Σάββατο 5 Απριλίου 2008

Ετοιμαστείτε για τα Windows 7!

Ποιά Windows Vista μου τσαμπουνάτε; Ο αρχηγός της Microsoft, ξέρετε ο πρώην πιο πλούσιος άνθρωπος του κόσμου και αυτός που σωστά προέβλεψε ότι το Internet θα είναι μια αποτυχία, ανακοίνωσε ότι τα επόμενα Windows θα βγούνε μάλλον του χρόνου.

Η Microsoft φυσικά είναι η βασίλισσα του vaporware. Πάντα υπόσχεται και πάντα καθυστερεί να παραδώσει. Θυμηθείτε την λυπητερή ιστορία των Vista που παλιότερα λεγόνταν Longhorn και θα ήταν στα ράφια των καταστημάτων το 2004. Πότε κυκλοφόρησαν; Το 2007.

Ο Bill Gates βλέποντας την τεράστια απήχηση των Windows Vista (όλοι οι σοβαροί Βίντοουζ χρήστες έχουν XP), ανακοίνωσε ότι είναι σχεδόν βέβαιος ότι τα Windows 7 θα κυκλοφορήσουν μάλλον του χρόνου. Θα είναι πολύ καλά: θα επικοινωνούν καλύτερα με τα κινητά μας και θα έχουν και οθόνη αφής! Περισσότερα εδώ. Δεν εντυπωσιαστήκατε;

Καλά σας λέω εγώ: Τα Vista είναι το παρελθόν. Το Mac OSX Leopard είναι λειτουργικό για Αμερικανάκια. Ετοιμαστείτε για το (μακρινό) μέλλον: Windows 7, στα ράφια των καταστημάτων (καλώς εχόντων των πραγμάτων) από του χρόνου. Για όλους όσους βαρεθήκαν τις υποσχέσεις της Microsoft για απροβλημάτιστα Windows, ξέρετε την λύση.

Πολύ γελάω με τα μούσια που ταϊζει ο Bill Gates και η Microsoft τους αδαείς τόσα χρόνια. Όμως αυτή τη φορά, η ρετσινιά της αποτυχίας (Vista) δεν θα φύγει τόσο εύκολα. Και δεν θα ξεχαστεί, όσα Windows 7,8,9 μας υπόσχεται ο Gates. Σας αφήνω με την ατάκα ενός πολύ σχετικού με τα θέματα της τεχνολογίας (που θεωρεί ότι ο Ιnternet Explorer είναι ο καλύτερος και γρηγορότερος browser): "Όπως και να το κάνουμε, τα Windows Vista είναι το μέλλον". Αυτό ξαναπέστο, Chris.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλά αυτός δεν έλεγε ότι θα αποσυρθεί και θα ασχοληθεί με φιλανθρωπίες κτλ; Αν και με τέτοια σκουπίδια με τα οποία έχει γεμίσει τον κόσμο, ούτε σε μοναστήρι δεν εξιλεώνεται.

Όπως και να'χει, τα επόμενα Windows μάλλον θα αργήσουν πολύ (σκέψου ότι έχει να ετοιμάσει και...καμιά 20αριά διαφορετικές versions - home, business, ultra, super, με αμόλυβδη, με σταφίδες, με γεύση φράουλα για παιδιά κ.α.).

Εξάλλου,πρέπει να προλάβει να επιβάλλει με τους γνωστούς τρόπους του τα Vista (μην αμφιβάλλεις ότι θα εκβιάσει την αγορά και θα τα καθιερώσει κι αυτά).

Αντώνης Σιγάλας είπε...

Η Microsoft είναι ένας απέραντος Καραγκιόζ-μπερντές και ο Bill Gates είναι ο τζερεμές Καραγκιόζης. Το θέμα είναι ότι αυτό το θέατρο σκιών, εδώ και 30 χρόνια κάνει ό,τι θέλει κτίζοντας τα μονοπώλια του πάνω στην ανασφάλεια του μέσου χρήστη και στην ασχετοσύνη του. Έτσι, όχι μόνο Vista θα ταϊσουν τον κοσμάκη αλλά και ό,τι παπαριά θες. Και φυσικά, ό,τι δεν μας κάθεται με το καλό, το εξαγοράζουμε (βλέπε Yahoo).

Antonis είπε...

Έτσι, πετάγεται που και που ο Gates για να σε κρατάει σε εγρήγορση και να ρίχνεις κάνα μπινελίκι. ;)β

Ανώνυμος είπε...

Μάλλον αυτό που λέει o antonis ισχύει, λέμε καμιά μ.....ία για να περνάει η ώρα..
Ή μήπως γουστάρει τα μπινελίκια; Ξέρετε, κάποιοι άνθρωποι έχουν βίτσια...

Αντώνης Σιγάλας είπε...

Όποτε ακούω τον Bill Gates να μιλάει, μου έρχεται στο νου οι προεκλογικές εκστρατείες: "Θα, θα, θα, θα, θαθαθαθα θα!". Οι Αμερικάνοι έχουν ένα ωραίο ρητό που λέει: "Put your money where your mouth is". Στην περίπτωση αυτή ο Bill Gates θα είχε πεθάνει δεκαετίες πριν από ασφυξία.

Κάπου διάβασα ότι τα Windows 7 δεν θα έχουν συμβατότητα με παλιές εφαρμογές, αφού θα στηρίζονται σε νέο κώδικα. Θα ρίξουμε πολύ γέλιο αν ισχύει κάτι τέτοιο. Βλέπω όλο το enterprise market να μένει στα Windows XP καμμιά εικοσαετία!

thalis είπε...

Να δείτε που το καινούριο λειτουργικό της  M$  θα έχει και ένα καινοτόμο λογισμικό που θα φροντίζει μόνο του για τα back up!  

Αντώνης Σιγάλας είπε...

@thalis εννοείται. Ήδη έχουν ένα παραπλήσιο στα Vista που λέγεται Previous Versions και κάνει αρχεία πίσω σε παλιότερες εκδόσεις του (δεν επαναφέρει σβησμένα). Όμως και εκεί τα σκ...τώσαν. Αυτό το "feature" είναι διαθέσιμο μόνο στα Vista Business για κάποιο λόγο. Τί να πει κανείς παρά αυτό: Microsoft :-D