Κυριακή 1 Μαρτίου 2009

Kensington LiquidAUX Deluxe για το iPhone/iPod

Καιρό έψαχνα να βρω μια ολοκληρωμένη λύση για να φορτίζω / ακούω μουσική από το iPhone και τα iPods μου στο αυτοκίνητο. Μέχρι στιγμής χρησιμοποιούσα έναν φορτιστή αυτοκινήτου της Griffin, τον Powerjolt και συνέδεα το σιντόφωνο του αυτοκινήτου με το iPhone με ένα καλώδιο mini-jack από την είσοδο των ακουστικών.

Για όσους δεν γνωρίζετε, τούτος δεν είναι ο βέλτιστος τρόπος σύνδεσης μιας συσκεύης iPod/iPhone για την αναπαραγωγή μουσικής καθώς από την υποδοχή των ακουστικών ο ήχος προορίζεται για ακουστικά, ενώ από την υποδοχή φόρτισης ο ήχος είναι καλύτερος για αναπαραγωγή μουσικής σε ηχεία.

Πριν 10 ημέρες φέραμε στο μαγαζί αυτό το προϊόν της Kensington, το οποίο υπόσχεται ότι είναι μια λύση όλα σε ένα για τις iPhone/iPod συσκευές στο αυτοκίνητο μας. Δεν κρατήθηκα λοιπόν πολύ και το αγόρασα. Τί κάνει το Kensington LiquidAUX Deluxe;

Κατ' αρχάς συνδέεται στον αναπτήρα του αυτοκινήτου και φορτίζει τις συσκεύες. Παράλληλα είναι και βάση στήριξης, καθώς ο φορτιστής αυτοκινήτου καταλήγει σε έναν ευλύγιστο βραχίονα που με τη σειρά του καταλήγει σε μια βάση στήριξης που παρέχει το προβλεπόμενο iPod dock. Από τον φορτιστή αυτοκινήτου επίσης έχουμε την έξοδο του ήχου με τη μορφή ενός στάνταρ βύσματος 3,5 χιλιοστών το οποίο προορίζεται για την υποδοχή Aux του σιντόφωνου του αυτοκινήτου μας. Και τέλος στην συσκευασία θα βρούμε και ένα ασύρματο τηλεχειριστήριο που κολλάει με βέλκρο στο τιμόνι του αυτοκινήτου μας για να ελέγχουμε την αναπαραγωγή μουσικής του iPod ή του iPhone μας.

Όντως λοιπόν είναι μία ολοκληρωμένη λύση που δουλεύει υπέροχα τόσο κοτσάροντας του πάνω ένα iPhone όσο και ένα iPod. Στο αυτοκίνητο πλέον υπάρχει μια μαζεμένη βάση με το iPhone, αντί για τον προηγούμενο χαμό με καλώδια, ενώ ο ασύρματος τηλεχειρισμός σας λύνει τα χερια όταν οδηγείτε αφού η αλλαγή τραγουδιών με την οθόνη αφής κατά την οδήγηση είναι άκρως επικίνδυνη. Το μόνο μειονέκτημα που βρήκα είναι η σχετικά μέτρια ποιότητα κατασκευής, αλλά μπορεί να είμαι λιγάκι υπερβολικός. Υπάρχει και πιο light εκδοχή της βάσης, αυτή, χωρίς τηλεχειρισμό και χωρίς ενσωματωμένη έξοδο ήχου μέσω του dock adapter. Εύγε Kensington!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αντώνη, γεια χαρά!
Μήπως θα μπορούσες να μου πεις από που θα μπορούσα να αγοράσω το Kensington? Διάβασα στο post ότι το φέρατε "στο μαγαζί" αλλά πολύ φοβάμαι πως δεν ξέρω σε ποιο μαγαζί αναφέρεσαι...
Σ' ευχαριστώ
Κωνσταντίνος

Αντώνης Σιγάλας είπε...

Γεια σου Κωνσταντίνε! Το μαγαζί στο οποίο αναφέρομαι και εργάζομαι είναι το "Applestore Demo Center" της εταιρίας Elite στη Θεσσαλονίκη στην οδό Αγγελάκη 23. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει σε στοκ. Υπάρχει μόνο το "μικρότερο μοντέλο", χωρίς ασύρματο χειριστήριο και καλώδιο ήχου που βγαίνει από την υποδοσχή ων ακουστικών και όχι από την βάση. Είναι πολύ πιθανό να ξανφέρουμε όμως.