Κυριακή 26 Ιουλίου 2009

RemoteTap - Απομακρυσμένος έλεγχος από το iPhone

Ένα από τα προγράμματα που χρησιμοποιώ πιο συχνά στο iPhone μου είναι το RemoteTap. Το RemoteTap μου επιτρέπει να έχω τον απομακρυσμένο έλεγχο όλων των Mac μου. Όπως οι δημοφιλείς εφαρμογές VNC, έτσι και το RemoteTap μας δίνει την δυνατότητα όχι μόνο να βλέπουμε την οθόνη του Mac μας από το iPhone από οπουδήποτε είμαστε, αλλά και να το χειριζόμαστε.

Βέβαια πολλές εφαρμογές το υπόσχονται αυτό και μάλιστα αρκετές δωρεάν, γιατί αξίζει κάποιος να δώσει χρήματα για να το αποκτήσει;

Κατ’ αρχάς, σε αντίθεση με τις περισσότερες δωρεάν λύσεις, δουλεύει αξιοπρεπέστατα με καλές ταχύτητες και αποκρίσεις τόσο μέσω Internet από WiFi όσο και μέσω 3G. Κι αυτό γιατί χρησιμοποιεί ειδικούς αλγόριθμους συμπίεσης της εικόνας μέσω δωρεάν βοηθητικής εφαρμογής που εγκαθιστούμε σε κάθε Mac που θέλουμε να ελέγξουμε. Έτσι, τα γραφικά του Mac OSX με τα πολλαπλά animation δεν... σκαλώνουν την ταχύτητα της εφαρμογής όπως άλλες τυπικές λύσεις VNC.

Κάτα δεύτερο λόγο, χάρη στο εν λόγω βοηθητικό πρόγραμμα, το RemoteTap, γνωρίζει ανά πάσα περίπτωση τα όρια των ανοικτών παραθύρων. Κάνοντας έτσι ένα διπλό tap στην οθόνη του iPhone μας, η οθόνη μεγενθύνεται αυτόματα για να μας δείξει το παράθυρο της εφαρμογής που ενεργοποιήσαμε. Κάνοντας επίσης παρατεταμένο tap, μεγενθύνουμε αρκετά το σημείο που κάναμε tap (4x zoom) για να μπορέσουμε να δουλέψουμε άνετα - ιδανικό για άνοιγμα μενού, κλείσιμο παραθύρων κλπ. Αυτές οι δύο δυνατότητες από μόνες τους, κάνουν τον έλεγχο της οθόνης ενός Mac από μια οθόνη 3,5 ιντσών, υποφερτή υπόθεση.

Έλεγχος εφαρμογών. Φέρτε εύκολα τις ανοιχτές εφαρμογές στο προσκήνιο, ανοίχτε κάποια από το dock σας ή κλείστε τις με το ενσωματωμένο Application Launcher.

Μεταφορά ήχου από το μικρόφωνο του Μac σας, στο ηχείο του iPhone. Θέλετε να στήσετε αυτί χρησιμοποιώντας το μικρόφωνο του Μac σας; Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το RemoteTap για να ακούσετε τα όσα συμβαίνουν δίπλα στον υπολογιστή σας.

Υποστήριξη δυνατοτήτων όπως Spaces, πολλαπλών οθονών αλλά και έλεγχος του Front Row χάρη στο ενσωματωμένο Apple Remote! Ενσωματωμένο πληκτρολόγιο για να μεταφέρουμε κείμενο αλλά και συντομεύσεις πληκτρολογίου. Εύκολη προσθήκη των Mac σας, χάρη στο Bonjour Networking και αν διαθέτετε UPNP ρούτερ, θα μπορέσετε πολύ εύκολα και χωρίς επιπλέον ρυθμίσεις να ελέγξετε το Μac σας οπουδήποτε μέσω Ιnternet, σε συνδυασμό πάντα με δωρεάν δικτυακές υπηρεσίες όπως το DynDns.org.

Αυτές είναι μερικές από τις πολλές δυνατότητες του RemoteTap - από τις πιο ολοκληρωμένες λύσεις απομακρυσμένου ελέγχου ενός Μac. Δεν δουλεύει σε υπολογιστές που τρέχουν Windows ή Linux και κοστίζει 5,49 Ευρώ. Μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ.

4 σχόλια:

piratx είπε...

Η εφαρμογή είναι απίστευτη την χρησιμοποιώ καιρό τώρα... το μεγάλο πρόβλημα (ανάλογα με το router που έχεις πάντα) είναι να ανοίξεις τις πόρτες και να παίξει σωστά.

Έκανα δημοσίευσή και στο site μου myi.gr αν υπάρχει πρόβλημα πες μου να το σβήσω!

Πολύ καλή δουλειά το blog :)

Αντώνης Σιγάλας είπε...

@piratx έμενα έπαιξε χωρίς κανένα σετάρισμα, ένεκα επιτυχημένου UPNP! Δεν υπάρχει πρόβλημα να αναδημοσιευείς τις δημοσιεύσεις μου στο site σου, αρκεί να αναφέρεται η πηγή (που έχεις βάλει πολύ σωστά). Τα κείμενα και οι φωτογραφίες αυτού του blog καλύπτονται από άδεια χρήσης Creative Commons κατά την οποία επιτρέπεται η ολική ή μερική αναδημοσίευση τους αρκεί να αναφέρεται η πηγή τους. Και αν θες να είσαι και τυπικός μου λες ότι τα χρησιμοποίησες με ένα email, σχόλιο ή trackback :)

piratx είπε...

ΟΚ! Πιο router χρησιμοποιείς.. εγώ έχω μια τρέλα με τα level one μόνο και μόνο επείδη κάτι άλλα βλέπε linksys μου κολάγανε συνέχεια.. ή γύρναγα σπίτι και είχε πέσει το internet και αυτό είναι λίγο απίθανο αν έχεις OTE και βρίσκεσαι στην Αθήνα... anyway ευχαριστώ και πάλι!

Αντώνης Σιγάλας είπε...

Χρησιμοποιώ της Linksys (!) ένα απλό PSTN DSL ενσύρματο καρφωμένο πάνω σε ένα Time Capsule που μοιράζει το Internet ασύρματα. Δεν είχα ποτέ πρόβλημα μαζί του με σύνδεση Forthnet - καμιά φορά είναι θέμα συνδυασμού πάροχου - γραμμής - modem :))