Πέμπτη 16 Απριλίου 2009

Ελληνικό Ραδιόφωνο στο Mac!

Ένα από τα συνηθισμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει ένας νέος χρήστης Mac, είναι η αναπαραγωγή ραδιοφωνικών προγραμμάτων μέσω διαδικτύου. Αυτό συμβαίνει γιατί η πλειονότητα των Ελληνικών (κυρίως) ραδιοφωνικών σταθμών, χρησιμοποιούν τεχνολογίες της Μicrosoft για το streaming τους. Και ενώ στα Windows η διαδικασία αναπαραγωγής είναι απροβλημάτιστη, στην περίπτωση του Mac απαιτείται η εγκατάσταση ενός Plugin. Και πάλι όμως, πολλά μπορούν να πάνε στραβά και γενικά η ζωή του χρήστη γίνεται δύσκολη.

Greek Radio for the Mac

Εδώ έρχεται να μας κάνει τη ζωή πιο εύκολη ένα νέο προγραμματάκι, γραμμένο από τον Έλληνα προγραμματιστή Patrick Chamelo. Μία καθαρόαιμη Mac εφαρμογή που περιλαμβάνει πάνω από 200 Ελληνικούς ραδιοσταθμούς και κάνει την αναπαραγωγή τους απροβλημάτιστη υπόθεση! Το μόνο που απαιτείται για την ομαλή λειτουργία του είναι η εγκατάσταση του δωρεάν plugin Flip4Mac που για όσους δεν το έχουν ήδη εγκατεστημένο στο Mac τους, μπορούν να το κατεβάσουν από εδώ. Αν ο αγαπημένος σας ραδιοσταθμός δεν περιλαμβάνεται στην λίστα, μπορείτε να τον προσθέσετε εσείς χειροκίνητα, εισάγωντας την διεύθυνση του stream.

Το πρόγραμμα λέγεται Greek Radio και προσφέρεται δωρεάν. Ο προγραμματιστής όμως ζητάει donations αν το χρησιμοποιείτε συχνά και καλό είναι να υποστηρίζουμε τέτοιου είδους προσπάθειες. Στις δοκιμές μου, έπαιξε απροβλημάτιστα όποιο ράδιο κι αν επέλεξα. Η εφαρμογή επίσης παρέχει ενσωματωμένο Visualizer καθώς και μπάρα φιλτραρίσματος αναλόγως περιοχής, ενώ μπορεί να αναβαθμίζεται αυτόματα μέσω του Sparkle!

Στην περιοχή της Θεσσαλονίκης απουσιάζουν όλοι οι σταθμοί του πρώην εργοδότη μου (StarFM, ΕλληνικόςFM, HeartFM), αλλά φαντάζομαι ότι ο προγραμματιστής συλλέγει ακόμα σταθμούς και σίγουρα επόμενες αναβαθμίσεις θα εμπλουτίζουν συνεχώς το παρεχόμενο υλικό. Συγχαρητήρια και πάλι στον Patrick που είναι φοιτητής προγραμματισμού στο Leicester. Την εφαρμογή μπορείτε να την κατεβάσετε δωρεάν εδώ, ενώ ο προγραμματιστής δέχεται donations μέσω PayPal. Πάντα τέτοια και καλές ακροάσεις!

20 σχόλια:

TheoCoach είπε...

Μπράβο στον Patrick και μπράβο σε εσένα που μοιράζεσαι όλα αυτά τα καλούδια.

ΑΚΗΣ είπε...

ΜΡΑΒΟ, ΜΠΡΑΒΟ, ΜΠΡΑΒΟ!!!!!!!!

ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ. ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΣΤΟ OS X. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΓΙΟΥΧΟΥ!!!!

Πραγματικά έχω και ένα δεύτερο, η απαράδεκτη απόδοση της Α-βόδη flash player αλλά αυτό είναι άλλη υπόθεση.

Ανώνυμος είπε...

Leicester Ftw

giotse είπε...

Θα το δοκιμάσω κι αυτό αλλά υπάρχει το fstream http://osx.iusethis.com/app/fstream επίσης μια καλή συλλογή από ραδιόφωνα είναι αυτή http://odys-online.blogspot.com/2007/07/online_21.html

john είπε...

Αψογο

goo είπε...

To programa sinexia kolaei kai den mou pezi arketous stathmous...

Ανώνυμος είπε...

Oraio programma!!! Kairos htan! :D
Tha htan akoma poio oraio an douleue se menu bar kai den epoiane xoro sto dock ;) :D

Dimitris @ insideabox είπε...

και έψαχνα κάτι τέτοιο!

thanks!

Καλό Πάσχα!

Αντώνης Σιγάλας είπε...

@AKHΣ Δεν βλέπω ποτέ την Adobe να σοβαρεύεται με το Flash στους Mac, δυστυχώς...
@giotse Ευχαριστώ για τη λίστα! Το FStream το χρησιμοποιώ και γω και πραγματικά είναι πολύ μικρή και βολική εφαρμογή. Το Greek Radio, έχει το καλό ότι έχει έτοιμες τις ραδιοφωνικές λίστες, οπότε δεν παιδεύεται ο χρήστης να τις εισάγει μόνος του, ενώ μπαίνει και στην διαδικασία να ακούει και σταθμούς που ύπο άλλες προϋποθέσεις δεν θα άκουγε.
@goo Ναι και μένα μου κράσαρε μια φορά. Πιθανόν να έχει να κάνει με την ποιότητα του εκάστοτε stream που δεν σου παίζει όλους τους σταθμούς. Αρκετοί είχαν όριο παλιά, π.χ. 200 χρήστες ταυτόχρονα για streaming και μετά οι υπόλοιποι τρώγαν πόρτα.
@panosru Ναι, σαν menu bar θα ήταν σένιικο αλλά ο μέσος χρήστης μπερδεύεται με τις εφαρμογές που "κρύβονται" στην μπάρα του μενού. Εγώ αυτό που θα ήθελα είναι να ανοίγει ένας συγκεκριμένος σταθμός με το που ανοίγει η εφαρμογή και να βρω που στο καλό είναι επιτέλους η λίστα με τα αγαπημένα που υποτίθεται ότι έχω φτιάξει. Επίσης δυνατότητα sorting ανά όνομα σταθμού, τοποθεσία και είδος κτλ. Βέβαια η εφαρμογή ακόμα είναι νέα και έχει μεγάλες δυνατότητες εξέλιξης.
@Dimitris Insideabox και όλοι οι υπόλοιποι. Καλό Πάσχα!

@ngel είπε...

Nice! Μου άρεσε πολύ και σαν ιδέα και σαν εφαρμογή!

Ανώνυμος είπε...

xerei kaneis pws mporw na pros8esw sta8mo sto greek radio?8a me voh8oyse polu

Αντώνης Σιγάλας είπε...

@Ανώνυμος Πατάς το κουμπί με το γρανάζι. Δες εδώ: http://yfrog.com/5lpicture1wxjp Δεν ξέρω αν ακόμα δουλεύει σωστά πάντως....

Ανώνυμος είπε...

Πολύ καλό να είσαι πάντα καλά να μας βρίοσκεις τέτοια ωραία προφραμματάκια.

Ανώνυμος είπε...

κρατάω αντιγραφο ασφαλειας
το επαναφέρω, αλλα πάλι βγλάζει ολους τους σταθμους..

Αντώνης Σιγάλας είπε...

@Ανώνυμος Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς. Τί έπρεπε να κάνει; Έχεις σβήσει κάποιους σταθμούς και δεν θες να στους ξαναεμφανίζει μετά το Restore;

Ανώνυμος είπε...

δεν εμφανίζεται τπτ όταν πατάς το link.

Αντώνης Σιγάλας είπε...

@Ανώνυμος Ευχαριστώ για την παρατήρηση. Άλλαξα τους συνδέσμους και τώρα δουλεύουν.

Ανώνυμος είπε...

exw anebasei to programma alla den akougetai kanenas stathmos...ti ftaei???

Unknown είπε...

Παιδιά μηπως ξέρει κανείς γιατι δεν μπορω να ακούσω τίποτα στο greekradio? ;έχω κατεβάσει και το flip4mac αλλά τίποτα

Ανώνυμος είπε...

Πολύ ευχάριστο και εύκολο το προγραμματάκι σου...
Δεν παίζουν κάποιοι σταθμοί όπως το 88miso και το Ant1 Radio 97,2. Το πιο σημαντικό μου πρόβλημα είναι ότι δεν παίζει τον Πειρατικό 107.7 FM. Οι τύποι ότι λίνκ έχουν για να ακούσεις είναι μέσω e-radio ενώ σε αντίθετη περίπτωση ο Freedom 88,9 FM τον οποίο πρόσθεσα παίζει τέλεια... Είμαι καινούργιος στο Mac αλλά πολύ παλιός χρήστης των Παραθυριών και έτσι γνωρίζω τι κάνω και δυστυχώς δοκίμασα με πολλούς τρόπους αλλά δεν...

Ευχαριστώ εκ των προτέρων...
Αλεξίου Αλέξιος.