Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2008

Microsoft, όχι άλλο κάρβουνο!

Λένε να μην κοιτάζουμε τα στερεότυπα, αλλά αν ρίξετε μια ματιά στο ποιός διευθύνει την Microsoft (και ποιός έβγαλε του κόσμου τα λεφτά από αυτή), εύκολα καταλαβαίνουμε σε ποιούς απευθύνονται τα προϊόντα της.
Σαν να ψάχναμε και γι' άλλες αποδείξεις, έρχονται οι διάφορες διαφημίσεις / πρόμο για τα αυτονόητα. Δεν έγραψα κάτι για τις νέες διαφημίσεις της Microsoft με τον Jerry Seinfeld γιατί ήταν προφανές ότι τα τσακάλια στην Microsoft θα τις κόβαν. Άντ' αυτού μας δώσαν την αριστουργηματική I'm a PC που πάει να τα βάλει με την επιτυχημένη καμπάνια της Apple, I'm a Mac. Σε αυτή την διαφήμιση διάφοροι τύποι (πολλοί από αυτούς πραγματικοί mac χρήστες) διακυρρήσουν πως είναι τύποι PC και ένας φουσκωτός τύπος μάλιστα μας ρωταεί αν "έχουμε κανένα πρόβλημα" - προφανώς γιατί θα μας δείρει :-)

Τί μάτσο μαλακίες είναι αυτές;

Σήμερα το γέλιο συνεχίζεται από το νέο promo της Microsoft για το PDC 2008 (συνέδριο προγραμματιστών - διότι ως γνωστον: Developers - Developers - Developers!) στο οποίο υποτίθεται ότι διαφημίζει την επικείμενη πρώτη παρουσίαση των νέων Windows που θα μας καταπλήξουν - των Windows 7! Άραγε θα αποφασίσει ποτέ η Microsoft να μαρκετάρει τις νέες εκδόσεις των Windows με έναν ενιαίο τρόπο (π.χ με αιλουροειδή όπως μια άλλη εταιρία), αντί να αλλάζει συνέχεια γνώμη; Όσο και να μπερδεύετε τον καταναλωτή κύρα Microsoft τα Βίντοουζ παραμένουν σκατά.

Δείτε το νέο promo της Microsoft στο οποίο απευθύνεται σε καγκουρόdevelopers προφανώς:



Λοιπόν το είδατε όλο; Μπράβο τα καμάρια μου. Διαφημισούμπα τρελλή ε; Πάρε στίχο όλο νόημα: You take me closer to heaven - I'm talkin' 'bout Windows se-ven. Ουάουζερς! Καλά ποιός τις εγκρίνει αυτές τις διαφημίσεις; ΑΥΤΟΣ! Ο άνθρωπος με τις τυρόπιτες στον εγκέφαλο. Είθε να συνεχίσει να διοικεί την Microsoft για πολλά χρόνια ακόμα.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μάλλον οι προγραμματιστές της Microsoft γουστάρουνε τα Boys-Band (όπως οι σέξυ Backstreet Boys) και ο Μπάλμερ τους πήρε χαμπάρι και παίζει στο δικό τους ταμπλώ.
Πάντως τα Βίστα πρέπει να είναι η μεγαλύτερη τεχνολογική πατάτα όλων των εποχών και από ότι διάβασα τα Windows 7 στην ουσία θα είναι τα Windows Vista με άλλο όνομα. Η Microsoft είναι σε σοβαρούς μπελάδες και καμία διαφήμηση δεν μπορεί να την ξελασπώσει. Ακόμα και οι Spice Girls (δίνω ιδέες για επόμενες διαφημήσεις εγώ)! Βάλτε καμιά ξώβυζη ρεεεε

Αντώνης Σιγάλας είπε...

@macnasos Τί είναι αυτά που λες φιλαράκι να'ούμε! Τα windows επτά, θα είναι και γαμώ. Είδα τη διαφήμιση εγώ και επείσθειν. Πότε έχει πει η Microsoft ψέμματα για να αρχίσει τώρα; Τα Βίστα είναι γλυκοπατάτα ;-)
Όσο γα τις ξώβυζες, άλλο ένα προϊόν σαν το Βίστα να βγάλουν και θα τις δούμε και τις ξώβυζες και τις ξέκολες. Αν έχει κάτι η Μicrosoft, αυτό είναι κουλτούρα. :-)

Ανώνυμος είπε...

lol... είναι απλά μια παρωδία.. δεν πρόκειται για κανονική διαφήμιση της Microsoft!!!

Αντώνης Σιγάλας είπε...

@ανώνυμος. Δεν παύει να είναι εργαλείο μάρκετινγκ της Μicrosoft που το επίλεξε για να προωθήσει το νέο της λειτουργικό. :-P