Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2009

JDownloader, όλα τα λεφτά

Εδώ και αρκετό καιρό, άρχισα να ελαττώνω κατά πολύ την χρήση των torrents για κατέβασμα. Ο λόγος είναι απλός: χαμηλές ταχύτητες, ενώ για τους private trackers η ισοσκέλιση του Ratio με σκότωνε. Όχι μόνο εμένα, αλλά και την γραμμή μου που εξαιτίας των συνεχόμενων ανοικτών connections για το διαμοίρασμα των αρχείων, έπεφτε πολύ σε ποιότητα και σε ταχύτητες.

Αποφάσισα λοιπόν να αλλάξω συνήθειες και να χρησιμοποιώ όπου μπορώ file-hosting services από sites όπως το ξακουστό Rapidshare και τα λιγότερο δημοφιλή Megaupload και Netload. Μπορεί να ζητάνε συνδρομές τα παραπάνω sites, αλλά έχεις το κεφάλι σου ήσυχο και τα αρχεία κατεβαίνουν αστραπιαία χωρίς να χρειάζεται να "ανεβάζεις" το αντίστοιχο μέγεθος που κατέβασες όπως γίνεται στα torrent sites που έχουν τη λογική του Ratio.

Θα ήμουν ψεύτης αν έλεγα πως κατεβάζω λίγα πράγματα εδώ κι εκεί. Του δίνω και καταλαβαίνει. Κάπως πρέπει να "ταϊσεις" την 1080p 46άρα Samsung και τώρα που το Mac Pro σερβίρει fullHD MKV αρχεία χωρίς να καταλαβαίνει, το downloading πέφτει σύννεφο.

Μέχρι πρότινως για αυτές τις δουλειές χρησιμοποιούσα το Speed Download, μια shareware εφαρμογή που επιτρέπει το κατέβασμα πολλαπλών αρχείων, υποστηρίζει file resuming και ανεβάζει τις ταχύτητες αρκετά σε σχέση με το απλό κατέβασμα από το Safari. Κάτι σαν το GetRight που χρησιμοποιούν όσοι έχουν Windows. Όμως δεν μπορώ να πω πως ήμουν και ικανοποιημένος από αυτό το πρόγραμμα και τις δυνατότητες του, ειδικά για την δουλειά που το ήθελα εγώ.

Όπως θα γνωρίζουν οι φαν του είδους, όταν κατεβάζεις μεγάλα αρχεία από τέτοιου είδους sites, συνήθως είναι κομμένα σε αρκετά επιμέρους συμπιεσμένα αρχεία (συνήθως τύπου RAR) και όχι μόνο αυτό αλλά είναι κλειδωμένα και με κωδικούς που αναγράφονται στη σελίδα από την οποία βρήκες τον σύνδεσμο. Φανταστείτε πικριλίκι κάθε φορά όταν κατεβάζεις π.χ. ένα αρχείο μεγέθους 4,5GB κομμένο σε 45 αρχεία RAR και πρέπει μετά να κάθεσαι να το αποσυμπιέζεις. Φαντάστείτε να το κάνεις αυτό 3-4 φορές την ημέρα...

Εδώ με έσωσε κυριολεκτικά, ένα δωρεάν πρόγραμμα, το JDownloader. Το JDownloader είναι ένα πρόγραμμα γραμμένο σε Java που δουλεύει και σε Mac και σε Windows και σε Linux. Είναι ένα πρόγραμμα φτιαγμένο ειδικά για να κατεβάζεις από file hosting sites και υποστηρίζει ένα κάρο από δαύτα και φυσικά τα μεγαλύτερα όπως το Rapidshare και το Megaupload. Μπορείς στις ρυθμίσεις του να περάσεις τους κωδικούς σου και υποστηρίζει και πολλαπλά accounts από το ίδιο site (π.χ. 5 Rapidshare accounts που μεγαλώνουν αρκετά το καθημερινό όγκο δεδομένων που μπορείτε να κατεβάσετε)!

Πώς δουλεύει; Βρίσκετε μια σελίδα που έχει σύνδεσμους από αρχεία Rapidshare κ.ο.κ. Την κάνετε copy+paste στο JDownloader και αυτό όχι μόνο βρίσκει τα αρχεία όλα που θέλετε να κατεβάσετε, αλλά τα ενοποιεί σε γκρουπ και τσεκάρει αν τα αρχεία είναι διαθέσιμα ή είναι προσωρινά εκτός. Βάζετε και το αντίστοιχο password που τυχόν έχουν τα αρχεία. Μόλις τελειώσει το κατέβασμα όλων αυτών των αρχείων, τα αποσύμπιέζει αυτόματα! Έτσι εγώ βάζω ας πούμε το βράδυ ένα κάρο links από Rapidshare, Megaupload και τα λοιπά και το πρωί βρίσκω όλα τα αρχεία κατεβασμένα και αποσυμπιεσμένα! Μου γλιτώνει τουλάχιστον 1 ώρα χειρωνακτικής δουλειάς αυτός ο αυτοματισμός του JDownloader.

Επίσης sites όπως το Megaupload δεν υποστηρίζουν μαζικό κατέβασμα links παρά μόνο μέσω της δικής του εφαρμογής που δουλεύει μόνο σε Windows. Το JDownloader όμως, δεν μασάει και τα κατεβάζει μια χαρά! Τέλος το JDownloader υποστηρίζει και μη-premium accounts (δηλαδή δωρεάν) γιατί διαβάζει CAPTCHA και αν είναι συμβατός το DSL Modem σας, τον κάνει restart κάθε φορά που τελειώνει ένα αρχείο για να αλλάξει IP Address και να ξεγελάσει έτσι το Rapidshare και τα αλλά sites που δε σας αφήνουν να κατεβάσετε δωρεάν πολλά αρχεία.

Συμπερασματικά πρόκειται για μια ολοκληρωμένη λύση για τους heavy downloaders, αφού σου αφαιρεί μεγάλους πονοκέφαλους και αυτοματοποιεί σε μεγάλο βαθμό τις καθημερινές σας διαδικτυακές συνήθειες κατεβάσματος αρχείων. Στα αρνητικά του είναι το όχι και τόσο εύχρηστο περιβάλλον εργασίας, που δεν αντιστοιχεί σε καθαρόαιμη mac εφαρμογή, ενώ θέλει λίγο προσοχή κατά την εγκατάσταση της εφαρμογής για αποφυγή προβλημάτων (δείτε εδώ). Μπορείτε να το κατεβάσετε και οι ίδιοι από εδώ και να μάθετε περισσότερα πράγματα για τις μεγάλες δυνατότητες της εφαρμογής από την wiki σελίδα της εφαρμογής.

27 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Να προσθέσω ότι κάνει unrar τα αρχεία από μόνο του, μπορείτε να βάζετε password και να το θυμάται όταν κάνει το unrar.

Έχει clipboard μόνιτορ, οπότε μαζευει από μόνο του ότι έχετε κάνει copy.

Επίσης, αν κάνετε copy σελίδα από Myspace θα κατεβάσει τα mp3, αν έχετε από youtube θα σας ρωτήσει σε τι format να κάνει το convertion του video και να το σώσει ;)

Ανώνυμος είπε...

Pay attention that your download directory is not set inside the *.dmg
Τι θελει να πει ο ποιητης????

George είπε...

Αυτό χρησιμοποιώ και εγώ και με έχει βολέψει πολύ.
Από που βρίσκεται λινκ για rapidshare και megaupload.Από rapidshare βασικά ξέρω αλλά από megaupload δεν βρίσκω κάποιο που να έχει πολλά.

Ανώνυμος είπε...

ευγε george πολυ ευστοχο σχολιο....
Αναμενω και εγω απαντηση απο τους ειδημονες

Αντώνης Σιγάλας είπε...

@Santorini80 Επειδή το JDownloader δεν είναι καθαρόαιμη εφαρμογή Mac κατά την εγκατάσταση σε ρωτάει σε ποιόν φάκελο να κατεβάζει τα downloads και από default σου προτείνει να τα σώζεις μέσα στο αρχείο DMG που είναι η εφαρμογή κατά την εγκατάσταση, που είναι λάθος. Εκεί θα πρέπει να διαλέξεις τον φάκελο που θες να σώζονται αυτά που κατεβάζεις (π.χ. Downloads). Αν το αφήσεις όπως έχει, θα έχεις πρόβλημα.
@George Έχω γραφτεί στο δωρεάν φόρουμ http://tehparadox.com που έχει κάμποσα λινκ για όλα τα γούστα, όπως υλικό High Definition κ.ο.κ. Προς το παρόν με καλύπτει απόλυτα και ανανεώνεται συνέχεια.

@Zuratharamon Αυτό για το youTube και το MySpace δεν το ήξερα! Βρε πολύ κουλαριστό το JDownloader...

George είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
George είπε...

Να πω και ένα άλλο πλεονέκτημα.
Άμα κατεβάσεις από κάπου που είναι free και ζητάει να βάλεις κωδικό που σου δείχνει σε μια εικόνα για να συνεχίσεις το download άμα αντιγράψεις τα link στον jdownloader και είναι να τα κατεβάσεις σου δείχνει από εκεί τον κωδικό για να βάλεις και τον έχει πληκτρολογήσει ήδη το jdownloader για σένα.
Επίσης από rapidshare ξέρω το rapidsharez.gr
blogthea.gr
thegreekz.com k.a

Michael Sorotos είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

http://www.warez-bb.org : τα έχει όλα και συμφέρει :)

Ακόμα, για σειρές, πολύ καλό είναι το: http://renegadearmy.net

thalis είπε...

Εγώ επιμένω στο torrentleech.org μαζί με μια συνδρομή VIP (ratio-free) πάντα.

Ανώνυμος είπε...

Το χρησιμοποιώ πολύ καιρό τώρα και δεν είχα ιδέα οτι ξεζιπάρει αρχεία με password! Σούπερ, αλλά πολλά updates βρε παιδί μου (αν και αυτό μάλλον καλό είναι :)

Ανώνυμος είπε...

Πέρασα παρόμοια ήττα με τα public trackers, και το ratio στα private, οπότε να προτείνω 2 κόλπα που με έσωσαν:
1. βρείτε invitation ή πληρώστε για account στο torrentleech τελεία org είναι απλά το καλύτερο tracker ever.
2. αν έχετε free account κατεβάστε στην αρχή 2-3 "επιλεγμένα" torrents που πιστεύετε ότι θα έχουν μακροχρόνια ζήτηση. Με αυτά θα φτιάξετε εύκολα ratio. Με τα υπόλοιπα είναι εφήμερη η ζήτηση και δεν αξίζει να seedάρετε για πάνω από 4-5 μέρες. Κλασσικό παράδειγμα καλού seeding: τελετή έναρξης Πεκίνου σε HD, την κατέβασα όταν βγήκε και ακόμα την seedάρω. Ότι TV show/ movie κατεβάζω μετά από λίγες μέρες φεύγει, διότι δεν βοηθάει ουσιαστικά το ratio.
3. Απολαύστε downloads εγγυημένης ποιότητας, μόνο scene releases, με ταχύτητα ΙΣΗ με την ταχύτητα συγχρονισμού του DSL modem. Μέσα σε 3 λεπτά πιάνει όσο σηκώνει η γραμμή και μένει εκεί. Με transmission και ένα αξιοπρεπές router δεν δημιουργείται κανένα πρόβλημα σε web surfing, σε iChat videoκλήσεις, στα υπόλοιπα mac του σπιτιού.
4. Μετά από 5 μήνες έχω ratio 1.5 με 600GB UL σε free account. Σε paid (VIP) account, με 45 euro κάθε 6 μήνες φυσικά δεν ανησυχείτε καθόλου για ratio. Το ποσό είναι αστείο για την υπηρεσία, αλλά το έχω αφήσει free εν μέρει για καλή συμπεριφορά και εν μέρει από τσιπιά :)

Αυτό που ψάχνω είναι μια λύση για να παίζω τα video χωρίς να τα αποσυμπιέζω καν. Πρέπει να υπάρχει ένας τρόπος με VLC αλλά δεν το έχω βρει.
Και φυσικά (ο μόνιμος καημός μου) ότι δεν μπορώ να τα οργανώσω εύκολα μέσα στο iTunes για να έχω εύκολη πρόσβαση μέσω Front Row. Το ιδανικό θα ήταν κάποιου είδους plugin που να καταλαβαίνει από τον τίτλο του folder ποια είναι η ταινία, να ρουφάει metadata από imdb, και να πράττει τα ανάλογα...

Αντώνης Σιγάλας είπε...

@thalis @Ανώνυμος Συμφωνώ ότι το TorrentLeech VIP είναι μια πολύ καλή εναλλακτική των RS/Mu και λοιπών hosting sevices.
@Ανώνυμος, Όλα αυτά που θες τα κάνει το Plex (plexapp.com). Είναι ενα φοβερό Media Center Software που μεταξύ άλλων, ανοιγει τις ταινίες κατευθείαν από RAR και έχει Library Mode που σκανάρει τους τίτλους των ταινιών και σειρών από IMDB, TVDB και σου δείχνει υποθέσεις βαθμολογίες, εξώφυλλα, πρωταγωνιστές κ.ο.κ. Θέλει λίγο δουλίτσα να το σετάρεις σωστά, αλλά έχει μεγάλες δυνατότητες και επιδόσεις (παίζει σχεδόν όλα τα αρχεία - όπως 1080p MKV).
Αν επιμένεις σε VLC (που κατά τη γνώμη μου δεν έχει καλή απόδοση στην αναπαραγωγή video), ψάξε στο Macupdate ένα προγραμματάκι που επιτρέπει στο VLC να διαβάζει ταινίες RAR ασυμπίεστες, γιατί κάπου το πήρε το μάτι μου.

Ανώνυμος είπε...

Φιλοι καλησπερα, το κατεβασα το JDOWNLOADER αλλα...κατεβαζει με 38 kb/s ενω ο safari κατεβαζει χαλαρα με 300kb/s το ιδιο φυσικα αρχειο την ιδια ακριβως στιγμη.Ειναι πολυ βολικο αλλα πολυ αργο.Το εχετε εντοπισει η κατι παει στραβα σε μενα???

Αντώνης Σιγάλας είπε...

@Ανώνυμος Έβαλες τα στοιχεία (username,password) του premium account σου στο Rapidshare ή όπου αλλού έχεις, στο μενού Premium Hoster του JDownloader; Αλλιώς θα κατεβάζεις με ταχύτητες απλού free λογαριασμού (δηλαδή τραγικές).

Ανώνυμος είπε...

Eυχαριστώ,αυτο ηταν.Νασαι καλα

Ανώνυμος είπε...

''Είναι ένα πρόγραμμα φτιαγμένο ειδικά για να κατεβάζεις από file hosting sites και υποστηρίζει ένα κάρο από δαύτα και φυσικά και το Megaupload.''

Πρωτα απολα ενα μεγαλο μπραβο!!, για το κατατοπιστικο αρθρο σας .
Ηθελα να ρωτησω πως κατεβαζεις σχετικα με >


1)απο το MEGAUPLOAD

2) U-TUBE

Ενα μεγαλο ευχαριστω!! εκ των προτερων

Αντώνης Σιγάλας είπε...

@Ανώνυμος 1)Αγοράζεις μια συνδρομή από το site του Megaupload, αν δεν έχεις ήδη. Μετά πας στο μενού της εφαρμογής JDownloader εκεί που λέει Premium Hoster ή κάτι τέτοιο. Βρίσκεις το Megaupload και κάνεις configure βάζοντας τα στοιχεία της συνδρομής σου (username και password). Μετά πας σε διάφορα sites που δίνουν links για να κατεβάσεις αρχεία από Megaupload. Τα κάνεις copy στο clipboard, πας στο JDownloader και πατάς το κουμπί με το πράσινο συν. Έχει πάρει αυτόματα αυτά που έκανες copy οπότε πατάς το OK και σου βγαίνει ένα άλλο παράθυρο με τη λίστα των αρχειων που θες να κατεβάσεις στο οποίο πατάς το OK και αν τα έχεις κάνει σωστά αρχίζει να κατεβάζει.
Τέλος, για το youTube πας με έναν browser στη σελίδα του βίντεο που θες να κατεβάσεις, κάνεις copy την διευθυνση της, πας στο JDownloader πατάς πάλι τον πράσινο συν εικονίδιο, έχει πάρει ήδη τη διεύθυνση οπότε πατάς το ΟΚ και ούτω καθεξής....

Ανώνυμος είπε...

..malista!
ara prepei na dwseis lefta toulaxiston gia ena mhna dhl.10€sto megaupload.
alliws papala!
me to free account den ginetai tipota?
eyxaristw kai pali!!!

Αντώνης Σιγάλας είπε...

@Ανώνυμος Δεν το έχω δοκιμάσει με free account και δεν ξέρω τους περιορισμούς του Μegaupload... Μπορεί να κατεβάζεις με πολύ χαμηλές ταχύτητες ή να έχει περιορισμό στον όγκο των δεδομένων που μπορείς να κατεβάσεις. Λογικά ισχύει, ότι ίσχυει στην περίπτωση των δωρεάν λογαριασμών του Megaupload

Ανώνυμος είπε...

Αντώνη εγώ να σημειώσω πως το Monitor Clipoboard που υπάρχει πάνω του δεν με βολεύει καθόλου όμως! Να πρέπει να τον έχω ανοιχτό κιόλας....
Τι με βολεύει;
Το δεξί κλικ στα links και άνοιγμα με το jDownloader.
Δεν το έχει από την αρχή αυτό, αλλά θα πρέπει να το βάλουμε εμείς.
Οδηγίες για το πως στο site:
http://jdownloader.org/knowledge/wiki/tools/firefox-integration
Φυσικά μιλάμε για Firefox.
Τώρα ναι έχουμε έναν ολοκληρωμένο dl manager.

Ανώνυμος είπε...

..και ενω ειχα την 0.4.936 με τα πρασινα βελακια και ολα καλα, μετα εκανε update και ειχα την 0.5.859, σοκ!!
αλλαγη επιφανεια εργασιας πουθενα τα βελακια ..και δεν ξερω τι αλλο
ολα δουλεβαν και δεν ειχα χασει τα αρχεια απο την 0.4.936 παντα με εxplorer 8 .
Μεχρις εδω τελος παντων καλα.

σημερα λαθος μου , ανιξα τον mozzilla phga na add links και μου ζητησε να βαλει το προσθετο του JDownloader 0.5.859 κανει update, kai bgazei kai ενα kikin , kai meτα στον μοζιλα παντα ανοιγω το j downloader και διαπιστωνω πως επεσε βομβα!!
το 65% των λινκς χαθηκαν απο το downloads kai αυτα που μηνανε πολλα ηδη κατεβασμενα τωρα τα δειχνει οτι δεν κατεβηκαν!
τελος παντων να μη σας κουραζω,
1) υπαρχει τροπος να επιστρεψει στην προτερη κατασταση?
2) μποει να δουλεβει σε παλιοτερη εκδοση και νην κανω update ποτέ?
3)το θεμα ειναι να ξαναβρω τα αεχεια μου οπως τα ειχα με τν σειρα που τα ειχα

Σας ευχαριστω εκ των προτερων για την βοηθεια σας
Φιλλιπος

Αντώνης Σιγάλας είπε...

Φίλιππε, δεν ξέρω αν μπορείς να επιστρέψεις σε παλιότερη έκδοση, αλλά στις ρυθμίσεις κάπου κρυμμένο, έχει να μην ψάχνει για αναβαθμίσεις κατά την εκκίνηση. Έχεις δίκιο - το αλλάξανε τελείως και σε πρώτη φάση χάνεις το μπούσουλα! Τώρα για Explorer που μου λες δεν ξέρω, μιας και έχω mac (εξ ού και ο τίτλος αυτού του blog).

Akis είπε...

Erotima : apaiteite oposdipote kapio tetio prg gia na mporeso na katevaso kai na anoikso mia tainia se morfi .dlc ?
Eyxaristw

Αντώνης Σιγάλας είπε...

@Akis Νομίζω πως μόνο με το JDownloader μπορείς να ανοίξεις κωδικοποιημένα αρχεία τύπου DLC.

Ανώνυμος είπε...

JDOWNLOADER IS SUPER,ΑΛΛΑ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ ΜΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΠΑΙΔΙΑ.ΕΙΧΑ PREMIUM STO RAPID SHARE ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕ,ΘΕΛΩ ΟΜΩΣ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΖΩ ΜΕ FREE DOWNLOAD,ΜΗΠΩΣ ΞΕΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΙ SETTINGS ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΜΩ ΓΙΑ ΑΥΤΟ?

Ανώνυμος είπε...

Μάγκες εἶναι πολύ καλό τό πρόγραμμα...
Βάζω καμιᾶ 10ρια links να κατεβαίνουν, πηγαῖνω καμιᾶ βόλτα(4-5 ὧρες) ἔχοντας ἀφήσει ἀνοιχτό τόν ὑπολογιστή καί ὅταν γυρίσω εἶναι ἔτοιμο τό ἀρχεῖο ( κατά κύριο λόγο ταινίες)