Δευτέρα 10 Μαρτίου 2008

FriendFeed εναντίον Second Brain εναντίον Sync.gr!

Έχουν βγει κάποιες web υπηρεσίες που επιχειρούν να συνδέσουν το παζλ της ιντερνετικής μας ζωής, σε μία και μοναδική σελίδα. Σε αυτή τη σελίδα, περιέχονται π.χ. οι δημοσιεύσεις μας στο blog μας, οι φωτογραφίες μας στο flickr, τα βίντεο μας στο YouTube, τα bookmarks μας στο Delicious, η μουσική που ακούμε στο Lastfm και τα tweets μας στο Twitter.

Οι φίλοι μας και τέλως πάντων όσοι ενδιαφέρονται για το ποιόν μας, μπορούν να επισκεφτούν αυτή τη σελίδα ή να γραφτούν στο RSS feed της και να είναι ενήμεροι για όλες τις διαδικτυακές μας δραστηριότητες. Ο σπιούνος του Internet που λέει και ο φίλος Κωστής και μάλιστα με τις ευλογίες μας! Εγώ από την άλλη, δεν έχω τέτοια προβλήματα - όρεξη να έχετε να διαβάζετε τις περιπέτειες μου και να βλέπετε τις φωτογραφίες μου.

Έτσι, δημιούργησα σελίδες σε τρεις τέτοιες υπηρεσίες, στο FriendFeed, στο SecondBrain και στο Sync.gr και μπορείτε να τις επισκεφτείτε κάνοντας κλικ εδώ, εδώ κι εδώ.

Το FriendFeed διαθέτει μια μινιμάλ web 2.0 αισθητική και παρέχει υποστήριξη για περισσότερες υπηρεσίες. Υποψιάζομαι ότι είναι και από τα πρώτα της πιάτσας. Το SecondBrain από την άλλη, φαίνεται στα μάτια μου, σαν πιο ολοκληρωμένη σελίδα και νομίζω ότι το προτιμώ από το FriendFeed. Το FriendFeed παραείναι "τηλεγραφικό" αλλά όπως είναι φυσικό, "φορτώνει" πιο γρήγορα. Το SecondBrain δεν παρέχει ακόμα υποστήριξη για το Twitter, αλλά οι προγραμματιστές του διαβεβαιώνουν ότι έρχεται σύντομα. Σκοπεύω να διατηρήσω ζωντανές και τις δύο σελίδες και να παρατηρώ από κοντά την εξέλιξη τους.

Για το τέλος άφησα το Ελληνικό Sync.gr. Το Sync.gr παλιά λειτουργούσε σαν blog aggregator και τώρα ανανεώθηκε πλήρως για να προσφέρει υπηρεσίες παραπλήσιες με τα δύο προαναφερθέντα sites. Πρόκειται για μια πολύ καλή προσπάθεια και δουλεύει καλά με τις πιο "χρήσιμες" web 2.0 υπηρεσίες όπως Blogger, Twitter, Flickr, Delicious, Facebook, YouTube, LinkedIn και τα λοιπά. Από αισθητική άποψη, προσφέρει τη δυνατότητα παραμετροποίησης από τον χρήστη, ενώ θυμίζει σε στήσιμο το FaceBook. Πιστεύω ότι αν είσθε Έλλην blogger αξίζει να ανοίξετε ένα λογαριασμό εκεί, αφού προσφέρεται και σαν ένα καλό έργαλείο κοινωνικής δικτύωσης.

Τέλος, υπάρχει και ο καινούργιος παίκτης που λέγεται SocialThing, σε κατάσταση Private Beta, για το οποίο δεν έχω invite για να το δοκιμάσω και να μεταφέρω τις εντυπώσεις μου. Γεμίσαμε από sites κοινωνικής δικτύωσης που ενώνουν τα sites της κοινωνικής δικτύωσης! Malkovich, Malkovich, Malkovich! Πάντως, όσοι και όσες παρακολουθείτε αυτό το blog, μπορείτε να με προσθέσετε σαν επαφή, αν είσθε εγγεγραμμένος(-η) σε κάποια από αυτές τις υπηρεσίες!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σου έστειλα invite για το SocialThing! ;-)

Αντώνης Σιγάλας είπε...

Έυγε νέε μου! Θα το δοκιμάσω ASAP και θα μεταφέρω εντυπώσεις.