Τετάρτη 4 Ιουνίου 2008

Κι άλλη γκρίνια για τα Windows 7


Μέσα στο 2010 θα βγουν τα επόμενα Windows σύμφωνα με ανακοινώσεις της ακατονόμαστης. Δηλαδή το 2012. Όχι επειδή τα Windows Vista δεν ήταν επιτυχημένα, λέει ο Ballmer και ο Gates, αλλά... Τα επόμενα Windows θα έχουν δύο σημαντικές προσθήκες: Multitouch και Dock. Δεν ξέρω αν σας θυμίζουν κάτι, αλλά και τα δύο είναι πράγματα τα οποία η Apple τα έχει ήδη ενσωματώσει στους υπολογιστές της και το iPhone.

Το Dock υπάρχει από τότε που υπάρχει το Mac OSX, δηλαδή το 2001 και είναι ένας εύκολος τρόπος να ανοίγεις τις εφαρμογές που χρησιμοποιείς συχνά αλλά και να βλέπεις με μια ματιά ποιες εφαρμογές έχεις ανοικτές αν έχεις κάποιο νέο email κ.ο.κ. Ε, φαίνεται ότι το taskbar των Windows είναι λίγο λειψό και ότι τελικά η χρήση μπάρας dock είναι καλύτερη ιδέα. Άραγε πως θα την ονομάσουν αυτή τη μπάρα; Αν θυμάστε τα δικά μας Dashboard Widgets τα ονομάσαν Gadgets...

Το Multi-Touch (που το όνομα και η τεχνολογία είναι πατενταρισμένη από την Apple) χρησιμοποιείται ευρέως στις συσκευές iPhone και iPod Touch. Επίσης οι νέοι φορητοί της Apple ενσωματώνουν την λειτουργία του multitouch στα trackpad τους και μας επιτρέπουν να κάνουμε τις ίδιες κινήσεις (gestures) με αυτές που κάνουμε σε μία συσκεύη iPhone. Φυσικά αυτό είναι μόνο η αρχή, μιας και η Apple έχει επενδύσει πολλά χρήματα και ανθρώπους στην τεχνολογία αφής.

Για άλλη μια φορά λοιπόν, η Microsoft υπόσχεται πράγματα που η Apple ήδη λανσάρει στην αγορά και για άλλη μια φορά δεν αισχύνεται καθόλου για την κλοπή τους. Ανακαλύπτει και πάλι τον τροχό, ανακυκλώνοντας τεχνολογία τρίτων. Αυτό κάνει τόσο καιρό, αυτό κάνει και τώρα. Και επενδύει στην μεγάλη μάζα των αδαών χρηστών της που δεν ασχολούνται καν με τον ανταγωνισμό. Το κακό για την Μicrosoft είναι ότι αυτή τη φορά, ο περισσότερος κόσμος γνωρίζει ότι η Microsoft δεν εισάγει "καινά δαιμόνια", αφού το Multitouch είναι ήδη σήμα κατατεθέν της υπερεπιτυχημένης συσκευής iPhone.

Όταν μια παρουσίαση ενός νέου λειτουργικού (Windows 7) επικεντρώνεται αποκλειστικά σε 2 χαρακτηριστικά τα οποία είναι "παρμένα" από τον ανταγωνιστή τους (Μac OSX) τότε τι συμπέρασμα βγάζουν οι περήφανοι χρήστες Windows για το λειτουργικό τους; Γιατί εμείς ήδη έχουμε μια ιδέα για το ποιόν της Μicrosoft και εγώ προσωπικά δεν διστάζω να την εκθέσω όποτε μου δίνεται η ευκαιρία: Απεχθάνομαι την Μicrosoft.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

MICROSOFT ΜΙΑ ΖΩΗ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ...ΜΙΑ ΖΩΗ ΤΡΙΤΗ... & ΚΑΤΑ'Ι'ΔΡΩΜΕΝΗ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
(ΤΟ MAC OS X No1 & TO LINUX No2 ΦΥΣΙΚΑ!!!!!!!!)