Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2008

Ήρθαν επιτέλους τα νέα MacBook Pro!

Αυτή η Τρίτη μας έφερε τα νέα MacBook Pro που περιμέναμε τόσο καιρό. Και αναβάθμιση του MacBook του λαού και εσχάτως iPhone και iPod Touch Firmware 1.1.4!

Και τώρα τί κάνουμε;

Αγοράζουμε νέο MacBook Pro ή μένουμε με το Core Duo Blackbook; Ιδού η απορία. Έχω μπερδευτεί και δεν ξέρω τι να κάνω.

Ιδού τα θετικά του νέου MacBook Pro έναντι του τωρινού μου MacBook με σειρά σπουδαιότητας κατ εμέ:
- Multitouch Trackpad (αν και μικρότερο σε μέγεθος από αυτό του ΜacBook Air και ίδιο σε μέγεθος με τα προηγούμενα. Θα βολεύει για τα gestures ή με το ζόρι;)
- Penryn επεξεργαστές στα 45nm με μικρότερη κατανάλωση ενέργειας και υψηλότερες αποδόσεις. 2.4GHz για το βασικό μοντέλο είναι μια χαρά. Το αρνητικό της υπόθεσης είναι τα 3MB cache για το βασικό από 4MB που ήταν.
- 802.11n Ασύρματη κάρτα δικτύου. Το MacBook μου είναι το μόνο μηχάνημα του σπιτιού, πλην του iPod Touch και του Wii που δεν υποστηρίζει 802.11n. To 802.11g είναι αργό για εσωτερικό δίκτυο.
- Nέες κάρτες γραφικών GeForce 8600M GT 256MB και 512ΜΒ. Μια χαρά. Σε σχέση με την Ιntel GMA950, σούπερ!
- 2GB RAM / 200GB σκληρό δίσκο στις 5400 στροφές για το βασικό μοντέλο. Ωραιότατα.
- 15,4 ίντσες με 1440x900 pixels. Σε σχέση με τις 13.3 ίντσες του MacBook μου, θα μπορώ να κάνω τις φωτοσοπιές μου και το video editing σαν άνθρωπος.
- LED display με Glossy BTO (το MacBook μου δεν έχει LED οθόνη και είναι glossy).
- Φωτιζόμενα πλήκτρα και πληκτρολόγιο του MacBook Pro. Τα φωτιζόμενα πλήκτρα είναι κάτι που θέλω εδώ και καιρό. Το να γράφεις τη νύχτα και σε μαύρο πληκτρολόγιο είναι ό,τι χειρότερο μπορεί να σου τύχει.
- Express Card Slot. Σε συνδυασμό μέ ένα adaptor για eSATA και έναν εξωτερικό eSATA δίσκο, θα μπορώ να κάνω video editing πολύ πιο γρήγορα.

Τα μειονεκτήματα τώρα:

- Το κόστος αγοράς ενός νέου μηχανήματος.
- Το MacBook Pro ακόμα να αλλάξει λίγο το design του. Το βαρέθηκα τόσα χρόνια το ίδιο. Είχα PowerBook 12ίντσο παλιά.
- BluRay; Αγνοείται η τύχη του. Καλό θα ήταν να υπάρχει έστω για ανάγνωση ταινιών μόνο. Τώρα που έγινε και defacto standard...
- Το μέγεθος του (σε σχέση με το MacBook) το κάνει λιγότερο φορητό.
- Πού πήγε το Apple Remote Control; Τσίπηδες!

Κανένας άλλος που το σκέφτεται; Καλά, μέχρι να έρθει και στην Ελλάδα θα αλλάξω γνώμη 100 φορές!

3 σχόλια:

suicico είπε...

Αντώνη μην πτόησε, θα έρθουν και άλλες Τρίτες...
Το μονο μου σχολείο, θα ειναι αρνητικό και πιο συγκεκριμένα ... για το remote !
19$ ειναι η άξια σας βρε ?
Anyway apple ειναι αυτή, έτσι την γνωρίσαμε έτσι την αγαπήσαμε ...

Ανώνυμος είπε...

Σε όλα μέσα έπεσα εεε ;-) Αυτά τα 512MB της κάρτας γραφικών με νευριάζουν λίγο αλλά δεν πειράζει! Άντε άντε πάρε καινούργιο! :-P

Αντώνης Σιγάλας είπε...

@suicico Ναι βρε τους καρμίρηδες, πως κάνουν έτσι, 18 δισεκατομμύρια έχουν στην τράπεζα. Τι να πεις... Βάλανε και καλά πανάκι να σκουπίζεις την οθόνη. Μεγάλη κιτσιά!
@kostis Ε είσαι τσιγγάνα τουρκογύφτισσα! Μπας και λες και τον καφέ, τον φραπέ; 256ΜΒ έχει το MB Pro του λαού. Το άλλο (που κάνει 2500$) είναι για τους προύχοντες - εμείς είμαστε προλετάριοι.
Λες να το πάρω ε; Και γω αυτής της εντύπωσης είμαι. Κάποιος που το δοκίμασε γκρίνιαξε ότι το trackpad είναι μικρό για multitouch. Χμ...