Παρασκευή 17 Ιουλίου 2009

Griffin TuneFlex AUX with SmartClick

Το καλό (ή το κακό) με το να δουλεύει κανείς σε κατάστημα με προϊόντα της Apple, είναι ότι έρχεσαι καθημερινά σε επαφή με αυτά και τα περιφερειακά τους. Το iPhone είναι ως γνωστόν ο παράδεισος των περιφερειακών και των αξεσουάρ και μία από τις μεγαλύτερες (και καλύτερες) εταιρίες στο χώρο που το πλαισιώνουν με αυτά είναι η Αμερικάνικη Griffin.

Το Griffin TuneFlex AUX with SmartClick είναι ένα ολοκληρωμένο σετ αξεσουάρ για το αυτοκίνητο για όλα τα iPod (πλην Shuffle) και τα iPhone. Είναι λοιπόν βάση αυτοκινήτου, φορτιστής, έχει έξοδο ήχου 3,5 χιλιοστών για σύνδεση με το στερεοφωνικό του αυτοκινήτου και ασύρματο τηλεχειριστήριο που δένει με βέλκρο πάνω στο τιμόνι του αυτοκινήτου. Με άλλα λόγια δε θα χρειαστείτε κάτι άλλο για το αυτοκίνητό σας αν είστε από τους τυχερούς που το στερεοφωνικό του αυτοκινήτου σας διαθέτει υποδοχή AUX.

Όσοι είστε παλιοί σε αυτό το blog, θα θυμάστε ότι είχα αγοράσει και γράψει για μία άλλη ολοκληρωμένη λύση με παραπλήσια χαρακτηριστικά της Kensington. Ενώ η Kensington προσφέρει το ίδιο σετ χαρακτηριστικών, η Griffin προσφέρει καλύτερη και πιο ποιοτική υλοποίηση, τόσο που με “ανάγκασε” να αγοράσω το TuneFlex AUX και ας είχα ήδη το Kensington.

Κατά πρώτον, η Griffin προσφέρει ειδικές βάσεις στήριξης για κάθε iPod ή iPhone που έχετε ούτως ώστε η συσκευή σας να κάθεται ακριβώς πάνω της. Έπειτα το μπράτσο της βάσης βγαίνει κάθετα πάνω από τον αναπτήρα του αυτοκινήτου και όχι υπό γωνία 90 μοιρών όπως το Kensington με αποτέλεσμα τουλάχιστον στο αυτοκίνητο μου, η οθόνη του iPhone να είναι αρκετά πιο ψηλά από ότι με το Kensington, πολύ κοντά στον ορίζοντα των ματιών μου. Κάτι ιδιαιτέρως χρήσιμο αν χρησιμοποιούμε το iPhone και ως συσκευή πλοήγησης GPS αφού πλέον μπορούμε να λοξοκοιτάξουμε χωρίς σε καμία περίπτωση να γίνουμε... επικίνδυνοι.

Το τηλεχειριστήριο της βάσης όπως προείπα δένει με βέλκρο στο τιμόνι για να μπορέσουμε να έχουμε εύκολη πρόσβαση σε λειτουργίες αναπαραγωγής του iPhone ή του iPod μας. Μπορούμε να παύσουμε ή να αρχίσουμε την αναπαραγωγή μουσικής, να μεταβούμε στο επόμενο ή στο προηγούμενο κομμάτι, να ανακατέψουμε την λίστα με τα τραγούδια μας και να μειώσουμε στο τέρμα τη φωτεινότητα της οθόνης του iPhone ή του iPod (χρήσιμο για οδήγημα τη νύχτα που “φωσφορίζει” επικίνδυνα η οθόνη).

Στο μικρό τεστ που ακολούθησε της αγοράς μου, το TuneFlex δούλεψε μια χαρά με μια μικρή εξαίρεση: παίζοντας συνέχεια με την αυξομείωση της έντασης της φωτεινότητας της οθόνης του iPhone μου του άφησε προσωρινό κουσούρι αφού έπρεπε να πάω στο τέλος ο ίδιος στις ρυθμίσεις του iPhone και να αυξήσω την φωτεινότητα της οθόνης που είχε κολλήσει στο “σκοτεινό” mode.

Ένα άλλο μειονέκτημα που έχει η λύση της Griffin σε σχέση με αυτή της Kensington είναι ότι για να “κάτσει” πάνω στη βάση στήριξης απαιτείται η αφαίρεση τυχόν θήκης προστασίας που έχουμε στη συσκευή μας. Όχι μεγάλη μανούρα, αλλά υπάρχουν κάποιες θήκες για iPhone που βγαίνουν αρκετά δύσκολα...

Στα θετικά, πέρα από τα όσα ήδη προανέφερα, είναι ότι το ασύρματο τηλεχειριστήριο είναι μαγνητικό που σημαίνει ότι μπορείτε να το αποσπάσετε εύκολα από το τιμόνι και να το χρησιμοποιεί π.χ. ο συνοδηγός.

Εν κατακλείδι μιας και οι δύο βάσεις διατίθενται στην ίδια τιμή, νομίζω ότι η Griffin προσφέρει καλύτερη ποιότητα κατασκευής και πιο ψηλή γωνία θέασης αν ο αναπτήρας του αυτοκινήτου είναι δίπλα στο λεβιέ των ταχυτήτων (στην περίπτωση που ο αναπτήρας βρίσκεται πάνω στο ταμπλό του αυτοκινήτου, το πλεονέκτημα έχει η βάση στήριξης της Kensington). Το πλεονέκτημα της Kensington είναι ότι μπορείτε να τοποθετήσετε το iPhone ή το iPod σας, τις περισσότερες φορές χωρίς να απαιτείται η αφαίρεση τυχόν θήκης προστασίας. Τέλος, καμία από τις δύο λύσεις δεν προσφέρει ανοικτή ακρόαση από το στερεοφωνικό του αυτοκινήτου ή δυνατότητα κλήσης από το τηλεχειριστήριο - δυστυχώς.

Διαλέγετε και παίρνετε.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το άλλο που είχες της Kensigton τι το έκανες;

Ανώνυμος είπε...

Αν βρεις καμιά λύση για ανοιχτή ακρόαση από τα ηχεία του αυτοκινήτου και με εξωτερικό μικρόφωνο, βάλε μια φωνή... :-)

Δεν μπόρεσα να βρω τίποτα τέτοιο... Δεν χρειάζεται να είναι τέτοια ολοκληρωμένη λύση με βάση κτλ. Και κάτι σε απλό καλώδιο (για σύνδεση με το στερεοφωνικό) που να βγάζει και εξωτερικό μικρόφωνο φτάνει...

Αντώνης Σιγάλας είπε...

@Ανώνυμος Το έχω και κάθεται η αλήθεια είναι. Μάλλον θα το πουλήσω... Το παίρνεις 40 Ευρώ (80 το πηρα); Το μόνο κουσούρι που έχει είναι που καμμιά φορά δεν κλείνει καλά ο προσαρμογέας που το ασφαλίζει στη θέση του, κάτι που το είχε εξ αρχής.

@Rocean ΟΚ, αν βρω κάτι θα σου πω.

thanasis είπε...

Rocean δες το παρακάτω λινκ και αγόρασε το είναι πολύ καλό...
στην βάση του έχει ενίσχυση μικρόφωνου και με ένα καλώδιο μεταφέρεται ο ήχος σε ένα ηχειο πάνω στον φορτιστή..
με λίγα λόγια είναι βάση-φορτιστής και hands free ...
είναι γερμανικό και έχει πολύ καλή ποιότητα κατασκευής και σχετικά φθηνό.

http://www.e-click.gr/index.php?target=products&product_id=32438