Παρασκευή 17 Απριλίου 2009

VideoMonkey για μετατροπές βίντεο

Ένα από τα πιο απαραίτητα εργαλεία για τις μετατροπές βίντεο που καταγινόμουν ολημερίς, ήταν το VisualHub. Και λέω "ήταν", γιατί το VisualHub πέθανε. Ο προγραμματιστής του, το 'κλεισε το μαγαζάκι και πέταξε και τα κλειδιά. Το VisualHub ήταν που λέτε το πασπαρτού για τις μετατροπές βίντεο. Του 'ριχνες καμμιά 10αριά βιντεάκια και του έλεγες κάν'τα να παίζουν σε iPod. Μετά από λίγο (πολύ ήταν, αλλά δεν πειράζει) είχες τα βιντεάκια σου έτοιμα. Ήταν εφαρμογή shareware, αλλά τα άξιζε τα λεφτάκια της.

Ο προγραμματιστής του VisualHub λοιπόν σταμάτησε να εκδίδει καινούργιες βερζιόν, αλλά "άνοιξε και τον κώδικα" της εφαρμογής για να μπορέσει κάποιος τρίτος προγραμματιστής αν θέλει να συνεχίσει το θεάρεστο έργο του. Όπερ και εγένετο! Από τις στάχτες και την μπούρμπερη του VisualHub ξεπρόβαλε με άγριες διαθέσεις το πιθήκι των βίντεο, το VideoMonkey!

videomonkey
To VideoMonkey είναι δωρεάν, βασίζεται στον κώδικα του VisualHub και σας επιτρέπει να κάνετε εύκολα και γρήγορα τις μετατροπές των βίντεο σας. Το πλεονέκτημα του έναντι ας πούμε του HandBrake, είναι ότι μπορείτε με ένα βήμα να προσθέσετε πολλά βίντεο και να τα κάνετε μετατροπή, ενώ αν κάνετε την ίδια διαδικασία στο HandBrake, θα εξασθενήσει σημαντικά ο σφιγκτήρας σας και μπορεί να πάθετε κανά φούιτ.

Προς το παρόν η εφαρμογή είναι ακόμα στα σπάργανα και δεν έχουν ενεργοποιηθεί όλες οι δυνατότητες του. Για παράδειγμα εξάγει μόνο σε αρχεία τύπου MP4 για όλες τις Apple συσκευές. Αλλά το interface του είναι σημαντικά πιο απλό και κατανοητό από αυτό του VisualHub. Μπορείτε επίσης να δείτε πόσο μεγάλο θα είναι το παραχθέν αρχείο πριν αρχίσετε την κωδικοποίηση. Σε επόμενες εκδόσεις θα κάνει αυτόματο metadata tagging. Θα ρίχνετε π.χ. ένα αρχείο Lost.s05e21.hdtv.lol.avi και θα βάζει τίτλος σειράς: Lost, όνομα επεισοδίου: Let's have freckles for breakfast και ούτω καθεξής. Επιπλέον θα μπορείτε να επιλέγετε να κάνετε κωδικοποίηση μόνο ένα μέρος του βίντεο, κόβοντας ας πούμε τις διαφημίσεις. Α σούπερ!

Ακόμα και στην τωρινή του έκδοση είναι πέρα για πέρα λειτουργικό και πολύ γρήγορο στις μετατροπές του αφού βασίζεται στην ανοιχτή βιβλιοθήκη του FFMpeg. Όχι τόσο γρήγορο όσο το μαραφέτι που ακούει στο όνομα Turbo.264 HD της Elgato, αλλά εξίσου γρήγορο με το HandBrake. Μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ, ενώ ο προγραμματιστής διατηρεί και blog στο οποίο ανεβάζει τα σχέδια του για το μέλλον του VideoMonkey.

3 σχόλια:

jazzman είπε...

καλό φαίνετε αυτό ... και μάλον είναι μόνο για mac ε ;
Πάντως εγώ σε xp δουλεύω το MediaCoder iPod Edition που είναι free και παιδιά κάνει απίστευτη δουλειά ...και αρκετά γρήγορα.Δεν έχετε παρα να το δικιμάσετε

George είπε...

Το κατέβασα αλλά μου έχει μόνο αυτές τις επιλογές για μετατροπή.Με τις άλλες δεν μπορώ να κάνω τίποτα.
http://www.imageshack.gr/files/fnqh7ycg6zbxlc6drb74.png

Αντώνης Σιγάλας είπε...

@George Ναι, προς το παρόν μπορείς να κάνεις εξαγωγή μόνο σε αρχεία MP4.