Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2008

Snatch για το iPhone

Μια από τις εφαρμογές που αγόρασα πρόσφατα για το iPhone, είναι το Snatch (και εδώ η σελίδα του προγραμματιστή). Σου επιτρέπει να χρησιμοποιείς το iPhone / iPod Touch σου σαν ένα κλασσικό trackpad φορητού για τον υπολογιστή Mac. Δουλεύει μέσω wifi και απαιτεί την εγκατάσταση ενός δωρεάν προγράμματος για το Mac.

Μπορείς να του ορίσεις να έχει 1, 2 ή και 3 κουμπιά (άρπα την νέο MacBook) και μπορείς να χρησιμοποιήσεις και δύο δάχτυλα για scroll. Επιπλέον έχει και εξειδικευμένο scrollpad αποκλειστικά για σκρολάρισμα, αλλά και κανονικό πληκτρολόγιο ακόμα και με τα ειδικά πλήκτρα (όπως command, option, control, return, esc κ.ο.κ.). Τέλος μπορείτε να δημιουργήσετε ως 4 οθόνες με προγραμματιζόμενα πλήκτρα και να έχετε το πραγματικό έλεγχο του υπολογιστή σας. Π.χ. έχω δημιουργήσει μια οθόνη με κλασσικές λειτουργίες ενός Mac, όπως Expose, Dashboard, Cmd+Tab, Quit Application, Hide κ.ο.κ., άλλη μία με αποκλειστικές λειτουργίες για το Plex (Media Center εφαρμογή για Mac) και τα λοιπά.

Το Snatch έρχεται να λύσει ένα πάγιο πρόβλημα που είχα με τον έλεγχο του Mac Mini που χρησιμοποιώ για αναπαραγωγή πολυμέσων στο σαλόνι μου. Ναι μεν έκανα τις περισσότερες εργασίες με το bluetooth πληκτρολόγιο της Apple, αλλά όταν χρειαζόμουν mouse, έπρεπε να σηκωθώ από τον καναπέ, πράγμα δύσκολο όταν λιώνεις στην ρέκλα. Τώρα, ανοίγω το snatch και τσαφ, ο απόλυτος απομακρυσμένος έλεγχος του Mac Mini. Κι ότι σκεφτόμουν να αγοράσω ένα bluetooth Mighty Mouse. Yay!

To Snatch έχει απίστευτες δυνατότητες παραμετροποίησης (μέχρι και προσθήκη ή όχι αδράνειας στο ποντίκι!), δουλεύει σούπερ και το συστήνω ανεπιφύλακτα σε όσους/όσες ψάχνουν έναν καλό τρόπο να ελέγξουν ασύρματα τον Mac τους. Ο προγραμματιστής δουλεύει σκληρά για να φέρει την λειτουργικότητα του Snatch και σε υπολογιστές με τα βορβορώδεις Βίντοουζ και κοστίζει 6 Ευρώ. 10/10

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είναι κορυφή το προγραμματάκι... Από αυτά που αξίζει να πληρώσεις...

Δεν μπόρεσα όμως να το κάνω να δουλέψει με το zoom in/out της οθόνης... Κάνεις triple-tap λέει, αλλά τζίφος... Εσύ το έχεις δοκιμάσει?

Αντώνης Σιγάλας είπε...

@rocean Μια χαρά μου δουλεύει εμένα. Δοκίμασες να ενεργοποιήσεις το Zoom function από το System Preferences του Μac OSX; Αυτό λεεί το manual:
Zoom not working
To use the screen zoom feature in SnatchX you must enable the zoom feature,
again by launching System Preferences and going to the “Seeing” tab of
the Universal Access preferences pane. The “Zoom:” radio button must
be set to “On” and you must make sure that the keyboard shortcuts for
Zoom in and Zoom out are (command)-(option)-(equal sign) and (command)-
(option)-(minus sign), respectively.