Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2008

Η Microsoft θέλει να γίνουμε φίλοι!

Μάλιστα, το ακούσαμε και αυτό. Σε μία συνέντευξη τύπου, η Microsoft ανακοίνωσε ότι σκοπεύει πλέον να είναι πιο ανοιχτή στις τεχνολογίες και να επιτρέψει άλλες εφαρμογές και υπηρεσίες να δουλεύουν "χέρι με χέρι" με τις δικές της.

Το πιστέψατε;

Ούτε εγώ. Εκτός αν ζείτε κάτω από πέτρες ή οι γνώσεις πάνω στην πληροφορική εξαντλούνται από το πτυχίο ECDL που κορνιζάρατε στο σαλόνι σας, η Microsoft στα 33 χρόνια της ύπαρξης της δεν ήταν τίποτα άλλο από τραμπούκος. Με το χαμόγελο και τις χειραψίες της βίαζε παρά φύσει τους ανταγωνιστές της εδραιώνοντας ένα πανίσχυρο μονοπώλιο που ούτε το "δημοκρατικό" κράτος της Αμερικής τόλμησε να αποδομήσει. Αυτή που μας "υπόσχεται" ότι θα γίνει καλύτερη και πιο φιλική προς το περιβάλλον, την ίδια στιγμή είναι σε διαδικασία βίαιης εξαγοράς της Yahoo! Συνεχίζει τα γνωστά της τερτίπια και παράλληλα το παίζει μετανιωμένος Εμπένιζερ Σκρουτζ.

Αυτή η ανακοίνωση θα ήταν πιο πιστευτή την περίοδο των Χριστουγέννων, τότε που το πνεύμα των Χριστουγέννων βγαίνει στην γύρα για την απαλλοτρίωση των χαμένων κορμιών. Τώρα μόνο έκπληξη με τη βλακεία της προκαλεί, επαναλαμβάνω πάνω στην διαδικασία βίαιης εξαγοράς της Yahoo. Από θράσος άλλο τίποτα λοιπόν.

Η Microsoft θέλει να γίνει φίλη με όσους εξαπάτησε, κατέστρεψε, έθεσε εκτός αγοράς, έκλεψε, έριξε τα λεφτά της, αλλά και με μας τους "απλούς" χρήστες. Θέλει να μας βοηθήσει και να μας κάνει τη ζωή πιο εύκολη. Θα μας αφήνει να φτιάχνουμε τα δικά μας κάστρα από άμμο στην παραλία και δεν θα μας τα γκρεμίζει αν δεν είναι χειρότερα από τα δικά της. Δεν θα μας σαπίζει στο ξύλο στην παιδική χαρά και δεν θα κλέβει το χαρτζηλίκι μας. Είναι καλή η Microsoft πλέον. Θα μας δώσει την δυνατότητα να εγκαταστήσουμε plugin στο Office μας για να σώζουμε και σε άλλα φορμάτ πέρα από το δικό της. Να δείτε που όλα θα αλλάξουν - LSD θα γίνει ο κόσμος μας πλέον και αλλοίμονο σε όσους δεν το πιστέψουν. Εμπιστευτείτε την Microsoft με τα "ανοιχτά" πλέον Windows Vista, Office 2007 και Exchange Server. Για όσους δεν πήραν το μέμο, η Μicrosoft και μεις είμαστε πλέον φίλοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: