Δευτέρα 11 Μαΐου 2009

Air Sharing Pro για το iPhone

Το Air Sharing ήταν και είναι πιθανώς, η καλύτερη εφαρμογή για χρήση ως ασύρματος δίσκος και αναγνώστης αρχείων για το iPhone. Πολλοί, ανάμεσα τους κι εγώ, είχαμε εκμεταλλευτεί την χρονική περίοδο που η εφαρμογή δινόταν δωρεάν ως μέσο προώθησης.

Για όσους δεν γνωρίζουν, το Air Sharing πλέον κοστίζει 4 Ευρώ και σας επιτρέπει να χρησιμοποιήσετε το iPhone σας ως ασύρματο αποθηκευτικό δίσκο. Συνεργάζεται άψογα με υπολογιστές Mac, Linux και Windows. Επιπλέον είναι και ένας πρώτης τάξεως αναγνώστης αρχείων. Υποστηρίζονται όλα τα αρχεία που μπορεί να ανοίξει το iPhone, όπως MP3, M4A, MP4, M4V, MOV, PDF, DOC, XLS, RTF, RTFD, TXT, HTML και WebArchive του Safari, αρχεία κειμένου γλωσσών προγραμματισμού και αρχεία iWork ’08 και iWork ’09.

Την προηγούμενη εβδομάδα κυκλοφόρησε στο AppStore η δεύτερη, πιο “επαγγελματική” έκδοση του Air Sharing, με τον τίτλο Air Sharing Pro. Προς το παρόν, για λόγους προώθησης της εφαρμογής, διατίθεται κι αυτή στα 4 Ευρώ (όσο και το απλό Air Sharing δηλαδή), ενώ σκοπός του προγραμματιστή είναι να αυξήσει τη τιμή στα 8 Ευρώ.

Τί παραπάνω κάνει το Air Sharing Pro και γιατί να το αποκτήσει κανείς, ειδικά αν πλήρωσε για την προηγούμενη έκδοση του; Πολλά και ιδιαιτέρως σημαντικά χαρακτηριστικά και πάμε να τα δούμε ένα-ένα:

Air Sharing Pro 1 & 2

- Πολύ καλύτερη ανάγνωση αρχείων PDF. Πιο γρήγορο στο άνοιγμα μεγάλων PDF αρχείων, χρησιμοποιώντας δικό του κώδικα αντί αυτού της Αpple. Δημιουργείται Πίνακας Περιεχομένων για την πιο εύκολη πλοήγηση σας. Επιπλέον μπορείτε να μεταφερθείτε σε όποια σελίδα θέλετε μέσω της επιλογής Go To Page αλλά και μέσω Thumbnails! Σε αυτό το κομμάτι έχει γίνει πολύ καλή δουλειά και νομίζω πως το Air Sharing Pro είναι αυτή τη στιγμή ο καλύτερος PDF αναγνώστης για το iPhone, ειδικά αν νταραβεριζόμαστε με μεγάλα σε όγκο PDF αρχεία.

- Δημιουργία συμπιεσμένων αρχείων ZIP αλλά και ανάγνωση συμπιεσμένων αρχείων!

- Δημιουργία φακέλων, υποφακέλων, αλλά και αντιγραφή και μεταφορά αρχείων.

- Δυνατότητα αποστολής με email των αρχείων σας μέσω της δωρεάν υπηρεσίας drop.io. Επιλέγετε το ή τα αρχεία που θέλετε να στείλετε σε email, αυτά ανεβαίνουν αυτόματα στους servers του drop.io (όπου και παραμένουν για μία εβδομάδα) και αποστέλλεται σύνδεσμος του/των αρχείων στον παραλήπτη της επιλογής σας. Στις δοκιμές μου, δούλεψε άψογα.

- Ασύρματη διαμεταγώγηση αρχείων όχι μόνο από και προς υπολογιστή αλλά και σε άλλα iPhone / iPod Touch που τρέχουν κάποια έκδοση του Air Sharing ή του Air Sharing Pro.

- Σύνδεση με άλλους ασύρματους servers, όπως το iDisk για τους συνδρομητές του ΜobileMe, το FilesAnywhere, το Box.net, το MyDisk.se, αλλά και άλλων servers που δουλεύουν με το πρωτόκολλο WebDav. Αυτή η νέα λειτουργία, επεκτείνει κατά πολύ τις δυνατότητες της εφαρμογής, αφού αποκτούμε άμεση πρόσβαση (και δυνατότητα αποστολής σε email) σε όλα τα αρχεία που έχουμε online.

- Ασύρματη εκτύπωση αρχείων! Προς το παρόν δεν δουλεύει με όλων των ειδών τα αρχεία, αλλά με PDF, εικόνες, απλό κείμενο TXT και σελίδες HTML. Ο εκτυπωτής πρέπει να διαμοιράζεται μέσω της τεχνολογίας Bonjour της Apple και δουλεύει μόνο σε υπολογιστές Mac. Έστω και μ’ αυτούς τους περιορισμούς, δουλεύει μια χαρούλα σε σχετική δοκιμή μου. Μπορούμε να επιλέξουμε μέγεθος σελίδας, ποσότητα εκτυπώσεων, καθώς και ποιες σελίδες θα εκτυπώσουμε. Είναι πολύ εντυπωσιακό να δίνεις εκτύπωση από το iPhone σου και να βλέπεις τον εκτυπωτή σου να δίνει μια άριστη εκτύπωση! Μακάρι η έκδοση 3.0 του iPhone OS, να κάνει αυτή τη διαδικασία πολύ πιο εύκολη υπόθεση.

Air Sharing Pro 3 & 4

- Άνοιγμα αρχείων PDF και ZIP έστω και αν αυτά είναι προστατευένα με κωδικό. Φυσικά, πρέπει να γνωρίζουμε τον κωδικό.

- Άνοιγμα φωτογραφιών υψηλής ανάλυσης, χάρη σε ειδικές τεχνολογίες που ενσωμάτωσε ο προγραμματιστής. Όπως και στην περίπτωση των μεγάλων PDF, άλλες εφαρμογές κρασάρουν με μεγάλες φωτογραφίες λόγω μικρής μνήμης. Επίσης υποστήριξη slideshows για τις φωτογραφίες αλλά και κλείδωμα της εφαρμογής με τετραψήφιο κωδικό (αυτό υπάρχει και στην απλή έκδοση Air Sharing).

Ξέχασα κάτι άλλο; Δε νομίζω. Όπως βλέπετε και σεις, το Air Sharing Pro έρχεται με μία εντυπωσιακή λίστα χαρακτηριστικών που δεν βρίσκονται σε άλλες εφαρμογές. Στην παρούσα χαμηλή τιμή των 4 Ευρώ είναι πραγματικά ευκαιρία και σας συνιστώ να την αγοράσετε τώρα, προτού η τιμή του διπλασιαστεί.

Εγώ θα ήθελα σε επερχόμενες εκδόσεις να προστεθούν χαρακτηριστικά όπως: βασική επεξεργασία κειμένων και αναπαραγωγή σε σειρά ή τυχαία αρχείων video ή ήχου, όπως ακριβώς συμβαίνει τώρα με τις φωτογραφίες. Βλέπετε, χρησιμοποιώ συχνά / πυκνά το Air Sharing (Pro) για να μεταφέρω μουσικές και βίντεο από και προς τη δουλειά μου αλλά και για να τα αναπαράγω. Όπως έχει τώρα η εφαρμογή, όταν τελειώσει ένα αρχείο MP3 σε έναν φάκελο, αντί να συνεχίσει στο επόμενο, σταματάει η αναπαραγωγή.

Ακόμα όμως και μ’ αυτές τις μικρές και εύκολο να διορθωθούν ελλείψεις, το Air Sharing Pro παίρνει επάξια τα σκήπτρα του Βασιλιά των ασύρματων δίσκων / αναπαραγωγής αρχείων στο iPhone. Mπορείτε να διαβάσετε περισσότερες λεπτομέρειες για το Air Sharing Pro και γιατί όχι, να το αγοράσετε, από εδώ. Κάνοντας κλικ εδώ, μπορείτε να δείτε σε slideshow μια συλλογή από screenshots, από την φανταστική αυτή εφαρμογή.

2 σχόλια:

ToRRenT είπε...

Έχεις απόλυτο δίκιο Αντώνη, είναι value for money αυτή η εφαρμογή. Μόλις διάβασα το review σου το έψαξα λίγο και μετά την αγόρασα. Η πρώτες εντυπώσεις είναι πολύ καλές, και στην ουσία δίνει την δυνατότητα στο iphone να επικοινωνεί με οποιοδήποτε υπολογιστή (ασχέτως αν είναι ή όχι MAC) και να ανταλλάσσει αρχεία με μεγάλη ευκολία. Επίσης, όλες οι υπόλοιπες δυνατότητες επισκόπησης των αρχείων, σύνδεση με servers κ.λπ. την κάνουν εξαιρετικά χρήσιμη. Χαλάλι ο καφές (γιατί τόσο κοστίζει) που δεν θα πιω σήμερα :p

Αντώνης Σιγάλας είπε...

@ToRRenT Βρε είναι και γαμώ! Από τις καλύτερες εφαρμογές του AppStore. Εύγε στο παληκαράκι που το εκάμωσε!