Τρίτη 18 Μαρτίου 2008

Η Μακεδονία είναι Ελληνάδικη

Νεκρή Φύση
Αυτή τη φωτογραφία την τράβηξα σήμερα 50 μέτρα μακρυά από το σπίτι μου. Πιστεύω ότι αντικατοπτρίζει 100% την σημερινή μας Ελλάδα. Ένα απέραντο σκουπιδαριό και μια ασχήμια μεταφορική και κυριολεκτική είναι ο τόπος μας, με αρκετές πινελιές εθνικισμού. Εδώ ο κόσμος χάνεται και μεις πετάμε αετό. Αυτό είναι το συμπέρασμα. Ελπίζω μερικοί από εσάς να μη με κατηγορήσετε για έλλειψη πατριωτισμού. Ίσα ίσα: όποιος/α αγαπάει την πατρίδα του και τον τόπο που μένει, "πονάει" με τα χάλια του και θέλει να τον δει να ευημερεί και να προοδεύει.

Η καθημερινή ασχήμια που αντιμετωπίζουμε όλοι μας έξω από τα σπίτια μας σε κάθε γωνιά της Ελλάδας: η βρώμα, η φασαρία, το νέφος, τα αυτοκίνητα παρκαρισμένα στο πεζοδρόμιο, τα μηχανάκια ανάποδα στο μονόδρομο που έρχονται κατά πάνω μας πάνω στα πεζοδρόμια, η ασυδωσία των πολιτών, τα σκουπίδια παντού εκτός από το μπαλκόνι μας κ.ο.κ. Πρώτα πρέπει να λύσουμε αυτά τα προβλήματα, που είναι προβλήματα διαβίωσης και επηρεάζουν σε μέγιστο βαθμό το ευ ζειν μας. Συμφωνώ ότι η Μακεδονία είναι Ελληνική - εξάλλου ζω σ' αυτή, αλλά δε πρέπει να γίνεται η καραμέλα μας και να εθελοτυφλούμε σε άλλα εξ ίσου σημαντικά προβλήματα.

Νομίζω ότι η φωτογραφία αποδίδει στο ακέραιο, την αλήθεια.

Την επόμενη φορά που θα αναρωτηθούμε αν "η Μακεδονία είναι Ελληνική" θα πρέπει να προβληματιστούμε επίσης για το αν η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες, ή σε κάποιο μεγάλο ποσοστό Ελληναράδων που δεν σέβονται ούτε τον εαυτό τους, ούτε τους συμπολίτες τους, αλλά ούτε και τον τόπο που ζουν και υποτίθεται πως αγαπούν.

4 σχόλια:

roverand είπε...

poso dikio exeis!! kai na tane mono ayta...

Ανώνυμος είπε...

Μα αυτό κάνουν μονίμως οι πολιτικοί μας Αντώνη, συνεχώς ασχολούμαστε με το "πατρίς, θρησκεία, οικογένεια" με τα σοβαρά προβλήματα (δεν τους συμφέρει βλέπεις...) παραμένουν στο περιθώριο...

Ανώνυμος είπε...

πραγματικά πόσο δίκιο έχεις..

Αντώνης Σιγάλας είπε...

Πολύ απλά είμαστε για τα πανηγύρια. Την επόμενη φορά που θα σκεφτώ να "την κάνω" από Ελλάδα, δεν θα με πιάσουν οι νοσταλγίες! Και ας έχει η Ελλάδα ρεύμα 20 ώρες το 24 ώρα και ποντικούς 20 κιλά από τα σκουπίδια ;-)