Πέμπτη 23 Ιουλίου 2009

Monkey Island στο iPhone (και επίσημα)!


Αυτό είναι: Παιχνίδια που λάτρέψαμε, που ξενυχτήσαμε μπροστά σε παλαιολιθικούς υπολογιστές, adventures με έξυπνα σενάρια, αστείες ατάκες που καταλαβαίναμε σαν παιδιά έστω με τα υποτυπώδη μας αγγλικά σε μία συσκευή που κάποιοι ακόμα επιμένουν να χρησιμοποιούν ΜΟΝΟ ως τηλέφωνο. Καλά να πάθουν!

Το Secret of Monkey Island ήρθε επιτέλους και στο iPhone με ανανεωμένα κατά πολύ γραφικά, ηχογραφημένους όλους τους διαλόγους με εξαιρετικούς voice actors και αυτόματη ρετροποίηση του παιχνιδιού με τα παλιά γραφικά με swipe δύο δαχτύλων από δέξια προς τα αριστερά! Βρήκα τι θα κάνω τούτο το καλοκαίρι: Θα βοηθήσω *ξανά, έπειτα από πολλά πολλά χρονιά" τον Guybrush Threepwood να γίνει πειρατής της ανθρωπιάς!

Το Secret Of Monkey Island Special Edition είναι 350MB γι' αυτό κάντε χώρο από τώρα στο iPhone σας. Όσοι το έχουν παίξει ως νεότεροι σε κάποιον υπολογιστή του παρελθόντος θα ανατριχιάσουν από συγκίνηση από την μουσική της αρχής και μόνο. Για τους υπόλοιπους είναι μια καλή ευκαιρία να δουν τα απίστευτα adventures παιχνίδια που έφτιαχνε η LucasArts. Παιχνίδια που σε κολλούσαν για ώρες στον υπολογιστή με φίλους (τότε δεν υπήρχε και το ενοχλητικό Internet) - που περίμενες να αγοράσεις τα κομπιουτεροπεριοδικά για να διαβάσεις το walkthrough αφού είχες σκαλώσει για μέρες σε ένα συγκεκριμένο σημείο και δεν έβρισκες τη λύση.

Εύχομαι το Secret Of Monkey Island SE να σύρει πρώτο τον χορό για να επανακυκλοφορήσουν και τα υπόλοιπα adventure παιχνίδια της εποχής στο iPhone. Η LucasArts άλλωστε έχει καλή παράδοση στον χώρο του καλού adventure και εγώ προσωπικά περιμένω με αγωνία τις περιπέτειες του Indiana Jones στην οθόνη του iPhone μου. Δείτε εδώ το πολύ ενημερωτικό Μaking Of του Secret Of Monkey Island SE:



Το Secret Of Monkey Island SE κοστίζει 5,99 Ευρώ και μπορείτε να το κατεβάσετε από το App Store κάνοντας κλικ εδώ. Απαραίτητο download για τους φαν του κλασικού παιχνιδιου. Σπεύσατε!

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τί λες τώρα! Σπεύδω σούμπιτος!!!

john είπε...

Κορυφαια παιχνιδια ειδικα με το monkey island και φυσικα το αξεπεραστο larry ειχα περασει απειρα ξενυχτια. Ατιμη Apple τι μας θυμισες.

Αντώνης Σιγάλας είπε...

@John Τον Leisure Suit Larry Leffer το κόβω λίγο δύσκολο να κάνει την εμφάνιση του στο AppStore, κυρίως λόγω θεματολογίας. Βλέπεις οι Αμερικάνοι είναι και σεμνότυφοι!