Τρίτη 12 Μαΐου 2009

Then we take Berlin

Ωραία τα γκατζετάκια, ωραίος ο κόσμος της Apple, το iPhone, οι Mac και το Appstore, αλλά εδώ Ελλάντα σιγοψήνεται καλοκαιράκι. Ακόμα δεν είμαστε στα μέσα Μαϊου και τα 30άρια στα θερμόμετρα πάνε και έρχονται. Βουρ να κατεβάσουμε τα καλοκαιρινά μας και να στολίσουμε το περιστόμιο μας με αφρούς παγωμένης βαρελίσιας (πάντα) μπύρας. Κάτι τέτοιες εποχές σούρνεται και η γνωστή μου κατάθλιψη, αφού δυστυχώς δουλεύω και Σαββάτα, αντί να τσαλαβουτώ το θεάρεστο κορμί μου σε καμμιά παραλία με μία Πίνα Κολάδα ανά χείρας.

Δε σας κρύβω ότι από τώρα ονειρεύομαι τις καλοκαιρινές μας διακοπές που θα λάβει χώρα αρχές με μέσα Αυγούστου. Όχι, δεν σκοπεύω να πάω Χαλκιδική, ούτε σε κανά νησάκι του Αιγαίου να μουλιάσω στην αλμύρα της θάλασσας και να αλλαξωχρωμίσω κάτω από τον ήλιο. Τουναντίον, πάντα κόντρα στο ρεύμα και τις επιταγές της mainstream μπουρζουαζίδικης κοινωνίας μας, φέτος τον Αύγουστο θα πάω στο Ανατολιτικοδυτικό Βερολίνο. Πρώτη φορά γενικά και στην χώρα της Γερμανίας, στην χώρα που μας φίλεψε ένα κάρο αγνές μπύρες, συνοδεία με λουκάνικα κατάληξης -βουρστ.

Από Γερμανικά δεν σκαμπάζω μία, αλλά ούτως ή άλλως όταν πίνουν δεν μιλάνε. Όλα είναι έτοιμα - αεροπορικά εισιτήρια από την Ολυμπιακή (πετάει και EasyJet αλλά δεν την πάω μία - μου τη δίνει η καρμοιρολογική της) και ξενοδοχειάκι στο κέντρο του Βερολίνου. Τα βασικά καλύπτονται στο ξενοδοχείο, ήτοι ασύρματο δίκτυο παντού και δωρεάν και Bar στο ξενοδοχείο με 4 τύπους Βαρελίσιας μπύρας αλλά και noodle bar για κάποιο λόγο. Πετύχαμε και σχετικά καλές τιμές - τα καλά του να κλείνεις εισιτήρια και ξενοδοχεία περίπου 3 μήνες πριν.

Αρχικά υπολογίζαμε να πάμε Μόναχο ως πιο anti-commercial προορισμό, αλλά στο τέλος πρυτάνευσε η λογική - το Βερολίνο έχει περισσότερα πράγματα να δεις και να κάνεις. Επιφυλάσσομαι για Μόναχο, άλλη χρονιά κατά Σεπτέμβριο - Οκτώβριο μεριά για λιώσιμο στο Oktoberfest. Πρέπει να αρχίσω σιγά-σιγά να οργανώνω το ταξίδι στο μυαλό μου και να σταχυολογήσω πράγματα που πρέπει να δω και να κάνω στις 10 ημέρες που θα βρίσκομαι στο Βερολίνο. Συνήθως αυτό το αφήνω την τελευταία στιγμή ή στην καημένη την γυναίκα μου και μετά ψάχνομαι. Όσοι/ες από εσάς έχουν επισκεφτεί το Βερολίνο και έχουν να μου προτείνουν αξιοθέατα, μπαράκια, σουρεαλιστικές καταστάσεις, μπύρες να ρουφήξω, μη διστάσετε να αφήσετε σχόλιο κάτω από αυτή τη δημοσίευση. Berlin, komme ich her!

7 σχόλια:

Thomas είπε...

Για φαγητό τσέκαρε το Mao Thai αν σας αρέσει η Thai κουζίνα. www.maothai.de.
Αν γουστάρετε τζαζ να πάτε στο A Trane www.a-trane.de
Περιοχή με πού καλά μπαράκια είναι η Prenzlauer Allee στο Αν. Βερολίνο με πολλά μπαράκια και καλό φαγητό. Εκεί μένω όταν πηγαίνω στο Βερολίνο. Έχω να σου προτείνω κι άλλα αλλά θα πρέπει να πας χωρίς τη γυναίκα σου οπότε επιφυλάσσομαι. Αν θέλεις μπες στο site μου να δεις πρόσφατες φωτό απο Berlin. (www.thomasgitop.gr) Αυτά, και καλές διακοπές.

dimitris from volos είπε...

Η πόλη είναι πολύ..μα πολύ μπροστά!
Θα το καταλάβεις μόλις πατήσεις το πόδι σου εκεί..
Ένα μίνι αφιέρωμα που έκανα για το Βερολίνο με μερικές χρήσιμες - πιστεύω - πληροφορίες:
http://dimitrisamountzas.blogspot.com/

Panagiotis Atmatzidis είπε...

Είναι άριστη επιλογή το Βερολίνο. Όχι μόνο για Αύγουστο αλλά για όλες τις εποχές του χρόνου.

Αν ξαναγύριζα πίσω τον χρόνο, θα πήγαινα Βερολίνο να σπουδάσω. Μιλάμε, αν ζεις Ελλάδα, σου φαίνεται ότι βρήκες το παράδεισο στην γη.

Έγραψα κι εγώ ένα μικρό blog post για το Βερολίνο σαν τον dimitrisfromvolos όπου εκφράζω κάποιες απόψεις... Είναι απίστευτο μέρος!

Η καλύτερη επιλογή για Ευρωπαϊκή πόλη με διαφορά!

Αντώνης Σιγάλας είπε...

@Thomas @dimitrisfromvolos @Panagiotis Atmatzidis Ευχαριστώ όλους σας για τις προτάσεις σας! Θα διαβάσω και τα λίνκια που μου στείλατε! Πάντως με ενθουσιάσατε με τα καλά σας λόγια για το Βερολίνο και αδημονώ να πάω.

Ανώνυμος είπε...

Τυχερε! Σε "φθονώ" ασύστολα!!!
Καλές μπυροποσίες (να προτιμησεις μοναστηριακή διπλοβρασμενη).

sebkom είπε...

Όπως τα λέει ο Παναγιώτης: Η πόλη αυτή είναι απλά απίστευτη.

Πήγα ένα "κουτσουρεμένο" τριήμερο, καθώς πήγα κυρίως για να δω μπάσκετ, και μετά από 1-2 ώρες το 'χα ερωευτεί σφόδρα.

Τί να πρωτοπούμε; Για την καθαριότητα; Για το πράσινο; Για τους ποδηλάτες; Για το ότι είναι τόσο πολυπολιτισμικό; Δε λέω άλλα, θα τα δεις.

Θα πάω κάποια στιγμή στο μέλλον και θα κάτσω κάνα μήνα μου φαίνεται, να το "χορτάσω"! :D

Αντώνης Σιγάλας είπε...

@sebkom Αδημονώ! Δεν έχω ακούσει από κανένα άσχημα λόγια για το Βερολίνο. Ήδη ψάχνομαι για αγορά οδηγού με χάρτες και german phrasebook για το iPhone. Έχω καταλήξει μάλλον σε αυτούς του Lonely Planet. Αν υπάρχει καμμιά καλύτερη πρόταση, ρίξτε την εδώ...