Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2007

iPod Touch Jailbreak: Εντυπώσεις [Ενημέρωση]

Ένα καινούργιο hack κυκλοφορεί στο διαδίκτυο που κάνει το "σπάσιμο" του iPod Touch γελοία υπόθεση. Σήμερα ήρθε ο αντικαταστάτης του ελαττωματικού iPod touch μου και δεν αντιστάθηκα πολύ στην ιδέα ενός iPod Touch με περισσότερες δυνατότητες!

Η τύχη βοηθάει τους τολμηρούς; Μπορεί. Στη περίπτωση μου το hack δούλεψε και άρχισα να σεριανίζω τα κακόφημα σοκάκια των χακεράδων με ένα iPod Touch με γεμάτη τη home screen του από εφαρμογές.

Εγκαθιστώντας το hack, το πρώτο πράγμα που θα δείτε είναι η προσθήκη του εικονιδίου της εφαρμογής Ιnstaller.app. Η συγκεκριμένη εφαρμογή είναι το portal για την εγκατάσταση πολλών ανεπίσημων εφαρμογών που κυκλοφορούν για το iPod Touch και το iPhone.

Εγκατέστησα τα Community Services και έδωσα πρόσβαση στα αρχεία του iPod Touch μου σε άλλον υπολογιστή μέσω του πρωτόκολλου ssh όπως ανέφεραν οι οδηγίες. Μετά με λίγο ψάξιμο στο Google βρήκα πως θα κάνω εγκατάσταση τις εφαρμογές του iPhone που απουσιάζουν μυστηριωδώς από το iPod Touch. Αυτές είναι το Mail.app, το Google Maps, το Notes και τα widgets για τον καιρό και τις μετοχές. Με μία ακόμα ταρζανιά ενεργοποίησα στο Ημερολόγιο και τη δυνατότητα προσθήκης γεγονότων.

Αφού τα έκανα όλα αυτά και επιβεβαίωσα πως δουλεύουν μια χαρά, άρχισα να πειραματίζομαι προσθέτοντας μέσω Installer.app, διάφορες ανεπίσημες εφαρμογές. Δεν μπορώ να πω ότι εντυπωσιάστηκα με κάποια από αυτές. Το NES emulator που σας αφήνει να παίζετε παλιά παιχνίδια της Nintendo πρακτικά είναι άχρηστο αφού δεν μπορείς να χειριστείς καθόλου καλά τα παιχνίδια με το "εικονικό" keypad.

Τελικά αυτά που άφησα στο home screen μου είναι:
το Apollo IM, μια εφαρμογή για Chat που υποστηρίζει πρωτόκολλα .Mac, AIM, ICQ και MSN (αλλά όχι Gtalk ή Jabber δυστυχώς). Αρκετά γρήγορη, αλλά λιτή. Να φανταστείτε ότι το Beejive που είναι webapp έχει περισσότερες δυνατότητες, καλύτερο interface και υποστηρίζει περισσότερα πρωτόκολλα!
το Mines (Ναρκαλιευτής) και το Sudoku για ατελείωτες ώρας χαράς (βαρεμάρας).
Τέλος βρήκα στο installer.app μια μικρή εφαρμογή (kb2) που προσθέτει στα settings του keyboard μια μικρή αλλά μεγάλη σε σημασία επιλογή: τη δυνατότητα να απενεργοποιείτε την αυτόματη διόρθωση που κάνει μαντάρα αυτά που γράφετε σε greeklish (αφού Ελληνικά δεν αξιωθήκαμε ακόμα να δούμε στο iPhone/iPod Touch).

Συμπερασματικά νομίζω ότι το Jailbreak στο iPod Touch αξίζει μόνο και μόνο για να προσθέσετε τις εφαρμογές της Apple που η ίδια "ξέχασε" να βάλει στο iPod Touch. Οι άλλες εφαρμογές δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο. Η διαδικασία επαναφοράς του iPod Touch στην κανονική του μορφή είναι θέμα ενός απλού restore μέσω iTunes.

Φωτογραφίες από το χακαρισμένο iPod Touch.

[Ενημέρωση]: Έβαλα επίσης το iBlackjack που είναι σένιο παιχνιδάκι, το Lights Off και το weDict με λεξικό της Britannica.

Δεν υπάρχουν σχόλια: