Τρίτη 16 Ιουνίου 2009

Downloader - κατεβαστήρι για το iPhone

Αν είστε σαν και μένα, σπάνια θα βρεθείτε σε κατάσταση να χρειαστείτε να κατεβάσετε κάτι από το Internet και να μην έχετε άμεση πρόσβαση σε υπολογιστή ή σε υπολογιστή με πρόσβαση στο Internet. Όμως μου έχει συμβεί και τότε η μόνη λύση ήταν η αναμονή. Τώρα, με την ενεργοποιήση του data tethering από την Vodafone για το iPhone, πρακτικά όπου έχει πρόσβαση σε Internet το iPhone έχει κι ο υπολογιστής μας, αλλά τί κάνουμε σε περίπτωση που δεν κουβαλάμε τον υπολογιστή μαζί μας; - Συμβαίνει, μη το γελάτε!

Το Downloader για το iPhone είναι μία εφαρμογή που έρχεται να λύσει αυτό το πρόβλημα και μάλιστα με αρκετά εύχρηστο τρόπο. Σας επιτρέπει να κατεβάσετε όλων των ειδών τα αρχεία στο iPhone σας και να τα μεταφέρετε μετά στον υπολογιστή σας! Έχει ενσωματωμένο browser που σας επιτρέπει να πλοηγηθείτε και να κατεβάσετε τα αρχεία μέσω αυτού, αλλά και bookmarklet για το Safari του iPhone που ανοίγει τον σύνδεσμο κατευθείαν στον Downloader. Μάλιστα o browser του αποθηκεύει και cookies, που σημαίνει ότι θυμάται τους κωδικούς σας πρόσβασης π.χ. στο Rapidshare!

Το δοκίμασα με links του Rapidshare αλλά και στη σελίδα με τα Downloads της Apple και δούλεψε άψογα. Σε μια 24άρα γραμμή της Forthnet, κατέβαζε με 1 Megabyte το δευτερόλεπτο! Καθόλου άσχημα, αν και φαντάζομαι ότι θα έχουμε ακόμα μεγαλύτερες ταχύτητες κατεβάσματος από το iPhone 3GS. Υποστηρίζει queue (δηλαδή τοποθέτηση συνδέσμων το ένα μετά το άλλο για κατέβασμα σε σειρά), αλλά όχι resume, που σημαίνει ότι αν για κάποιο λόγο διακοπεί αυτό που κάτεβάζετε από εισερχόμενη κλήση, μήνυμα SMS κοκ, θα πρέπει να αρχίσετε το κατέβασμα του αρχείου από την αρχή. Αυτό είναι και το μοναδικό μειονέκτημα που του βρήκα. Κατά τ' άλλα δούλεψε χωρίς κρασαρίσματα σε όσα τεστ του έκανα.

Μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία είτε είστε συνεδεμένος σε WiFi δίκτυο είτε και σε 3G (ή ακόμα χειρότερα GPRS). Βέβαια την βέλτιστη ταχύτητα την παίρνετε μέσω WiFi σύνδεσης. Τα αρχεία που "καταλαβαίνει" το iPhone (π.χ. DOC, XLS, JPG, MP3, MP4) μπορείτε να τα δείτε κατευθείαν στο iPhone σας. Με τον ενσωματωμένο web server που δουλεύει και μέσω bonjour, μπορείτε να μεταφέρετε τα αρχεία που κατεβάσατε στο iPhone σας, σε οποιοδήποτε υπολογιστή με ασύρματη κάρτα δικτύου, ανεξαρτήτως λειτουργικού.

Και να ένα σενάριο: Λιάζεστε στην παραλία και γίνεται διαθέσιμο το τελευταίο επεισόδιο της αγαπημένης σας τηλεοπτικής σειράς; Κανένα πρόβλημα: Βάλτε το iPhone σας να το κατεβάζει, συνεχίστε τις βουτιές σας και δείτε το κατευθείαν μόλις πάτε σπίτι σας στον υπολογιστή. Λίγο υπερβολή θα μου πείτε, απλά ήταν άλλο ένα πράγμα που δεν μπορούσες να κάνεις με το iPhone και τώρα μπορείς! Επόμενο βήμα, να βρούμε τρόπο να κατεβάζουμε torrents από το iPhone, χωρίς JailBreak...

To Downloader προσφέρεται στο AppStore, προς το παρόν στην τιμή των 1,59 Ευρώ (είναι σε έκπτωση) και μπορείτε να το κατεβάσετε κάνοντας κλικ εδώ. Δεν είναι η μοναδική εφαρμογή για το iPhone που κάνει αυτή τη δουλειά, αλλά φαίνεται πως είναι η καλύτερη. Καλά κατεβάσματα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: