Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2009

Βρωμοmicrosoft, ουστ!

Καιρό έχω να γκρινιάξω για την Microsoft - ας το κάνω σήμερα. Γενικά είμαι άνθρωπος πράος, γλυκομίλητος και ευπροσήγορος (χεχε πάλι ψέματα λέω), αλλά αυτή η Microsoft βρε παιδί μου, από δω το 'χει από εκεί το 'χει - πώς τα καταφέρνει - μου ανεβάζει το αίμα στο κεφάλι, μου τσιτώνει όλες τις φλέβες του κορμιού μου.

Ε τη ρημάδα, μιλάμε για την πιο προσοδοφόρα εταιρία στον τεχνολογικό τομέα με τεράστια resources και αντί να παρουσιάζει κάτι καινούργιο και καινοτόμο, αναμασά και αντιγράφει τεχνολογίες και ιδέες άλλων. Μιλάμε, έχει ξεπατικώσει όλο το business plan της Apple. Θυμάστε το υστερικό γέλιο του Ballmer (πρόεδρος της Microsoft) κατά την παρουσίαση του iPhone, λέγοντας ότι η συσκευή θα πάει άπατη; Δύο περίπου χρόνια μετά και με το iPhone να πουλάει περισσότερες συσκευές από όλα τα τηλέφωνα που "φοράνε" Windows Mobile μαζί και αρχίσαν για τα καλά τα αντιγραφικά:

- Appstore. Ιδέα της Apple για κεντρικό μαγαζί από την οθόνη του iPhone για να αγοράζετε εφαρμογές κατευθείαν. Γκραν σουξέ. Μέχρι πρότινως ο κόσμος έψαχνε εφαρμογές από διάφορα sites σαν την άδικη κατάρα. Τώρα με ένα tap, τσούπ, όλες οι εφαρμογές μπροστά σου. Η Microsoft (και η Nokia και η Google) αποφάσισε να πρωτοτυπήσει δημιουργώντας και αυτή δικό της Appstore για τις συσκευές Windows Mobile.

- MobileMe. Ο απόγονος του .Mac της Apple, είναι μια υπηρεσία που προσφέρει αυτόματο συγχρονισμό των συσκευών σας (τηλεφώνων, υπολογιστών) με έναν κεντρικό server στο Internet. Ό,τι αλλαγές κάνετε π.χ. στον διευθυνσιογράφο του iPhone, εμφανίζονται αυτόματα, άμεσα και ασύρματα στον διευθυνσιογράφο του υπολογιστή σας. Cool ιδέα ναι; H Microsoft μόλις ανακοίνωσε και αυτή μια τέτοια υπηρεσία για τα δικά της κινητά. Κλέφτες.

- iPhone UI. Το λειτουργικό περιβάλλον των iPhone ήταν και είναι ακόμα καινοτόμο και διακρίνεται για την ευκολία χρήσης και την απουσία του πατροπαράδοτου stylus που έιχαν παλιότερες touchscreen συσκευές. Ευτυχώς προστατεύεται από πολλές πατέντες (όπως αυτή του multitouch) και έτσι η Microsoft θα δυσκολευτεί να κλωνοποιήσει τη συσκευή και το λειτουργικό. Αλλά τα νέα windows Mobile 6.5 που είναι να βγουν σε καμμια δεκαριά μήνες (κατά προσφιλή συνήθεια της Microsoft να παρουσιάζει τεχνολογίες που υπάρχουν για μήνες στα χαρτιά και θα βγουν... κάποτε), προσπαθεί να προσομοιώσει το λειτουργικό του iPhone με εικονίδια που δεν χρειάζονται stylus κ.ο.κ.

Για τελευταίο άφησα το καλύτερο:
Η Microsoft λέει θα χτίσει δικά της μαγαζια - αλυσίδες Microsoftstores, αντιγράφοντας τα υπερεπιτυχημένα Applestores για να προωθήσει τα επαναστατικά και καινοτόμα προϊόντα της και να γνωρίσει από κοντά ο απλός κοσμάκης την απόλυτη εμπειρία Microsoft.

Σα δε ντρεπόμαστε λέω γω. Πάω να φορτίσω το Zune μου.

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

πω ρε νευρα!!! χαλαρωσε ανθρωπε μην κανεις ετσι πολυ προσωπικα το παιρνεις
υπαρχει κοσμος και κοσμος
απο εταιρια περιμενες να φερθει καλυτερα?ολα το χρημα γινονται το ξερεις!

Unknown είπε...

Ποπο μεσημεριάτικα τι ήθελα και μπήκα.Να πάνε να γ.... οι κλέφτες.Αλλά μην ανυσηχείς στο τέλος ο καλύτερος νικάει.

alexookah είπε...

Χαίρετε... Πολυ Χαίρομαι ότα βλέπω τέτοια σχόλια... για μια βρωμική πατσουλικη δουλειά της Microsoft
Οχι μονο οτι αντιγράφει άλλες εταιρίες, αλλα αργεί κιόλας... Και καλα πρωτοπορία.
Είμαι ο τύπος που ήρθα απο το Demo Store σου να πάρω τσάντα-ποντίκι-remote για mac.
Ωραίο το blog. Προσωρινά τρέχα τα mac στο Acer μου.. Το ξέρω... με τίποτα δεν αντικαθιστά τα real mac... αλλα δεν θέλω να περιμένω μέχρι το Καλοκαίρι που θα μου φέρουν απο US :)
Anyway Καλύτερα κάτι ασταθές boot (κάτ μικροπροβληματάκια στο boot) με περιορισμένες δυνατότητες... Παρα σVISTA!!!! χαχα
τη γαλήνη με τα Mac!!!! Yeah!!!
Keep your blog up;)

john είπε...

Κλασικά για κλάματα οπως εδω και πολλά χράνια η microsoft, ακου να ανοίξει microsoft stores χαχαχα φαντάζομαι τους microsoft genius να προσπαθουν να λύσουν τα άπειρα προβλάματα που θα εχουν οι κακόμοιροι πελάτες τους

Ανώνυμος είπε...

Ποιο innovation και πράσινα άλογα από την microsoft ? Εδώ και 4 χρόνια μας δείχνει το surface και τίποτα για να το φέρει στον καταναλωτή. Α! ναι με 3500$. Κάτι keynote του Bill Gates πως θα είναι στο μέλλον η τεχνολογία και concept φουτουριστικούς υπολογιστές αλλά τίποτα στον μέσο καταναλωτή.

Αν δεν ήταν η Apple να σπρώχνει την κατάσταση δεν θα γίνονταν τίποτα. Ακόμα οι μπάσταρδες οι εταιρείες θα μας τιρανούσαν με τα μικρά κουμπάκια στο κινητό βλέπε blackberry και θα περνούσαν σίγουρα 5 χρόνια για να εμφανιστούν multitouch. Ενώ είχαν την τεχνολογία, όπως φαίνεται εκ των υστέρων από τον ανταγωνισμό με το iphone.

Θυμάμαι την εφαρμογή στο surface που έβλεπες τις φωτό σου και δες το Photoboard για iphone.

Σπρώχνει την τεχνολογία και στους υπολογιστές. Σε ότι καλό καινούργια είναι μέσα και βοηθάει στην ανάπτυξη του. Βλέπε webkit,(το χρησιμοποιεί το firefox και βασίζεται σε αυτο το γκοογλε chrome) coreanimation, Η.264, OpenCl, Quartz X, Open GL.

Αυτό που με "τσατίζει" στην χώρα μας είναι κάτι παιδάκια που ήρθαν στα mac λόγω μόδας και της εμφάνισης του OS X αλλά στην πραγματικότητα δεν ξέρουν ούτε τι μηχάνημα έχουν μπροστά τους ούτε πόσο εξελιγμένο λειτουργικό είναι το Χ. Μόλις είδαν τα Windows 7 με την candy launch bar (δεν θυμίζει dock, κάτι ήξερε ο steve τότε που τον κράξαν που πατεντάρισε τον τρόπο λειτουργίας της dock κανά 6μήνο πριν) αφήνουν το os x και πάνε για windows 7. Βέβαια ξέρουν να παπαγαλίζουν ότι διαβάζουν από Αμερική. Αλλά την ίδια συμπεριφορά δεν κάνουν και πολλοί που γράφουν στα περιοδικά τεχνολογίας της χώρας μας?

Unknown είπε...

χωσε-χωσε.... Για τα μαγαζια που θα ανοιξει η μικρομαλακη διαβασα εδω http://www.macworld.com/article/138831/2009/02/microsoft_store.html και τις διαφορες που θα εχουν με τα applestore. πολυ γελιο.

Ανώνυμος είπε...

Χαχα και γαμώ! Δώσε μέλι στην αρκούδα. Και διάβασα σε Ελληνικό φόρουμ σχετικό νήμα που χαίρονται οι χρήστες για τα Windows Mobile 6.5 και αδημονούν να τα βάλουν στις συσκευές τους. Μα καλά, πόσο ανίδεοι μπορεί να είναι που χαίρονται για "καινοτομίες" που υπάρχουν από το 2007 και μάλιστα ξαναζεσταμένες που δε δουλεύουν... Τέλωσπάντων, κάπου είχα ακούσει ότι η μετριότητα είναι για τους μέτριους. Μεγάλη αλήθεια.
Όσο για τη Microsoft - αυτό έκανε πάντα, αυτό κάνει και αυτό θα συνεχίσει να κάνει - είναι οι Κινέζοι του Software τελικά, clopy paste all the way. Και όσο για τον Ανώνυμο στην αρχή που λέει να ηρεμήσεις - δεν ξέρει μάλλον πως είναι να παθιάζεσαι για κάτι που αγαπάς και τα προϊόντα της Apple είναι αξιαγάπητα. Κι άλλος παθιάζεται π.χ. για το ποδόσφαιρο - ο καθένας με τα βίτσια του!

Unknown είπε...

Η Microsoft είναι και θα συνεχίσει να είναι μια εταιρία που κλέβει.Ο Bill Gates τα έκανε όλα κλέβοντας τις ιδέες της apple από τον πρόωτο υπολογιστή και φτιάχνοντας ένα μηχάνημα με λειτουργικό ελλατοματικό και με πολλά bugs.

Ανώνυμος είπε...

Μεγειά το Zune! :-P