Δευτέρα 7 Ιουλίου 2008

Περιμένοντας το MobileMe


Εδώ και 3 χρόνια χρησιμοποιώ την υπηρεσία .mac της Apple και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Όμως, ήταν υπηρεσίες που αφορούσαν αποκλειστικά χρήστες υπολογιστών Macintosh και ως τέτοιες, οι πωλήσεις τους ήταν φύσει περιορισμένες.

Το MobileMe είναι ένας τρομερά έξυπνος τρόπος επαναπροώθησης μιας πληρωμένης υπηρεσίας χωρίς μεγάλη απήχηση. Βέβαια όλα τα λεφτά είναι η τεχνολογία Push στα emails, τα ημερολόγια και τις επαφές μας. Ήταν κάτι που απουσίαζε από το .mac και κάτι που μετατρέπει ένα πακέτο δικτυακών υπηρεσιών σε ένα αναπόσπαστο εργαλείο της καθημερινότητας μας. Τέρμα ο συγχρονισμός των δεδομένων μας με USB για το iPhone / iPod Touch. Τέρμα η ταλαιπωρία του Automatic / Manual Syncing για τους υπολογιστές. Απλά θα δουλεύει σε πραγματικό χρόνο.

Προσθέστε σε αυτά, τον νέο τρόπο λειτουργίας αυτών των υπηρεσιών στον browser μας με την φοβερή web app, την πτώση της τιμής για την Ευρώπη στα 80 Ευρώ (από 100 που ήταν), την δυνατότητα αγοράς επιπλέον 4 λογαριασμών για τους συγγενεις και φίλους μας για ακόμα 40 Ευρώ και τον διπλασιασμό της χωρητικότητας στα 20GB και μιλάμε για μια killer υπηρεσία που επιτέλους προσφέρει παραπάνω από όσα ζητάει.

Μπορεί ο περισσότερος κόσμος να περιμένει την 11η Ιουλίου για την κυκλοφορία του νέου iPhone και να θεωρεί τα μεγαλύτερα νέα ατού του τον συνδυασμό 3G/GPS, αλλά για μένα τα killer features του και αυτά που περιμένω την Παρασκευή πως και τι, είναι το MobileMe και το AppStore για το iPhone/iPod Touch. Και τα δύο αυτά χαρακτηριστικά θα δουλεύουν το ίδιο καλά σε προηγούμενα iPhone/iPod Touches. Το iPhone 3G μπορεί να περιμένει (και όπως πάνε τα πράγματα, στην Ελλάδα θα το δούμε από Σεπτέμβριο).

6 σχόλια:

Unknown είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

Αν μπορείς να είσαι συνέχεια οnline με ένα καλό dataplan, γιατί να καταφεύγεις στα sync? Είναι η βασική μου αντίρρηση για το MobileMe και για το Live Mesh

Αντώνης Σιγάλας είπε...

Ε το καλό με το MobileMe είναι ότι δεν θα χρειάζεσαι πλέον sync. Όλες οι αλλαγές θα γίνονται αυτόματα, σχεδόν real-time, σε αντίθεση με το .mac που έπρεπε να κάνεις συχνά sync μόνος σου ή αυτόματα.
Τώρα όσον αφορά το καλό dataplan, μακάρι, αλλά αν κρίνω από τα Ευρωπαϊκα συμβόλαια iPhone (εκτός από Αγγλία και άλλες 2-3 χώρες), βλέπω να μας πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες στο Ελλάντα. Ειδικά αν στο εξωτερικό θεωρούν 300ΜΒ το μήνα ικανοποιητικό dataplan. Μάλλον όλος ο κόσμος θα σπεύσει να το αγοράσει ξεκλείδωτο και ας κοστίζει 500 Ευρώ. Δεν έχω καμμία όρεξη να δίνω 50 Ευρώ το μήνα για τηλέφωνο για 300ΜΒ data το μήνα.

Ανώνυμος είπε...

Ναι, ακόμα και στην περίπτωση που δεν χρειάζεσαι sync γιατί το κάνει αυτόματα, πόσο efficient είναι να κρατάς 3 φορές τα ίδια δεδομένα;

Αντώνης Σιγάλας είπε...

OK κατάλαβα τι λες! Απλά θα πρέπει όπου είσαι να υπάρχει Internet αλλιώς δεν θα έχεις access στα δεδομένα σου. Ακόμα και στην περίπτωση που θα υπήρχε η δυνατότητα μόνιμης σύνδεσης στο δίκτυο, εγώ για καλού και για κακού θα προτιμούσα να υπάρχει κάπου στον υπολογιστή/internet device μου, μια local cache. Είμαι από αυτούς που φοβούνται μην πέσει το Internet, χεχε (πλάκα κάνω). Πάντως συμφωνώ ότι το ιδεατό θα ήταν να είναι όλα στο cloud και όλες οι Internetοσυσκευές να είναι απλά thin clients!

john είπε...

Με το gmail που χρησιμοποιω σαν κυριο mail και rss reader ειναι πολυ δυσκολο να κανω sync τα mail μου το πρωι τα κοιταω στον imac μετα στο φορητο και μερικες φορες στο iphone αντε να βρεις ακρη εαν θελεις να ξαναδεις καποιο mail που ειχα στον imac. Λογικα το mobileme θα μου λυσει τα χερια.