Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2008

Griffin Clarifi θήκη για το iPhone

Εδώ και καιρό ζαχάρωνα την αγορά μιας θήκης της Griffin για το iPhone, της Clarifi. Όμως ήταν αρκετά δυσεύρετη (ήταν εξαντλημένη και στο Applestore της Regent Street, στο Λονδίνο). Ευτυχώς όμως μπορέσαμε και φέραμε 10 κομμάτια στο μαγαζί και ήμουν ο πρώτος που αγόρασε μία.

Τί το ιδιαίτερο όμως έχει αυτή η θήκη και με έπιασε παράκρουση να την αγοράσω; Έχει φακό μάκρο για την κάμερα του iPhone! Ως γνωστόν η φωτογραφική μηχανή του iPhone δεν διαθέτει μηχανισμό Auto-Focus αλλά εστιάζει γενικά και αορίστως εις το άπειρον. Το πλεονέκτημα είναι ότι έχεις μια πιο γρήγορη μηχανή που δεν χάνει χρόνο για να εστιάσει, αλλά το μειονέκτημα είναι ότι τα κοντινά αντικείμενα βγαίνουν θολά. Με τον συρόμενο φακό της Clarifi, αποκτάτε την ικανότητα να φωτογραφίζετε κοντινά αντικείμενα (όπως π.χ. κείμενο από ένα βιβλίο ή μια κάρτα) και το αποτέλεσμα του να φαίνεται καθαρό στην οθόνη σας.

Είναι μία δυνατότητα που μου είχε λέιψει, αφού συχνά πυκνά χρησιμοποιώ την φωτογραφική μηχανή ως μέσο υπενθύμισης (κείμενα από φυλλάδια, τηλέφωνα και διευθύνσεις από επαγγελματικές κάρτες), αλλά και σαν σκάνερ π.χ. για barcode.
Δουλεύει μια χαρά και σας παραθέτω συγκριτικά φωτογραφιών χωρίς και με το φακουδάκι:

Griffin Clarifi for iPhone 3G Case Macro Lens

Πέρα από αυτή την δυνατότητα η θήκη έχει πολύ καλή ποιότητα κατασκευής, συνδυάζοντας αρμονικά το μαύρο γυαλιστερό πλαστικό του iPhone με ένα ματ μαύρο με μια ελαφριά αίσθηση λάστιχου. Στη συσκευασία περιλαμβάνεται και προστατευτική γυαλιστερή (glossy) μεμβράνη για την μπροστινή πλευρά του iPhone. Αν και έχουν περάσει πολλές θήκες για το iPhone από τα χέρια μου (τις βαριέμαι γρήγορα), η Clarifi της Griffin είναι με διαφορά η καλύτερη τόσο σε δυνατότητες όσο και σε εμφάνιση. Δείτε εδώ περισσότερες φωτογραφίες από την θήκη Clarifi. Μπράβο στην Griffin!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αντώνη, δεν λέω καλή η αγορά αυτή, αλλά κατα κάποιο τρόπο, είμαι "ψιλοαντίθετος". Βλέπουμε πολλές ανακοινώσεις τον τελευταίο καιρό για πρόσθετα της μηχανής του iPhone. Είναι ένα θέμα που η μαμά Apple δεν μας βοήθησε και πολύ δυστυχώς, ούτε και με την έλευση του 3G. Να δούμε σε ποιά έκδοση θα υπάρχει κάποια αξιοπρέπεια σε αυτό το κομμάτι. Δεν με καίει η μηχανή, δεν βγάζω φωτογραφίες με αυτή (thank God) αλλά για περιπτώσεις όπως αυτή που λες και εσύ, ε θέλω ρε γμτ, να κάνω την δουλειά μου.
Που το πάω;
Πήρες αυτή την macro-θηκη, από την άλλη δεν έχεις flash. Τι κάνεις; Πας σε κάτι τέτοιο : http://www.snapturelabs.com/press.html
Τώρα βλέπω πως έχουμε και φακούς (μαγνητικούς) ως πρόσθετα για άλλα κόλπα αποτελέσματα βλέπε : http://usbfever.com/index_eproduct_view.php?products_id=867

Έτσι πως πάμε θα καταλήξουμε να κουβαλάμε και τσάντα με έξτρας μαζί μας για να κάνουμε πράγματα που σιγά σιγά και τα τελευταία κινητά τα κάνουν (καλά ίσως υπερέβαλα λίγο) αλλά έπιασες το νόημα i think.

Στην τελική θα με πεις "τι μπορούμε να κάνουμε"; Ε , έλα ντε....

Αντώνης Σιγάλας είπε...

Χμ, δεν έχεις κι άδικο. Πάντως εγώ την φωτογραφική μηχανή του iPhone τη βρίσκω μια χαρούλα σε ανάλυση και η έλλειψη flash δεν με μέλλει. Μόνο η ανικανότητα της να εστιάζει σε κοντινά αντικείμενα με ενοχλούσε και τώρα μια χαρά το έλυσα κι αυτό. Βρίσκω τα κινητά που έχουν 5 και 8 megapixels κάμερες υπερβολικά, αφού δεν αρκούν τα megapixels για καλές φωτογραφίες, αλλά χρειάζεται και καλός (και μεγάλος) φακός. Ειδάλλως, απλά δημιουργείς μεγαλύτερες φωτογραφίες με περισσότερο θόρυβο.
Πάντως είμαι βέβαιος ότι τα επόμενα iPhone θα έχουν καλύτερης ποιότητας φωτογραφική μηχανή και θα "τραβάνε" και βίντεο και επίσημα. ;-)