Τετάρτη 8 Ιουλίου 2009

iPhone 3GS, πού είσαι;


Πατήσαμε για τα καλά πλέον στον Ιούλιο, τον μήνα που σύμφωνα με την ανακοίνωση της Apple, το νέο iPhone θα κάνει την εμφάνιση του στην Ελλάδα μας. Όμως, ακόμα οι δύο μεγάλοι τηλεπικοινωνιακοί παροχοί τηρούν σιγή ιχθύος για την ημερομηνία διάθεσης και το κυριότερο - για την τιμή πώλησης της συσκευής στην χώρα μας.

Βέβαια αυτό δεν είναι κάτι εξωπραγματικό. Όσοι θυμούνται, το iPhone 3G "έσκασε μύτη" στην Ελλάδα από την Vodafone εν μέσω πυκνής θερινής ραστώνης, Αύγουστο μήνα και γίναμε όλοι βιοτούρμπο για να τρέξουμε να εξασφαλίσουμε μία συσκεύη! Ελπίζω αυτό το trend να μην συνεχιστεί και φέτος. Ο Αύγουστος παραδοσιακά συνίσταται για βουτιές, ρέκλα και τουρισμό και όχι για στήσιμο σε ουρές καταστημάτων κινητής τηλεφωνίας να γινόμαστε λούτσα στο 'δρωτάρι. Και άντε αν είσαι σε κανένα Ελληνικό νησάκι, τη βρίσκεις την άκρη και το παίρνεις το κινητό. Αν είσαι όμως στην αλλοδαπή όπως εγώ, την έφαγες την μπανάνα την Τσικίτα.

Φίλοι και γνωστοί που επικοινωνούν με την Vodafone στα κατά τόπους καταστήματα της, λαμβάνουν αντιφατικές απαντήσεις: Άλλοι πωλήτες λένε τέλη Ιούλη, άλλοι αρχές Αυγούστου και άλλοι διατείνονται "από Σεπτέμβρη και βλέπουμε"! Και φυσικά ακολουθούν ατάκες τύπου "γιατί δεν παίρνετε το τάδε ή το δείνα κινητό που έχει καλύτερη κάμερα και έχει πρόγραμμα για να διαβάζει τους βιορυθμούς σας;". Βρε ουστ. Εμείς θέμε το iPhone φιλαράκι. Αυτό κάνουμε κέφι, το τραβάει η όρεξη μας - πως το λένε. Πάρε το HTC και κάν'το κωλοβυθόμετρο (και συγνώμη για την έκφραση, αλλά μας πρήξαν τα τζιέρια).

Ωραιότατα θα μπορούσαμε να περάσουμε τον Ιούλιο παίζοντας με τη νέα μας λουσάτη συσκεύη μέχρι να πάρουμε την άδεια μας. Αντ' αυτού παίζουν με την υπομονή μας. Άραγε θα δούμε καλύτερες τιμές, καλύτερα data πακέτα (τώρα που παίζει και το tethering) ή θα μείνουμε στα περσινά ξινά σταφύλλια; Έχει κανείς από σας καμμιά ενημέρωση από Vodafone ή Cosmote; Ε; Ε;

8 σχόλια:

Unknown είπε...

Η Vodafone έβγαλε ανακοίνωση για την διάθεση του 3Gs στις 31 Ιουλίου
http://www.vodafone.gr/portal/client/cms/viewCmsPage.action?pageId=6981

john είπε...

Υπομονη 20 ημερες ακομα χωρις iphone μιας και πουλησα το 3g. Απο cosmote εχουμε κανα νεο

TheoCoach είπε...

Με πρόλαβαν... μόλις τώρα είδα κι εγώ για 31 Ιουλίου http://www.vodafone.gr/portal/client/cms/viewCmsPage.action?pageId=1032

Blogiζων είπε...

Kai h Cosmote leei (oxi sto website omws) oti to iPhone tha einai diathesimo apo 31 Iouliou!

Αντώνης Σιγάλας είπε...

Ωραία. Δε πρόλαβα να γκρινιάξω και ανακοίνωσαν αμέσως τις προθέσεις τους! Άντε να δούμε τι θα απογίνουμε. 31 Ιουλίου = Αύγουστος και όποιος πρόλαβε τον Κύριον είδε!

Διάφοροι Χρήστες είπε...

Eγώ αυτό που έχω να πώ είναι οτι άλλα λέει ο ένας και άλλα λέει ο άλλος. Eπίσης έχω απορία γιατί τελικά το φέρνουν στις 31 του μήνα και όχι στις 9 που είπαν απο την Apple.

georgeadams είπε...

Η Apple δεν είπε ποτέ πως θα το φέρει στις 9 Ιουλίου.
Το slide στο WWDC έλεγε July '09. Το ελληνικό sit (δεν θυμάμαι πιο απ' όλα) που "έβγαλε" πρώτο την είδηση, πάνω στη χαρά του δεν πρόσεξε το ' πριν από το 09 και έγραψε με μεγάλα γράμματα "Στις 9 Ιουλίου το iPhone 3GS στην Ελλάδα".
Μια μέρα αργότερα το άρθρο διορθώθηκε αλλά η είδηση είχε ήδη αναπαραχθεί από πολλούς με τη λάθος ημερομηνία... ;)

Ανώνυμος είπε...

Αντε να πάρουμε το καινούργιο.
Το 3G το υποσχέθηκα στην κόρη μου και όσο αργώ με κοιτάει με μισό μάτι!!!
Μην τάξεις τίποτα σε παιδί.