Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2008

Tower Defense παιχνίδια στο iPhone

Fieldrunners for iPhone

Πρόσφατα κατέβασα το πολύ καλό (και δωρεάν) Tap Defense, ένα παιχνίδι στρατηγικής για το iPhone. Η λογική του και το gameplay του, βασίζεται στα παιχνίδια τύπου Tower Defense, κατά τα οποία "στήνεις" διάφορα όπλα στον χώρο (κανόνια, τόξα κτλ.) και καρτεράς τα εχθρικά στρατεύματα.

Εκείνα προσπαθούν να διασχίσουν από την μία πλευρά της οθόνης στην άλλη μέχρι να φτάσουν στον πύργο σου. Φυσικά σκοπός σου είναι να μην τα καταφέρουν. Τα στρατεύματα αυτά, έρχονται κάτα κύματα και αλλάζουν σε όγκο, δύναμη και ταχύτητα. Εσύ, ανάλογα με τα πόσα σκοτώνεις κάθε φορά, κερδίζεις πόντους τους οποίους μπορείς (και πρέπει) να επενδύσεις για την αγορά νέου αμυντικού εξοπλισμού ή για την αναβάθμιση του ήδη υπάρχοντος.

Ωραίο και κουλαριστό το Tap Defense (Δωρεάν, 8/10), με πόρωσε τα μάλλα, με αποτέλεσμα να παίζω με τις ώρες (ακόμα και μέσα στο λεωφορείο όρθιος και στριμωγμένος)! Ενθουσιασμένος από την λογική του παιχνιδιού, έκανα μια αναζήτηση του "Tower Defense" στο Appstore και εμφανίστηκαν πάνω από 10 παιχνίδια τέτοιου τύπου. Την μεγαλύτερη βαθμολογία συγκέντρωνε το Fieldrunners, ενώ ένα που φαινόταν εξίσου ενδιαφέρον (το 7 CitiesTD), δεν είχε καμμία αξιολόγηση στο Ελληνικό Appstore. Αποφάσισα να τα αγοράσω και τα δύο και δεν το μετάνιωσα:

FieldRunners (3,99 Ευρώ). Καλοφτιαγμένο παιχνίδι Tower Defense με ωραία γραφικά και όμορφο τρόπο ανάπτυξης παιχνιδιού. Πολύ πιο εθιστικό από το Tap Defense και από τα θετικά του παιχνιδιού είναι ότι μπορείς να τοποθετήσεις στρατά σε οποιοδήποτε σημείο της οθόνης, κάνοντας στρατηγικούς "λαβύρινθους" και αναγκάζοντας τους εχθρούς να ακολουθούν το δικό σου μονοπάτι. Στα άλλα δύο παιχνίδια, ο στρατός μπαίνει σε συγκεκριμένα σημεία του χάρτη. Υπάρχουν δύο διαφορετικοί χάρτες, ένας από τον οποία οι εχθροί κατευθύνονται από αριστερά προς τα δεξιά και ένας σε σχήμα σταυρού όπου έχεις εχθρούς από αριστερά προς τα δεξιά και από πάνω προς τα κάτω. Τα αμυντικά όπλα που έχεις στη διάθεση σου αναβαθμίζονται και ο συνδυασμός τους τα κάνει πιο αποτελεσματικά. Αν έπρεπε να έχω ένα παιχνίδι Tower Defense στο iPhone μου, τότε αυτό θα ήταν το FieldRunners. 10/10

7 Cities TD (3,99 Ευρώ). Στην ίδια τιμή με το FieldRunners, το 7 Cities TD είναι σαν μία καλύτερη έκδοση του Tap Defense, στο οποίο έχεις πιο "βαθύ" gameplay από το FieldRunners αφού έχεις 7 χάρτες στη διάθεση σου αντί για 2. Επιπλέον το FieldRunners έχει θεματολογία επιστημονικής φαντασίας, ενώ το 7 Cities TD "δουλεύει" με πειρατές, ιστιοφόρα, τέρατα κ.ο.κ. Ένα από τα θετικά του 7 Cities TD που έυχομαι να υιοθετήσει και το FieldRunners είναι ότι τα αμυντικά σου όπλα κερδίζουν εμπειρία σε βάθος χρόνου και ανεβαίνουν επίπεδα ισχύος. Επιπλέον, στην πορεία του παιχνιδιού, κερδίζεις κάποια gems τα οποία σου επιτρέπουν να ξεκλειδώσεις και άλλα όπλα πιο δυνατα. Δεν είναι δηλαδή το παιχνίδι τόσο γραμμικό όσο το FeldRunners, αλλά για κάποιο λόγο το FieldRunners είναι πιο διασκεδαστικό, δεν ξέρω γιατί. Στα αρνητικά του, ότι δε φαίνεται με μία ματιά πόσο αναβαθμισμένα είναι τα όπλα σου, όπότε πρέπει να τα επισκέπτεστε συχνά για να βλέπετε την δύναμη τους. Στο FieldRunners τα όπλα αλλάζουν όψη οπότε ξέρετε ποιά θέλουν αναβάθμιση και ποιά όχι. 9/10

Προς το παρόν, έβαλα στην άκρη παιχνίδια σαν την Monopoly, SimCity, Rolando, Hero of Sparta, UNO κτλ. και ξημεροβραδιάζομαι με τα FieldRunners, 7 Cities TD και Τap Defense. Δείτε εδώ βίντεο του FieldRunners και του 7 Cities TD.

Δεν υπάρχουν σχόλια: