Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2008

Τέσσερις και σήμερα! AluMacBooks!

Αυτά είναι τα ωραία! Λοιπόν την Τρίτη 14 Οκτωβρίου, η Apple θα έχει τελικά παρουσίαση για τα ανανεωμένα της φορητά. Δηλαδή νέα MacBook, MacBook Pro και MacBook Air; Θα δούμε αν θα τα αλλάξουν όλα μονοκοπανιάς. (Προσωπική Γκρίνια: Το Mac Mini, το έφαγε η μαρμάγκα;)

Οι περισσότεροι από εσάς θα έχετε διαβάσει τις φήμες και ίσως έχετε δει κάποιες spy photos από τα νέα MacBooks. Φαίνεται ότι θα επαληθευθούν οι φήμες για αλουμινένια MacBooks - μιας και ήταν τα μόνα από την σειρά υπολογιστών και iPods της Apple που είχαν παραμείνει πλαστικά. Χαίρομαι. Το αλουμίνιο είναι μούρη και φαντάζομαι στο 13άρι θα είναι ακόμα πιο μούρη (αν κρίνω από το παλιό 12άρι PowerBook μου).

Επίσης τα MacBook Pro φαίνεται ότι θα αλλάξουν το φοβερό τους πληκτρολόγιο για το χειρότερο αισθητικά και χρηστικά πληκτρολόγιο των MacBooks και MacBook Air. Μπου! Αν μου κοτσάρουν μαύρο πληκτρολόγιο στο αλουμίνιο, τότε διπλό μπου! Και κάτι ακούγεται για κατάργηση της FireWire 400 (αφού η FireWire 800 είναι συμβατή προς τα πίσω) και κατάργηση της DVI θύρας για την κλασσική από τα MacBooks, Mini-DVI. Κιτσιά! Ελπίζω να μη φάνε και την Express Card Slot, οι μπαμπέσηδες.

Λέτε τα MacBooks να πάρουν και αυτά ρεκτιφιέ φωτιζόμενο πληκτρολόγιο; Και καλύτερη κάρτα γραφικών (ο,τιδήποτε είναι καλύτερο από την Intel 3100); Και καλύτερη τιμή; Ε, αυτό να το δώ και να μη το πιστέψω! Ακούγονται φήμες για αλλαγή price point στα MacBooks από 1099$ στα 800$. Λόγοι πολλοί, αλλά ο κυριότερος: η σκάτένια οικονομία της Αμερικής με τις μετοχές (ιδιαίτερα της τεχνολογίας) να έχουν πάρει τον ασταμάτητο κατήφορο.

Φυσικά από όλα αυτά που ακούγονται, για μένα η καλύτερη είδηση θα είναι η ελάττωση των τιμών των MacBooks και MacBook Pro. Φανταστείτε ένα MacBook Pro στα 1500$ (Φέρε δύο μπάρμπα). Η τιμή είναι από τα μεγαλύτερα παράπονα των νέων χρηστών και με την επιτυχία των netbooks (μικροί, συνήθως ευτελής κατασκευής, φορητοί που ξεκινάνε από τα 400$), η Apple δεν μπορεί να παραβλέψει τις χαμένες πωλήσεις.

Τέλος, εύχομαι να δούμε και την προσθήκη των Blu-Ray drives στα MacBook Pro, έστω και σε ακριβότερη τιμή. Φυσικά μαζί με τα MacBook Pro με Blu-Ray drives, θα δούμε και την αναβάθμιση του Leopard στην έκδοση 10.5.6 που θα προσφέρει υποστήριξη για την αναπαραγωγή ταινιών Blu-Ray.

Όπως και να έχει, η Τρίτη είναι κοντά και σύντομα θα ξέρουμε τι μας επιφυλάσσει η αγαπημένη μας μηλοεταιρία. Με την πρόσφατη αγορά του MacBook Pro, δεν δικαιούμαι να έχω ελπίδες για κάποιο καινούργιο Mac στα χέρια μου. :-( Καλά, θα δούμε. ;-)

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Antonio giati eno hxeres oti tha bgoun new macbooks pire to palio ?? :P

pesta ola ti sumbeni ?!!!

Αντώνης Σιγάλας είπε...

Στέλιο, έπρεπε κάποτε να πάρω καινούργιο laptop. Ο MacBook είχε κλείσει δύο χρόνια ζωής (δηλαδή, τα έβγαλε τα λεφτά του). Επιπλέον οι φήμες επανασχεδιασμού του MacBook Pro, συνετέλεσαν να το πάρω απόφαση γιατί ως γνωστόν τα πρώτης γενιάς μηχανήματα (δηλαδή αυτά με διαφορετικό σχεδιασμό) είναι επικίνδυνα να βγάλουν αρκετά προβλήματα. Αντιθέτως η παρούσα μορφή του MacBook Pro υπάρχει σαν σχεδιασμός περίπου από το 2003, πράγμα που σημαίνει ότι το laptop θα έχει μηδέν κατασκευαστικά προβλήματα. Άλλωστε λατρεύω την παρούσα εμφάνιση του MacBook Pro και ιδιαιτέρως το πληκτρολόγιο και ήθελα να προλάβω να το αγοράσω πριν μπει στην θέση του το πλαστικό.