπότιτλων


Όσοι κατεβάζουν διάφορες ταινίες και σειρές από το δίκτυο, θα ξέρουν ίσως, πόσο παίδεμα είναι να ψάχνει κανείς εκ των υστέρων να βρίσκει τους αντίστοιχους υπότιτλους. Ιστοσελίδες με υπότιτλους υπάρχουν αρκετές, αλλά ίσως μία από τις καλύτερες πηγές να είναι το OpenSubtitles.com.

Έψαχνα αρκετό καιρό να βρώ ένα τρόπο να κατεβάζω αυτόματα τους υπότιτλους των videos που έχω, χωρίς να κάνω χειροκίνητη εύρεση κάθε φορά. Υπάρχουν διάφορα σκριπτάκια που υπόσχονται να κάνουν αυτή τη δουλειά όπως το SubDownloader. Το θέμα είναι ότι δεν δουλεύαν σωστά σε υπολογιστές Macintosh.

Χθες, μετά από μια μακροσκελή συζήτηση στο φόρουμ του OSXBMC, έπεσα πάνω στον eduo που έχει γράψει μια εφαρμογή που είναι ακόμα σε Alpha μορφή και λέγεται SolEol. Στις ρυθμίσεις της επιλέγετε την γλώσσα των υπότιτλων που θέλετε να κατεβάσει (έχει μεταξύ άλλων και τα Ελληνικά μετά από παράκληση μου). Επιλέγετε κατόπιν τον φάκελο ή τα αρχεία που θέλετε να ψάξει για υπότιτλους και αυτό ψάχνει στο OpenSubtitles.com και όσους υπότιτλους βρίσκει, τους κατεβάζει και τους μετονομάζει στο ίδιο όνομα με το αρχείο βίντεο. Μια χαρά!

Το δοκίμασα σήμερα το πρωί επισταμένα και μέχρι στιγμής δούλεψε απροβλημάτιστα και ας είναι ακόμα σε πολύ πρώιμο στάδιο. Το SolEol γράφτηκε σε RealBasic, είναι δωρεάν και μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ.

3 σχόλια:

john είπε...

Πολυ καλο το προγραμμα αλλα εχω προβλημα μου οι υποτιτλοι φαινονται σαν κινεζικα. Εχεις καμμια λυση

Αντώνης Σιγάλας είπε...

Αυτό δεν πρέπει να είναι πρόβλημα του SolEol, αλλά του προγράμματος που χρησιμοποιείς για να αναπαράγεις τις ταινίες. Π.χ. στο VLC πρέπει να πας στο Preferences, να ενεργοποιήσεις το Advanced και να πας στο Input codecs -> Other Codecs -> Subtitles -> Subtitle Text Encoding = CP1253. Στο Movist, αρκεί στα Preferences να επιλέξεις Subtitle - Encoding = Greek Windows.

Αν κάποιο από όλα αυτά δε σου λύσει το πρόβλημα, τότε μιλάμε για προβληματικούς υπότιτλους ή λάθος ρυθμίσεις στο SolEol.

john είπε...

Αντωνη σε ευχαριστω για την απαντηση. Τελικα τα καταφερα με το submerge.