Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2008

BeeJiveIM για το iPhone


Άργησε λίγο να κυκλοφορήσει αλλά άξιζε πραγματικά τον κόπο. Αυτή τη στιγμή το BeeJiveIM είναι η καλύτερη Instant Messaging εφαρμογή για το iPhone. Ξεχάστε τα Palringo και IMPlus. Ο καλύτερος multi-chat client αυτή τη στιγμή είναι με διαφορά το BeeJiveIM.

Προσφέρει ένα σωρό δυνατότητες, όμορφο λειτουργικό περιβάλλον με καθαρό UI σε στυλ iChat. Συνδέεται στα δίκτυα της AIM/iChat, Google, Yahoo, MSN, ICQ, Jabber, MySpace. Μπορείτε να γράψετε και σε landscape mode, για πιο γρήγορη και άνετη πληκτρολόγηση. Μπορείτε να παραμείνετε online εώς και 24 ώρες και ας έχετε κλείσει την εφαρμογή. Αυτό το εξασφαλίζει μέσω των δικών της servers που σας "κρατούν" online και ας μην έχετε ανοιχτή εφαρμογή. Και το κερασάκι στην τούρτα για όσους έχουν email λογαριασμό με δυνατότητες push (όπως το MobileMe ή το Exchange): Κάθε φορά που κάποιος σας στέλνει μήνυμα και δεν έχετε ανοιχτή την εφαρμογή, σας αποστέλλεται άμεσα στο email σας το μήνυμα και ένα κουμπί για να ανοίξετε την εφαρμογή BeeJiveIM και να απαντήσετε! Το δοκίμασα και δουλεύει μια χαρά, έστω και με το προβληματικό ακόμα, MobileMe.

Αυτή τη στιγμή απουσιάζουν από το πρόγραμμα κάποια χρήσιμα χαρακτηριστικά για εφαρμογή ΙΜ: άνοιγμα links που μας στέλνουν οι επαφές μας και emoticons. Οι προγραμματιστές του BeeJiveIM, λένε πως έρχονται στην επόμενη ενημέρωση.

Πέρα από αυτές τις ελλείψεις, το BeeJiveIM είναι πολύ σταθερή και αξιόπιστη εφαρμογή, χωρίς ιδιαίτερα bugs. Το μόνο "bug" της - και για πολλούς σοβαρό - είναι η τιμή της: 13 Ευρώ παρακαλώ! Βέβαια έχω αγοράσει και πιο ακριβές εφαρμογές για iPhone, αλλά όταν σχεδόν όλες οι εφαρμογές IM για iPhone είναι δωρεάν, πρέπει η εφαρμογή πραγματικά να ξεχωρίζει. Κατά τη γνώμη μου είναι πολύ καλύτερη από τις υπόλοιπες εναλλακτικές, ειδικά αν είστε "σοβαρός" χρήστης εφαρμογών Instant Messaging. 8/10 (λόγω τιμής και απουσίας links και emoticons).

Δεν υπάρχουν σχόλια: