Παρασκευή 12 Ιουνίου 2009

BlogPress για το iPhone

Ένα από τα κενά στην υποστήριξη της Google για το iPhone, είναι και ένα είδος Mobile Blogger. Όταν πλοηγηθούμε λοιπόν από το iPhone μας στην διεύθυνση www.blogger.com, παίρνουμε την desktop εκδοχή της σελίδας.
Πρακτικά είναι αδύνατον εκεί να μπορέσουμε να γράψουμε μια ανάρτηση από το iPhone μας. Η λύση της Google είναι η αποστολή της ανάρτησης σε μια ειδική διεύθυνση email, η οποία ναι μεν λειτουργεί, αλλά παραείναι βασική δε.

Έψαξα λοιπόν στο AppStore για κάποια εξειδικευμένη εφαρμογή για το iPhone που θα κάνει αυτή τη δουλειά και κατέληξα στο BlogPress. Το BlogPress διατίθεται στην προσιτή τιμή των 2,39€ και πιστεύω ότι αξίζει και με το παραπάνω τα χρήματα που ζητάει.

Καταρχάς πέρα από το Blogger το BlogPress συνδέεται και σε άλλες υπηρεσίες όπως το WordPress, MSN Live Spaces (ουστ), TypePad, Movable Type, Drupal, Joomla και LiveJournal. Επιτρέπει την προσθήκη φωτογραφιών στις δημοσιεύσεις σας και μάλιστα υποστηρίζει προσθήκη παραπάνω από μιας. Μπορείτε να επεξεργαστειτε τις ήδη υπαρχουσες δημοσιεύσεις σας, αλλά και να αποθηκεύσετε τις πρόχειρες σας.

Αυτό που δεν κάνει, τουλάχιστον σε πρώτη ανάγνωση, είναι η προσθήκη Bold, Italics αλλά και συνδέσμων στη δημοσίευση. Κρίμα. Στο iPhone OS 3.0 υποστηρίζονται οι αναμενόμενες λειτουργίες αντιγραφής κι επικόλλησης, ενώ περιστρέφοντας τη συσκευή σας κατα 90 μοίρες μπορείτε να γράψετε χρησιμοποιώντας το πιο ευρύχωρο πληκτρολόγιο.

Με την προσθήκη του Ελληνικού πληκτρολογίου με αυτόματη διόρθωση (η οποία παρεπιμπτόντως δουλεύει εξαιρετικά) στην φαρέτρα των δυνατοτήτων του iPhone, το BlogPress αποκτά ακόμα μεγαλύτερη αξία για όσους από μας διατηρούν ένα προσωπικό site. Ελπίζω σε μελλοντικές αναβαθμίσεις οι προγραμματιστές του να προσθέσουν τη δυνατότητα προσθήκης συνδέσμων αλλά και επεξεργασίας κειμένου ως bold ή italics.

- Η παρούσα ανάρτηση δημοσιεύθη από το iPhone μου μέσω της εφαρμογής BlogPress. H προσθήκη συνδέσμων έγινε -αναγκαστικά- από τον υπολογιστή μου. Φυσικά μπορείτε, αν ξέρετε βασική HTML, να προσθέσετε τα δικά σας tags για bold, italics και links, απλά η όλη διαδικασία δεν είναι φιλική για τον απλό χρήστη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: