Τετάρτη 9 Ιουλίου 2008

Πωλήτης Apple με πτυχίο



Ένας από τους πιο σημαντικούς λόγους για τους οποίους έπιασα δουλειά στην Elite CS, είναι ότι η εταιρία είναι από τις λίγες που τελούν ύπο καθεστώς Apple Premium Reseller και Apple Authorized Service Provider στην Ελλάδα. Αυτό σημαίνει ότι θα μπορούσα -μεταξύ άλλων- να έχω πρόσβαση στο Intranet της Apple για εκπαίδευση πάνω στις πωλήσεις των προϊόντων της. Για μένα αυτό ήταν πρώτη προτεραιότητα, μιας και η εκπαίδευση είναι σημαντικότατο βήμα για την επαγγελματική ανέλιξη.

Μετά από μια σειρά online μαθημάτων και κουίζ, συγκέντρωσα αρκετούς παραπάνω πόντους από αυτούς που χρειάζονταν και είμαι πλέον Apple Product Professional, την μεγαλύτερη διαπίστευση που δίνει το ASTO (Apple Sales Training Online). Η ίδια η Apple λέει ότι το παρόν δεν αποτελεί κάποιου είδους επίσημη διαπίστευση ή πτυχίο, όπως αυτά που μπορεί να πάρει κανείς με τις ανάλογες εξετάσεις. Παρόλα αυτά δεν παύει παρά να είναι ένα χαρτί που καταδεικνύει, έστω και σε ένα μικρό βαθμό, τις γνώσεις μου πάνω στα προϊόντα της Apple. Μακάρι όλοι οι πωλητές να είχαν έστω και ένα σεμινάριο πάνω στα προϊόντα τα οποία πουλάνε, γιατί πολλοί συνηθίζουν μιλούν για πράγματα τα οποία δεν γνωρίζουν. Μαζί με το "πτυχίο" η Apple θα μου αποστείλει ταχυδρομικώς και μια καρφίτσα του λογότυπου της. Αν με δείτε στο δρόμο με την καρφίτσα να ξέρετε ότι είμαι ένας βέρος Apple Product Professional!

Χε χε, πάει την ψώνισα!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

παει αυτος τον χανουμε..χεχε

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια Αντώνη και εις ανώτερα! Η κονκάρδα τι λέει; Mac Genius; :-P Αν περάσω καμμιά φορά βόλτα από Θεσσαλονίκη, θα περάσω από το Applestore να τα πούμε. Με γειες και το ΜacBook Pro! Εγώ μάλλον το σκέφτομαι πολύ σοβαρά για το επόμενο.