Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2008

Η Micro$oft καταπίνει την Yahoo!

Yahoo! RIP 1994-2008
Για όσους δεν ήταν πεπεισμένοι ότι η Micro$oft είναι αρχιτραμπούκος, ελπίζω αυτή η είδηση να τους μεταπείσει: Η Microsoft προέβει σε "εχθρική" εξαγορά της Yahoo!, δίνοντας 44,6 δισεκατομμύρια δολλάρια στους μετόχους της. O σιχαμένος CEO της Microsoft, είπε ότι "αφού δεν δεχθήκατε το 2006 να γίνουμε φιλικά merge, σαν δύο εταιρίες με κοινό σκοπό (να φάνε την Google), τώρα αναγκαζόμαστε να σας εξαγοράσουμε"! Βρε ούστ, παλιοαλήτες!

Εύχομαι να τους σταματήσει η Αμερικάνικη κυβέρνηση, αλλά δεν το βλέπω να συμβαίνει. Η Αμερικάνικη κυβέρνηση είναι από καιρό πουλημένη στα "μεγάλα" συμφέροντα - In Money We Trust. Όπως και να έχει, αν οι μαφιόζοι Μicrosoftιανοί τα καταφέρουν, θα χρειαστεί να την κάνω με γοργά πηδηματάκια από ένα από τα αγαπημένα μου web2.0 sites της Yahoo, το Flickr. Μάλλον θα μεταπηδήσω στο Picasa της Google και ας μην είναι τόσο community based. Μια φορά, τις φωτογραφίες μου στο Microsoft Flickr, δεν τις βάζω!

Μετά το Facebook, η Micro$oft "χτύπησε" και την Yahoo. Ελπίζει έτσι να αποκτήσει "πρόσωπο" στο διαδίκτυο και έσοδα από διαφημίσεις. Εύχομαι όσο ζω να την βλέπω να αποτυγχάνει παταγωδώς.

{UPDATE @20.36} Να ρε γαμώτο, γι 'αυτό γούσταρα τόσο πολύ το community aspect του Flickr: Ένας συντάκτης (του New York Times Blog), ζήτησε την άδεια μου για να χρησιμοποιήσει την εικόνα που έφτιαξα με τον τάφο της Yahoo στο Windows Bliss Wallpaper που βλέπετε στην αρχή αυτού του άρθρου. Θέλει να τη βάλει στο Blog των New York Times! H Microsoft θα πάρει το flickr και θα το κάνει σαν τα μούτρα της! Κατάθλιψη.

{UPDATE @23.16} Ορίστε και το σχετικό άρθρο των New York Times για το μέλλον του flickr στα χέρια της τρισκατάρατης, που περιέχει την φωτογραφία μου!

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η MS δε "χτυπάει", μόνο αγοράζει. Κι όταν υπάρχουν ανθρωπάκια που θέλουν όλο και περισσότερα εκατομμύρια η ιδεολογία πάει περίπατο. Όσο αφορά στην Αμερικανική κυβέρνηση... τί είναι αυτό; Μόνο αν ο Μπιλάκος ήταν Ιρακινός θα αντιδρούσε!

Αντώνης Σιγάλας είπε...

Το θέμα είναι -και ελπίζω να βγω ψεύτης- ότι η Microsoft έχει βαλθεί να αγοράζει ό,τι κομμάτι του Internet δεν ανήκει στην Google. Κάποιοι λένε ότι αυτό είναι καλό για να υπάρξει αντίπαλο δέος στην Google. Δεν συμφωνώ. Δηλαδή όταν υπάρχει Google / Yahoo / Microsoft και εκατοντάδες άλλοι ευνοείται το μονοπώλιο (της Google), ενώ όταν είναι Google / Microsoft, όχι; Τι ανοησίες είναι αυτές που ακούω θεέ μου.

H Microsoft δεν είναι εταιρία που βοηθάει στην ύπαρξη ανταγωνισμού. Είναι μια μαύρη τρύπα στον τομέα της τεχνολογίας - οι Borg του Star Trek και ό,τι πιάνουν στα χέρια τους γίνεται σκατό.

Ανώνυμος είπε...

Μακάρι να μην αποδεκτούν την προσφορά οι της Yahoo!. Θα είναι πολύ κρίμα..

Αντώνης Σιγάλας είπε...

Κρίμα δε λες τίποτα... Και μόλις η Apple πρόσθεσε στο AppleTV την δυνατότητα να βλέπεις φωτογραφίες από το flickr... Φαντάζομαι ότι από τα πρώτα πράγματα που θα κάνει η MS μόλις τσεπώσει την Yahoo θα είναι να σταματήσει οποιαδήποτε συνεργασία με την Apple. Kαι έχω την εντύπωση ότι τα αισθήματα θα είναι αμοιβαία. Η Apple ήθελε να το παίξει δίπορτο με συνεργασίες Google/Yahoo στα cloud services, αλλά βλέπω ότι εξωθείται ολοένα και πιο πολύ σε "αποκλειστική" συνεργασία με την Google...

javapapo είπε...

Αντώνη η φωτό πραγματικά ήταν πολύ καλή!

Δεν ξέρω τι θα κάνω με το flickr!

Αντώνης Σιγάλας είπε...

Άστα να πάνε, την χάσαμε την Μαρίτσα, Πάρη! Δες και το "Ψάχνοντας για αντικαταστάτη του Flickr"... Η απελπισία η ίδια. :-(