Παρασκευή 31 Ιουλίου 2009

Βρήκατε iPhone 3GS; Πού;

Καλημέρα και καλό κυνήγι! Σήμερα αρχίζει για πολλούς η αναζήτηση για την αγορά του iPhone 3GS στην Ελλάδα. Όπως θα έχετε ασφαλώς διαβάσει μέχρι τώρα, η συσκευή ήρθε ναι μεν στην Ελλάδα, σε πολύ λίγα κομμάτια όμως. Ανεξάρτητα αν έχεις κάνει προκράτηση, με συμβόλαιο και μη, θα ταλαιπωρηθείς όπως και οι υπόλοιποι.

Εγώ είχα κάνει προκράτηση συσκευής στην Vodafone της γειτονιάς μου και όπως το περίμενα, δεν την είχαν διαθέσιμη. Η Vodafone βάζει τους πελάτες σε 3 κατηγορίες: αγοραστές με νέα σύνδεση, αγοραστές με ανανέωση συμβολαίου και αγοραστές σκέτης συσκευής χωρίς συμβόλαιο. Μαντέψτε ποιοί έχουν προτεραιότητα.

Δημιούργησα αυτή τη δημοσίευση για να παραθέσετε στα σχόλια της, αν βρήκατε το iPhone 3GS και από ποιό κατάστημα. Φυσικά μιλάμε για εντός Ελλάδας, οπότε εξυπνάδες του στυλ: "Φιλαράκι το πήρα από Αμερική τρία τέρμινα πριν", να λείπουν. Μην παίζετε με τα νεύρα μας. Ακόμα και αν δεν βρήκατε το iPhone 3GS, γράψτε που δεν βρήκατε τη συσκευή - έτσι για να ξέρουμε. Σε δουλειά να βρισκόμαστε και τον πόνο μας να λέμε!

Ντυθείτε λοιπόν ελαφριά και άερινα, βάλτε τα πιο άνετα παπούτσια σας, μη ξέχάσετε αντιηλιακό και καπέλο και οργώστε την πόλη ποδαράτοι ή με ποδήλατο για το Ιερό Δισκοπότηρο των τηλεφώνων. Καλή τύχη σε όλους μας!

33 σχόλια:

Αντώνης Σιγάλας είπε...

Και ξεκινάω πρώτος τον χορό. Στην Θεσσαλονίκη στη Vodafone Αγίου Δημητρίου νομίζω 73 (ανάμεσα στο υπουργείο Μακεδονίας Θράκης και τον Άγιο Δημήτριο, δεν την έχουν την συσκευή.

Ανώνυμος είπε...

Αθήνα
ΕΨΑΞΑ σε 5 Γερμανος και 3 Vodafone store....ΥΟΚ
Tελικα το βρηκα στο Oteshop στην Καισαριανη!!!
Ασπρο(για αλλαγη) 16GB

579 + δωρο cosmoKαρτα που μαλλον μονο δωρο δεν ειναι αφου κανονικα κανει 569.....αλλα μες τη χαρα...........

Jig Janus

George είπε...

Είμαι από Ηράκλειο Κρήτης και δεν έχουν την συσκευή.Την παράγγειλα και μου είπε αυτός πως ίσως να την φέρουν σε 25 με 30 μέρες.Έλεος δηλαδή.Πήγα σε 2 Vodafone στην μία είχαν βγάλει το iPhone 3G από την θέση που το είχαν και ήταν κενό χωρίς το iPhone 3GS.Πήγα στο άλλο που ήταν μεγαλύτερο και το είχαν για δείγμα.
Επίσης θα ήταν ενδιαφέρον εδώ να διαβάσεται ποιο κάτω ότι εχθές 30 Ιουλίου ο Γερμανός είχε φέρει 7 κομμάτια και τα πουλούσε πριν την επίσημη κυκλοφορία της συσκευής.Και πάλι έλεος.Μας κοροϊδεύουν λίγο.
Διαβάστε εδώ λίγο ποιο κάτω.
http://www.maclife.gr/forum/showthread.php?t=2112&page=2

Να προσθέσω πως του είπα ότι θέλω να κάνω ανανέωση συμβολαίου.
Αντώνη εσύ θα κάνεις ανανέωση συμβολαίου ή θα την πάρεις σκέτη;;

Constantinos Demetriadis είπε...

Χεχε, πέρασα κατά τις 10:30 σήμερα από τα κεντρικά της Cosmote στο Μαρούσι. Είχαν λέει 2 κομμάτια και περίμεναν 15 στην ουρά για να ανοίξει το μαγαζί. Καπνός...

Είχαν και ένα live demo στην είσοδο.

Unknown είπε...

θεικο σχολιο...

Φυσικά μιλάμε για εντός Ελλάδας, οπότε εξυπνάδες του στυλ: “Φιλαράκι το πήρα από Αμερική τρία τέρμινα πριν”, να λείπουν.

χαχα να σε καλα...

Unknown είπε...

Μόλις το αγόρασα από τον Γερμανό, Φραντζή και Καλλιρόης 46 Ν. Κόσμος. Κοντά στην στάση Συγγρού Φιξ.

Ανώνυμος είπε...

Εδώ Καρδίτσα ούτε για αστείο. Έτσι μου' ρχεται να καβαλήσω το αυτοκίνητο και να πάω στη Λάρισα! Κανένας από Λάρισα ξέρει τί παίζει; Βοήθεια!

Ανώνυμος είπε...

1.Πηγα plaisio thessloniki στην καλαμαρια τιποτα δεν ειχε
2.Vodafone τσιμισκι τιποτα
3.Cosmote τσιμισκη ειχε κοματια κρατημενα μονον απο δευτερα περιμενουν πολλα !
4.γερμανος μητροπωλεος με αριστοτελους ειχε μονο το δειγμα !
5. Αλεξανδρος στην Β.ολξας ειχε
κομματια!

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά είμαι σας χαζοχαρούμενος.....
Iphone 32G άσπρο... Από Αθήνα- Γλυφάδα. Πάντως απαράδεκτο που δεν έχουν διαθεσιμότητα.... Κουράγιο στους υπόλοιπους και καλό κυνήγι...

Yanagimachi είπε...

Γιατι τοοοοση βιασυνη ρε παιδια ??
Εγω θα αφηνα να περασει κανα 4μηνο, και να ειχα ευτυχισμενα Χγεννα...

john είπε...

Vodafone Καλλιθεας κοντα στην εκκλησια των Αγιων παντων εκει εχω κανει και προκρατηση ακομα λενε δεν εχουν παραλαβει.
Vodafone καλλιθεας στην Σεβιτανιδιου κοντα στο Πλαισιο και εκει το ιδιο ακομα δεν εχουν παραλαβει.
Cosmote Καλλιθεας ειχαν 4 κομματια εφυγαν σε χρονο ρεκορ.
Ε ρε πικρα, και θεωρουσα την vodafone σοβαρη εταιρεια.
Εαν κανεις ξερει που θα βρουμε κανα iphone ειδικα σε vodafone που εχουμε και επιδοτηση ας αφησει κανα μηνυμα.

George είπε...

Κάτι μου λέει ότι μόνο η Cosmote και ο Γερμανός έφερε iPhone 3GS.Στην Vodafone έχουν ρωτήσει πάρα πολλοί από πολλά σημεία της Ελλάδας και δεν έχει κανένα κατάστημα.

Ανώνυμος είπε...

Σε καμια δεκαπεντε μερες θα το εχω...μπηκε η παραγγελια αλλα παω διακοπες

Αντώνης Σιγάλας είπε...

Τελικά το βρήκα στην Vodafone Τσιμισκής με Κούσκουρα (Θεσσαλονίκη)! Πήρα το λευκό 32GB. Απ' ότι κατάλαβα, έχουν διαθέσιμα λευκά 32GB και μαύρα 16GB. Κανένας σας κατάφερε να βρει μαύρο 32GB ή δεν ήρθαν στην Ελλάδα;
@George Πήρα καινούργια σύνδεση με συμβόλαιο 12 μηνών στο Vodafone 100 Plus.

Unknown είπε...

Σημασία έχει ότι τελικά η σημερινή ημέρα κυκλοφορίας δεν ήταν παρά μια μεγάλη κοροϊδία προς όλους μας.
Εφόσον ήξεραν πολύ καλά, και φαντάζομαι δεν είναι κανείς μας τόσο ανόητος ώστε να πιστεύει το αντίθετο, θα έπρεπε να είχαν δώσει μεταγενέστερη ημερομηνία, ούτως ώστε να αντεπεξέλθουν με αξιοπρέπεια στη ζήτηση, δεν λέω να την καλύψουν όλη, αλλά τουλάχιστον όχι αυτό το τσίρκο με τα 5-10 κομμάτια στο 1/3 των καταστημάτων.
Ο καθένας ας τους τιμωρήσει όπως μπορεί.
Να ενημερώσω ότι το πρόστιμο στη Vodafone για τη διακοπή σύνδεσης στους 11 μήνες είναι μόλις 26 ευρώ, κάτι που υπερκαλύπτεται από την προσφορά της Cosmote, και φαντάζομαι θα ισχύει και το αντίθετο.
Αφού θεωρούν ότι τους συμφέρει να αλλάζει ο συνδρομητής δίκτυο κάθε χρόνο, ας το κάνουμε όλοι λοιπόν, και να δούμε ποιος θα βγει κερδισμένος.
Σήμερα το μόνο που έκαναν και οι 2 πάροχοι ήταν να θεωρήσουν ότι είμαστε κουτοί!
Ο χρόνος θα δείξει...

Ανώνυμος είπε...

Βρήκα το πρωί μαύρο 16Gb στο Γερμανό στο Νέο Κόσμο. Ούτε προκράτηση, ούτε συμβόλαια.

dali13gr είπε...

Για να λυθούν μερικές απορίες σχετικά με την διαθεσιμότητα, τουλάχιστον στην Vodafone:

1. Όντως ήρθαν λίγα κομμάτια από Apple και σε αυτό δεν φταίει ούτε η Cosmote ούτε η Vodafone. Εξάλλου η ανακοίνωση από την Apple βγήκε πριν λίγες μέρες. Αν καθυστερούσαν την κυκλοφορία οι εταιρείες (κάτι αδύνατο αφού υπάρχουν συμβόλαια με την Apple), όλοι θα έκραζαν γιατί δεν κυκλοφόρησε.

2. Συσκευές πήραν σχεδόν όλα τα ιδιόκτητα καταστήματα της Vodafone και κάποια franchise. Τα υπόλοιπα από Τρίτη και βλέπουμε.

3. Η Vodafone σαν Vodafone δεν λέει να μην δίνονται σκέτες συσκευές. Όταν όμως οι υπάλληλοι παίρνουν bonus από τις συνδέσεις και τις ανανεώσεις, καταλαβαίνει κανείς γιατί παντού ακούτε πως δεν υπάρχουν "σκέτες" συσκευές.

4. Όταν ο καθένας έχει κάνει προκράτηση σε 5 διαφορετικά μαγαζιά, δημιουργείται μια πλασματική έλλειψη, καθώς "δεσμεύει" 5 συσκευές και στο τέλος παίρνει μία. Από Τρίτη που θα αποδεσμευθούν οι συσκευές που δεν παραδόθηκαν θα υπάρχει καλύτερη διαθεσιμότητα.

5. Η Vodafone, πιθανόν και η Cosmote, θα κάνει δώρο το πάγιο του πρώτου μήνα σε πελάτες που κάνουν σύνδεση και δεν υπάρχει διαθεσιμότητα συσκευής. Άρα, όντως υπάρχει πρόβλημα από Apple μεριά.

6. Για τον φίλο που λέει πως το πρόστιμο στην Vodafone για διακοπή συμβολαίου στο 11μηνο είναι 26€, να του πω πως κάνει λάθος. Το ποσό αυτό δεν είναι σταθερό και εξαρτάται από το ύψος της επιδότησης που είχε πάρει πριν 11 μήνες. Το αναπόσβεστο ποσό της επιδότησης που πρέπει να πληρώσει κάποιος για διακοπή πριν το 12μηνο, είναι: Όλο το ποσό για διακοπή μέσα στο πρώτο εξάμηνο από την επιδότηση/σύνδεση και πέφτει 17% κάθε επόμενο μήνα μετά το εξάμηνο. Ομοίως και στις άλλες εταιρείες.

7. Πέντε-δέκα κομμάτια σε κάθε κατάστημα είναι υπεραρκετός αριθμός. Τι νομίζετε δηλαδή, ότι φέρνουν συσκευές με τα container; Εδώ η Nokia όταν βγήκε το 5800 έδωσε στα καταστήματα 5-6 συσκευές στην αρχή και μετά από δύο μήνες πάλι, λόγω έλλειψης. Βέβαια, εκεί το φαινόμενο ήταν μικρότερο γιατί σαν συσκευή δεν έχει φανατικό κοινό που θα βγει να φωνάξει στα fora και στα blogs. Πέντε συσκευές σε όλα τα καταστήματα Vodafone-Cosmote είναι περίπου 4000 συσκευές. Βάλτε και το Πλαίσιο καμιά χιλιάδα ακόμα. Πόσες συσκευές νομίζετε θα πουλήσει το iPhone στην Ελλάδα; Το 3G πούλησε κάπου 30 χιλιάδες σε 1 χρόνο κυκλοφορίας. Πλέον, όσοι ήταν να πάρουν iPhone έχουν το 3G. Άντε κάποιοι από αυτούς να πάρουν και το 3GS. Συσκευές θα έχει για όλους, υπομονή χρειάζεται και λίγη πονηριά γιατί χωρίς γνωστό, συσκευή σκέτη θα δείτε μόνο με "κόλπο".
- Γειά σας, θέλω το iPhone στο τάδε πρόγραμμα, το έχετε;
- Το έχουμε.
- Ωραία, ετοιμάστε τα χαρτιά
- Μισό λεπτό να το φέρω από την αποθήκη (iPhone βγαίνει από την αποθήκη)
- Τελικά το μετάνιωσα, θα το πάρω σκέτη συσκευή.

lazkov είπε...

Βρίσκομαι στα Καμμένα Βούρλα για διακοπές,στα τοπικά καταστήματα Voda και germanos ούτε λόγος να γίνεται όσο αφορά διαθεσιμότητα,μόνο στο κατάστημα της voda έχει ένα demo και άγνωστο πότε θα παραλάβουν συσκευές.Οπότε πρωι πρωι σήμερα ξεκίνησα για Λαμία και τα τρία της voda μόνο demo και ευελπιστούν οτι απο βδομάδα θα κάνουν παραλαβές.Η λύση τελικά βρέθηκε στον germano με διαθεσιμότητα 16g και σε λευκό και σε μαύρο.Χτύπησα το 16αρι μαύρο σκέτη συσκευή και την έκανα μακαρίζοντας την τύχη μου.

Αντώνης Σιγάλας είπε...

Γερμανός στο εμπορικό κέντρο Cosmos, μόλις πήρα ένα iPhone 3GS 32GB Μαύρο. Γενικά φαίνεται πως Cosmote/Γερμανός έχει περισσότερα κομμάτια τουλάχιστον Θεσσαλονίκη. Το iPhone το πήρα σκέτη συσκεύη χωρίς συμβόλαιο.

George είπε...

Θα ήθελα πολύ να κάνεις ένα review(όχι αναλυτικό)που να βασίζεται ποιο πολύ στα νέα χαρακτηριστικά όπως π.χ θα ήθελα να μάθω μέχρι να μου έρθει κατά πόσο δουλεύει το Voice Over.

Ανώνυμος είπε...

Το βρήκα στο oteshop Μενιδι ένα και μοναδικο σε 32gb.
Δυστυχώς όμως λόγω προβλημάτων στην έγκριση του συμβολαίου παραλαβή Δευτέρα 3-8-2009.
Ίδομεν

Yanagimachi είπε...

Άμα τα παίρνεις δυό δυό ρε Αντωνη πως θα βρουν οι υπόλοιποι; Χεχε

Αντώνης Σιγάλας είπε...

@George Αν προλάβω θα κάνω γιατί φεύγω Δευτέρα για διακοπές!
@alexisvas Ένα για μένα και ένα για την γυναίκα μου - πάντα!
Τελικά δε φαίνεται να υπάρχει τόσοοο θέμα διαθεσιμότητας όπως φανταζόμαστε, τουλάχιστον στα μεγάλα αστικά κέντρα. Και συμφωνώ με τον dali13gr, τα προβλήματα ελλείψεων είναι λάθος χειρισμός της Apple και όχι της Vodafone ή της Cosmote. Πάντως μας έσωσε ότι όλος αυτός ο τζερτζελές έγινε εν μέσω πυκνής καλοκαιρινής ραστώνης που οι μισοί και επιπλέον είναι λουόμενοι και μένουν έτσι περισσότερες συσκευές για μας!

john είπε...

Η Cosmote ομως φανηκε οτι ειχε περισσοτερα κομματια να διαθεσει γιατι οπως φαινεται εδω και σε αλλα forum οι περισσοτεροι το πηρατε απο cosmote. Μαλλον η vodafone δεν το χειριστηκε καλα το θεμα.

George είπε...

john όπως λέει και ο dali13gr οι ποιο πολύ που θέλουν να πάρουν to iPhone 3GS είναι από την Vodafone γιατί η Vodafone έφερε πρώτη το iPhone 3G πριν 1 χρόνο και πολλοί ήταν αυτοί που θέλανε να κάνουν ανανέωση να το πάρουν ποιο φθηνά.
Έτσι λοιπόν ο κάθε άνθρωπος έκλεισε καμιά δεκαριά κομμάτια για την πάρτη του σε διαφορετικά μαγαζιά Vodafone(ίσως και στα ίδια μαγαζιά με διαφορετικό όνομα) και όπου κάτσει.Ο Γερμανός και η Cosmote που το φέραν πριν λίγους μήνες δεν είχαν ανθρώπους για προκράτηση μιας και όσοι το πήραν δεν έχει περάσει χρόνος για επιδότηση και οι ποιο πολλοί που θα το παίρνανε από εκεί θα το παίρναν ως σκέτη συσκευή.

john είπε...

George εχεις δικιο για την ανανεωση απο την voda αλλα πιστευω οτι εαν η vodafone ζηταγε καποια μικρη προκατοβολη για τις κρατησεις ισως να μην υπηρχε αυτο το μπαχαλο.

Unknown είπε...

Αλεξανδρούπολη απο Cosmote σήμερα το iPhone 3GS 32GB white - Φορητός υπολογιστής με τηλέφωνο

ippias είπε...

Είχα συμπληρώσει την φόρμα ενδιαφέροντος στην σελίδα της Vodafone .
Στις 2-8 με πήραν τηλέφωνο από την Vodafone και μου είπαν αν θέλω να μου στείλουν την συσκευή ( 32GB black). Στις 4-8 την παρέλαβα. Με τις άψογες οδηγίες της κοινότητας (υπό την καθοδήγηση του Αντώνη ) πέρασα όλες τις εφαρμογές μου και όλα εντάξει .Του έβαλα και μια μεμβράνη προστασίας την εξαίρετη anti-glare film set.

Ανώνυμος είπε...

Εγώ βρε παιδιά ακόμα ψάχνω!

Escozul είπε...

Κι Εγώ ψάχνω ρε γμτ... Helllllpppp

Ανώνυμος είπε...

Κι εγω ακομα ψαχνω!! Κλαψ..
Διαβαζω και βλεπω τα review και ανεβαζω θερμοκρασια..χεχε Το θελω!
Παντως εχει κι ενα καλο πηγαινοντας απο μαγαζι σε μαγαζι βρισκομαστε ολο οι ιδιοι και οι ιδιοι που ψαχνουν το μαγικο τηλεφωνο δημιουργωντας και φιλιες .. χαχα Apple μας ενωνει!

Ανώνυμος είπε...

Έχω κάνει αίτηση για iphone 3gs από 25 Αυγούστου στον Γερμανό. Η συσκευή δεν υπάρχει πουθενά. Από βδομάδα σε βδομάδα με πάνε. Περιοχή Ηλιούπολη - Αθήνα. Ντροπή. Ούτε τη βδομάδα που μας έρχεται θα την έχουν. Ελεος, τι να πω. Μετά τις 17 Σεπτέμβρη μου είπαν.
ΑΙΣΧΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Κι εγώ έχω κάνει αίτηση σε oteshop (Χαλκιδική) εδω και 3 εβδομάδες ! Στις 2 εβδομάδες, δεν αντεξα και εψαξα και σε vodafone όπου μου είπαν οτι ταχα ειχαν ενα άσπρο το πρωί και οτι θα με παρουν τηλ. να μου πουν οταν θα εχουν άλλο. Πάντως σε oteshop μου είπαν οτι τα παραγγέλνουν ξεχωριστά από τα άλλα κινητά και δεν εξαρτάται από αυτούς! Πάμε για 4η βδομάδα! Βαστάτε αδέρφια!