Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2008

Κι άλλα παιχνίδια στο iPhone

Το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων μου έχει φέρει τα πάνω-κάτω στις ισορροπίες μ' αποτέλεσμα να μην προλαβαίνω να ασχοληθώ με τους Mac μου, το iPhone ή αυτό εδώ το blog. Ευτυχώς αυτές οι μέρες τελειώνουν, οπότε θα μπορέσω να μπω και γω στην ρουτίνα μου.

Μέσα σε όλον αυτόν το χαμό και πάνω στων Χριστουγέννων την φούρια, στο Appstore του iPhone έκαναν την εμφάνιση τους μερικά παιχνίδια υψηλού επιπέδου, πολυαναμενόμενα για την πλατφόρμα, όπως το SimCity της Electronic Arts και το Rolando. Δεν θα μπορούσε φυσικά να λείπει ο Μάρτης από την Σαρακοστή και έτσι και εγώ επιδόθηκα σε ένα shopping spree στο Appstore, αγοράζοντας παιχνίδια που είτε είχα "στο μάτι", είτε απλά ενθουσιάστηκα από τις κριτικές που διάβασα και ήθελα να τα δοκιμάσω.

Monopoly (5,99 Ευρώ). Ένα από τα αγαπημένα μου επιτραπέζια όταν ήμουν μικρός μαζί με το μπαρμπούτι και την μπιρίμπα (πλάκα κάνω), ήταν και η Monopoly. Ούτε και γω θυμάμαι πότε ήταν η τελευταία φορά που έπαιξα, πάντως το σίγουρο είναι ότι μου έλειψε η χαρά του "μαζεύω λεφτά και τα κάνω μασούρια και ξενοδοχεία". Η Monopoly κυκλοφόρησε λοιπόν και σαν παιχνίδι για το iPhone από την Electronic Arts και είναι απλά τέλειο! Αν και δεν έχει τις Ελληνικές οδούς όπως Ακαδημίας και Σόλωνος (περιζήτητες στην Ελληνική έκδοση), αλλά πόλεις του κόσμου, εντούτοις προσφέρει μια ρεαλιστική εμπειρία Μονόπολης με καλούς αντιπάλους "υπολογιστή" αλλά και δυνατότητα multiplayer 4 ατόμων μέσω WiFi! Το τελευταίο δεν το δοκίμασα ακόμα αν και πολύ θα το ήθελα. Πάντως οι αντίπαλοι που χειρίζεται το ίδιο το iPhone είναι αρκετά "δυνατοί" και ακόμα να καταφέρω να τους κερδίσω. Τα γραφικά και ο ήχος του παιχνιδιού είναι άψογα και σε κάνει να ξεχνάς πως παίζεις ένα "επιτραπέζιο παιχνίδι". Από τα παιχνίδια που χάνεσαι με τις ώρες και η τιμή του είναι σούπερ!. 10/10

UNO (5,99 Ευρώ). Η γνωστή σε όλους μας και ως "Αγωνία", άλλο ένα παιχνίδι τράπουλας που διέπρεπα μικρός (ήμουνα χαρτόμουτρο), κυκλοφόρησε και αυτή στο iPhone από μια εταιρία παραγωγής παιχνιδιών που βγάζει κορυφαίους τίτλους για το iPhone, την Gameloft. Το UNO είναι ένα παιχνίδι τράπουλας, αρκετά εθιστικό και σχετικά σύντομο σε διάρκεια. Τα τσακαλάκια όμως της Gameloft φρόντισαν να του δώσουν το απαιτούμενο βάθος, με tournaments στα οποία αλλάζουν βαθμιαία οι κανόνες του παιχνιδιού και από τα οποία σε βάθος χρόνου "ξεκλειδώνεις" διάφορα νέα χαρακτηριστικά όπως backgrounds. Μπορείς μάλιστα αντί να παίζεις εναντίον του iPhone, να παίζεις multiplayer με αντίπαλους άλλους "καμμένους" από το Internet. Από τις 5 φορές που το δοκίμασα δεν συνδέθηκε τις 3, βγάζοντας μου ένα πισάδικο "Network Error" μήνυμα που αφήνει πολλά στην φαντασία. Όταν κατάφερε να συνδεθεί όμως, ήταν ωραία εμπειρία και επεκτείνει κατά πολύ τη χρησιμότητα του παιχνιδιού. 9/10

SimCity (7,99 Ευρώ). Άλλο ένα γνωστό παιχνίδι στρατηγικής από το Mac/PC έρχεται στο iPhone από την Electronic Arts. Για όσους δεν το ξέρουν, στο SimCity αναλαμβάνεις χρέη δήμαρχου σε μία νεόδμητη πόλη και σαν καλός δήμαρχος (όχι σαν τον Παπαγεωργόπουλο δηλαδή), κοιτάζεις να βελτιώσεις τις συνθήκες διαβίωσης των δημοτών, φτιάχνοντας π.χ. πάρκα, προσέχοντας το κομμάτι της καθαριότητας και της ατμοσφαιρικής ρύπανσης (το ακούτε κε. Δήμαρχε;). Είναι παιχνίδι πορωτικό, με απρόσμενο βάθος και η Electronic Arts λέει πως δεν είναι κάποια mobile εκδοχή του αλλά η full έκδοση του. Η τωρινή έκδοση πάντως έχει αρκετά προβληματάκια στάθεροτητας (κρασάρει συχνά), ενώ το gameplay είναι λίγο αργό σαν το iPhone να πληρεί τις ελάχιστες προϋποθέσεις από πλευράς τεχνικών προδιαγραφών. Υποψιάζομαι ότι η Electronic Arts βιάστηκε να κυκλοφορήσει το SimCity στο AppStore, για να προλάβει την αγορά των Χριστουγέννων. 7/10

Hero Of Sparta (7,99 Ευρώ). Καλά τα επιτραπέζια παιχνίδια και τα παιχνίδια στρατηγικής, αλλά καμμιά φορά θέλω να σακατέψω στις ξυλιές κανά τύπο με χλαμύδα και εκκωφαντική αρματωσιά και το κενό αυτό ήρθε να καλύψει άλλο ένα εξαίρετο παιχνίδι της Gameloft. Το Hero of Sparta είναι ένα παιχνίδι δράσης στο οποίο χειρίζεσαι έναν Σπαρτιάτη με μια μεγάλη σπάθα που τα βάζει με διάφορους τύπους που σκοπό έχουν να αλλοτροιώσουν την φυσική του υπόσταση. Φοβερά γραφικά επιπέδου PSP, όμορφο gamepaly και άριστος χειρισμός είναι τα χαρακτηριστικά που στοιχειοθετούν αυτό το παιχνίδι. Νομίζω ότι σε αυτή την κατηγορία παιχνιδιών (action), το Hero of Sparta είναι ό,τι καλύτερο έχει να επιδείξει το iPhone. 10/10

Rolando (7,99 Ευρώ). Κατά πολλούς ενά από τα killer app αυτή τη στιγμή για το iPhone και όχι άδικα. Το Rolando είναι ένα παιχνίδι πλατφόρμας που εκμεταλλεύεται το αξελερόμετρο του iPhone για να χειριστείτε τους συμπαθητικούς χαρακτήρες που έχουν στόχο να βρουν την πόρτα της εξόδου αυτοί και ο στρουμπουλός Βασιλιάς από τα διάφορα παζλ. Ωραία ατμόσφαιρα, όμορφα γραφικά και καλή μουσική, ενώ από πλευράς gameplay το παιχνίδι δίνει ρέστα. Είναι από τα παιχνίδια που γράφτηκαν έχοντας 100% το iPhone και τις δυνατότητες του στα υπόψη. Μπράβο στην ngmoco. 10/10

Αυτά δεν είναι τα μόνα παιχνίδια που αγόρασα και απολαμβάνω την περίοδο των εορτών. Θα επανέλθω με τα υπόλοιπα σε επόμενη δημοσίευση.

7 σχόλια:

thalis είπε...

Χρόνια πολλά, Αντώνη!
off-on topic
Πως το βλέπεις για iphone nano;
Λες;

TheoCoach είπε...

Γεια σου Αντώνη, Χρόνια Πολλά.

Χθες αγόρασα το Real Football 2009 και το Touchgrind (με skateboard) - πολύ καλά και τα δύο.

Άσχετο: Κάπου διάβασα ότι κάνοντας update σε OS X 1.5.6 δε δέχεται το jailbreak του iphone. Το έχεις δοκιμάσει μήπως;

Αντώνης Σιγάλας είπε...

Χρόνια Πολλά παληκάρια!
@thalis iPhone Nano ε; Κανείς δεν ξέρει με την Apple, αλλά δεν το θεωρώ πιθανό. Αν ήμουν η Apple και ήθελα πιο φθηνό iPhone, θα έβγαζα ένα με τις ίδιες διαστάσεις χωρίς π.χ. 3G και GPS (σαν το προηγούμενο δηλαδή). Το να κάνεις κάτι πιο μικρό αλλά με τις ίδιες δυνατότητες δεν μου φαίνεται ότι θα είναι και πιο φθηνό. Ίσα - ίσα!
@TheoCoach Το Real Football είναι όντως σένιικο, το Skateboard δεν το έχω αγοράσει ακόμα - δε με τραβάει η θεματολογία. Αυτό που λες για το 10.5.6 και πάνω ισχύει, αλλά μπορείς να κάνεις jailbreak αν συνδέσεις το iPhone πάνω σε USB hub αντί για κατευθείαν πάνω σε USB το υπολογιστή. Επίσης έχει βγει και μία χακεριά που την εγκαθιστάς και δεν έχεις ούτε αυτό το πρόβλημα. Μην ανησυχείς δηλαδή. :-)

Jimbo είπε...

Rolando rulezzz!!!

Χρόνια πολλά!

Unknown είπε...

Merry Christmas.

Fieldrunner = the best!

Αντώνης Σιγάλας είπε...

Χρόνια πολλά Jimbo με το καλό πολίτης, αν και υπηρετείς στο ιστορικό υποβρύχιο που υπηρέτησε ο τρισμέγιστος Φουσέκης!
@nassosc Περίεργο που το αναφέρεις μιας και όλο το απόγευμα με αυτό καταγίνομαι (level 110 - easy)! Γενικά μ' αρέσουν πολύ τα παιχνίδια Tower Defense και έχω αγοράσει και το εξίσου καλό 7 Cities TD. Θα ετοιμάσω δημοσίευση σχετική! Καλές Γιορτές!

George είπε...

Γεια σας παιδιά και χρόνια πολλά.Καταπληκτικά όλα τα παιχνίδια.
Για iphone nano δεν το βλέπω για τον λόγο πως υπάρχει το app store και αυτή η μικρή οθόνη χωράει λίγα εικονίδια και φαντάσου να έχεις πολλά.
Επιπλέον παιχνίδια συνιστώ το bike or die 2 όπου είναι εξαρετικό.Μια φορά είχα κάτσει 5 ώρες μαζί του συεχόμενες.Εκτός από αυτό έχει και επιπλέον πίστες,πάρα πολλές επιπλέον πίστες που μπορείς να κατεβάσεις και δεν το βαριέσαι ποτέ.
Το touchgrind αν δεν κάνεις skate θα το βαρεθείς από το πρώτο δευτερόλεπτο.Άμα κάνεις θα σου φανεί πολύ δύσκολο στην αρχή και μετά θα το συνιθήσεις και θα το παίζεις μόνο και μόνο επειδή είσε πoρωμένος με το skate.