Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2008

Google Forms! Ουάουζερς!

Ζήτω το Google! Εγκαινίασε μια νέα υπηρεσία στα Google Docs, που επιτρέπει να μοιράζεστε φόρμες, εν είδει δημοσκοπήσεων! Απαντήστε σ' αυτήν που έφτιαξα εδώ ειδικά για εσάς!

Προσοχή: Τα Ελληνικά δεν απεικονίζονται σωστά στον Safari, δυστυχώς. Δείτε αυτή την φόρμα στο Firefox ή στον Camino.

Τα αποτελέσματα της φόρμας, ανανεώνονται σε πραγματικό χρόνο στο σχετικό μου Google Spreadsheet! Πραγματικά πολύ καλή αυτή η νέα υπηρεσία της Google, που θα βοηθήσει πολλούς χρήστες - εταιρίες. Επίσης είναι από αυτά τα χαρακτηριστικά που δεν μπορεί και δεν πρόκειται να προσφέρει το Office της Micro$oft, τουλάχιστον στην τωρινή μορφή του. Διαβάστε την σχετική ανακοίνωση της Google στο Blog της. Μπράβο Google, πάντα τέτοια!

ΥΓ: Μην ξεχάσετε να λάβετε μέρος στην δημοσκόπηση μου, διότι έχει πλάκα!

5 σχόλια:

Jimbo είπε...

Εχει πρόβλημα το encoding στον Safari...

Αντώνης Σιγάλας είπε...

Ε, ναι το ξέρω. Το λέω κιόλας στο post: "Προσοχή: Τα Ελληνικά δεν απεικονίζονται σωστά στον Safari, δυστυχώς. Δείτε αυτή την φόρμα στο Firefox ή στον Camino."
Εκτός κι αν αναφέρεσαι γενικώς, για το οποίο δε το έχω παρατηρήσει σε άλλες σελίδες (χρησιμοποιώ κυρίως Safari). Στον Firefox παίζει μια χαρά η σελιδίτσα πάντως. Ας ελπίσουμε να το διορθώσουνε τα τζιμάνια της Google...

Jimbo είπε...

Χμμμ τυφλόοοος! Σόρρυ!

Αντώνης Σιγάλας είπε...

No worries! Και γω το παθαίνω συχνά από αφηρημάδα. Δεν γίνεται register στον εγκέφαλο, σκαλώνει το bufferάκι και τραβάει overflows! Πάντως σένιικο το Google Forms. Το βλέπω να το χρησιμοποιούν και στα blogs, σε sidebar καιτσι. Ένας το χρησιμοποιεί για να κρατάει notes στο iPhone του. Καλή φάση!

Ανώνυμος είπε...

Καλά φαίνεται όντως φοβερό το Google Forms. Μπορεί κανείς να το χρησιμοποιήσει και για Guestbook στο site του, αν επιλέξει paragraph text! Δεν ήμουν φαν των Google Docs, προτιμώ το iWork, αλλά βλέποντας τέτοια νέα χαρακτηριστικά, καταλαβαίνεις ότι το web είναι το μέλλον ακόμα και για τις εφαρμογές γραφείου. Για τη δημοσκόπηση δεν θα πω τίποτα, παρά μόνο ότι με κανες να χαζογελάω μόνος μου στο γραφείο. Ρεζίλι έγινα!