Παρασκευή 15 Μαΐου 2009

Web στατιστικά στο iPhone

Σήμερα θα αναφερθώ σε 2 εφαρμογές που χρησιμοποιώ στο iPhone μου για να βλέπω διάφορα στατιστικά στοιχεία για τις σελίδες που διατηρώ στο διαδίκτυο. Και οι δύο αυτές εφαρμογές δεν δουλεύουν από “μόνες” τους, αφού για να συλλέξουν τα στατιστικά αυτά, πρέπει να είστε εγγεγραμένος σε διάφορες (συνήθως δωρεάν) διαδικτυακές υπηρεσίες όπως το Google Analytics.

Ego & Analytics

Ego - Αν διατηρείτε κάποιο website, blog ή απλά τουιτάρετε και θέλετε να έχετε ανά πάσα στιγμή μια πρόχειρη ματιά στα στατιστικά σας, το Ego είναι για εσάς. Συνεργάζεται με υπηρεσίες όπως το Google Analytics, το FeedBurner (πάλι της Google), το Mint και το Twitter. Εσείς απλώς εισάγετε τα στοιχεία σας σε κάθε μία από τις υπηρεσίες που χρησιμοποιείτε και σχηματίζεται έτσι μία οθόνη με τα βασικά κι απαραίτητα στατιστικά στοιχεία από κάθε μία. Π.χ. στο Twitter βλέπετε πόσοι σας κάνουν follow και πόσους κάνετε εσείς, στο FeedBurner τον αριθμό των συνδρομητών σας στα RSS feeds των websites σας και στο Google Analytics στατιστικά επισκεψιμότητας ανά ημέρα, εβδομάδα, μήνα και χρόνο. Το σημαντικό στην περίπτωση του Ego είναι η παρουσίαση, αφού σε μία και μόνη καλαίσθητη κεντρική σελίδα έχετε όλα τα απαραίτητα στατιστικά στοιχεία για την online παρουσία σας. Απορώ γιατί άργησα τόσο πολύ να το κατεβάσω. Κοστίζει 1,59 Ευρώ και παίρνει 10/10.

Analytics App - Η απόλυτη iPhone εφαρμογή για την ανάγνωση στατιστικών των σελίδων σας, μέσω της δωρεάν διαδικτυακής υπηρεσίας Google Analytics. Το πρόβλημα με την κανονική σελίδα του Google Analytics είναι ότι είναι καμωμένη σε Flash και άρα “δεν παίζει” στο iPhone. Αυτή την αδυναμία έρχεται να καλύψει το Analytics για το iPhone, αφού συνδέεται στον Google Analytics λογαριασμό σας και συλλέγει για εσάς όλες τις πληροφορίες που θα χρειαστείτε. Το περιβάλλον εργασίας είναι λιτό και ξεκάθαρο και από αυτό έχετε πρόσβαση σε έναν εντυπωσιακό αριθμό πληροφοριών, ενώ μπορείτε να παραμετροποιήσετε χρονικά της ευρέσεις σας. Δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από την “κανονική” σελίδα του Google Analytics και είναι θείο δώρο για όλους εμάς τους statistics junkies. Μόνο του ελάττωμα, η τιμή: κοστίζει 4,99 Ευρώ. 9/10

2 σχόλια:

evripidis είπε...

Πολύ καλές προτάσεις Αντώνη, μπράβο! Δεν είχα ιδέα για τις εφαρμογές αυτές, αλλά φαίνονται super

Manogr είπε...

Χρησιμοποιώ το Αnalytics App και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Μπορώ να παρακολουθώ και το site της εταιρίας αλλά και το blog μου πολύ εύκολα και όσο αναλυτικά θέλω ανά πάσα στιγμή. Η ταχύτητα της εφαρμογής είναι αρκετά καλή ακόμα και σε περιοχές χωρίς 3G (με GPRS δηλαδή μόνο).
Τώρα μου έβαλες ιδέες όμως και θα κατεβάσω και το Ego αφού οι παραπάνω υπηρεσίες (feedburner, twitter..) είναι πρόκληση ;)