Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009

MobileNavigator τώρα και σε άψογα Ελληνικά

Όπως πολύ σωστά αναφέρεται και στα σχόλια της πρώτης μου δημοσίευσης για το MobileNavigator, την Παρασκεύη 24/7 κυκλοφόρησε η δωρεάν αναβάθμιση 1.1 της πολύ καλής GPS εφαρμογής MobileNavigator Europe από το AppStore για το iPhone.

Όπως είχε υποσχεθεί η Navigon, η νέα αναβάθμιση προσφέρει εξελληνισμό του μενού της εφαρμογής, ελληνική φωνή πλοήγησης, δυνατότητα εμφάνισης όλων των ονομάτων των οδών στον χάρτη, επιλεκτική ενεργοποίηση / απενεργοποίηση εμφάνισης POI στον χάρτη, δυνατότητα δημιουργίας διαδρομών από πριν, αυτόματο χαμήλωμα και δυνάμωμα της μουσικής κατά την απαγγελία φωνητικών οδηγιών (υπεραπαραίτητο για όσους ακούν μουσική ενώ χρησιμοποιούν το MobileNavigator), ενημέρωση για ραντάρ αστυνομίας για υπέρβαση ταχύτητας (δεν ξέρω αν δουλεύει στην Ελλάδα) κ.ο.κ.

Σε μελλοντικές αναβαθμίσεις η Navigon υπόσχεται και δυνατότητα TTS (Text-To-Speech), δηλαδή οι φωνητικές οδηγίες θα περιλαμβάνουν και τα ονόματα των οδών. Με αυτή της η αναβάθμιση, η Navigon αποδεικνύει ότι έχει πάρει στα σοβαρά την είσοδο της στις εφαρμογές GPS για iPhone, αφού μέσα σε έναν κιόλας μήνα προχώρησε σε σημαντική αναβάθμιση της εφαρμογής της η οποία μάλιστα χαροποιεί ιδιαίτερα τους Έλληνες χρήστες της με την προσθήκη του εξελληνισμού και των ελληνικών φωνητικών οδηγιων πλοήγησης.

Η ελληνική φωνή είναι γυναικεία όπως και η αγγλική και είναι αρκετά ευκρινής. Μάλιστα, στα συν της νέας αναβάθμισης είναι και το δυνάμωμα της έντασης της φωνής που πλέον ακούγεται ξεκάθαρα. Η αναβάθμιση είναι δωρεάν και οι χρήστες της εφαρμογής καλούνται να την κάνουν μέσω του υπολογιστή τους, αφού απαιτείται εκ νέου κατέβασμα όλης της εφαρμογής (1,69GB). Κατεβάστε την εφαρμογή κάνοντας κλικ εδώ.

Καλές διαδρομές και στα Ελληνικά!

ΥΓ: H TomTom ακόμα εξαφανισμένη, έτσι;

9 σχόλια:

TheoCoach είπε...

Έκανα το update. Είχα περίπου 3-4GB ελεύθερα στο iphone και μου έβγαζε μήνυμα ότι δεν έχει χώρο για να εγκαταστήσει το navigon. Οπότε έσβησα τη μουσική μου έκανα το update και την ξαναέγραψα.

Όσον αφορά στις κάμερες, εμφανίζει κάποιες οι οποίες είναι στο δρόμο (όχι όλες). Πχ στο δρόμο Κιλκίς Θεσ/νικη εμφάνισε κάποιες αλλά στον περιφερειακό της Θεσσαλονίκης δεν τις είχε. Δεν έχει κάποια ηχητική ειδοποίηση για τις κάμερες απλά της εμφανίζει σαν πράσινα φανάρια και όταν πλησιάζουμε κοκκινίζει την περιοχή γύρω από την κάμερα.

Σε γενικές γραμμές πολύ καλή η αναβάθμιση.

Zuratharamon είπε...

Εγώ στο Βέλγιο που είμαι χρησιμοποιώ το Sygic Navigator για το iPhone. Σε σχέση με το Navigon δείχνει πολύ καλύτερο και πιο γρήγορο στο recalculate.
Να ρωτήσω... έχετε παρατηρήσει ότι κάνει ΠΟΛΥ ώρα να λοκάρει δορυφόρο? Με το που θα ανάψω WiFi κι ας μην έχω συνδεθεί στο internet πιάνει αμέσως σήμα το GPS...

Ανώνυμος είπε...

το μονο κακο ειναι οτι για να το εχεις Ελληνικα πρεπει να κανεις ολο το iPhone Ελληνικο, οποτε......

Escozul είπε...

Γενικά, αν εξαιρέσουμε τις κάμερες, στους Έλληνες δεν χρειάζεται τόσο πολύ για την Ελλάδα, όσο για το εξωτερικό. Και εγώ διαπίστωσα κάτι στα ταξίδια μου:
1ον: Κωνσταντινούπολη πάπαπαλα! Δεν έχει Τουρκία και δεν υπάρχει τρόπος να αγοράσεις τους χάρτες για εκεί. Υπάρχουν btw, αλλά το itunes account μου είναι Ελληνικό οπότε τρώω πόρτα! ... Σοβινιστές!!!
2ον: Δεν έχει πλήρεις χάρτες από όλες τις χώρες που αναφέρει. Πχ Σερβία. Έχει βασικές αρτηρίες μόνο!Αλλά την αναφέρει σαν κανονική χώρα. Δυστυχώς έπρεπε να αγοράσω, και χάρτη στο Βελιγράδι, εκτός από το 700€ iphone μου + 100€ Navigon που είχα.. γιατί τα 800€ που τους είχα δώσει ήταν άχρηστα. 10€ ο χάρτης με έβγαλε ασπροπρόσωπο. Και τα 800 βοηθάνε για να πάω από Μαρτίου - Τούμπα! (ξέρω θα πείτε ότι δεν πήρα το iphone για navigation μόνο αλλά προσπαθώ να τονίσω την ειρωνεία)
Να τονίσω ότι η Sygic στο δικό της αναφέρει για ποίες χώρες έχει μόνο βασικές οδούς και σε ποίες έχει πλήρη κάλυψη.
3ον: Ναι οι θήκες εμποδίζουν το σήμα GPS. Ναι όταν την έβγαλα έπιανε καλύτερα... Είναι όμως ακόμα απαράδεκτη η λήψη και το γεγονός οτι όταν χάνει το σήμα... τέλος. Κολλάει. Δεν σου βγάζει ούτε αυτό που βγάζει και το maps με την περιοχή σφάλματος. Είναι δε ικανό να χάσει το σήμα από τα Τέμπη μέχρι τα Μάλγαρα και να σε δείχνει κολλημένο σε εκείνη την στροφή στην Σκοτίνα! Άσε που άκουσα οτι το Sygic έχει καλύτερο αλγόριθμο από το Navigon στην απόκτηση και διατήρηση σήματος. Μην κατηγορήσει κανείς το iPhone, έχει ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ δέκτη GPS, και το έχω χρησιμοποιήσει σε Καϊκι, ΜΕΣΑ στην καμπίνα του καπετάνιου. Δηλαδή.. χωρίς άμεση επαφή με ουρανό. Το Θέμα όμως είναι οτι χρησιμοποιούσα άλλο software. Η ακρίβειά του σε εκέινη την κατάσταση ήταν 5 μέτρα. Δηλαδή όχι aGPS αλλά κανονικό satellite σήμα.

Αυτά. ελπίζω να βοήθησα. Εγώ τους είχα πει. Αν δεν το φτιάξετε θα το πω στον Μπαμπά μου! Στον Σιγαλάκο δηλαδή... Άντε ρε Σιγαλάκο... πες τους κάτι...

Αντώνης Σιγάλας είπε...

@Escozul Λοιπόν και γω όλο και κάτι θα τους πω γιατί στα στενοσόκακα του Βερολίνου μέσα στα πάρκα και στις Ακακίες όλο και με δειχνε μέσα στα σοκάκια της δεν ξέρω και γω τι και όλο και έκανα υπομονή μέχρι να βρει ουρανό! Τί να κάνουμε Escozul, υπομονή!

Escozul είπε...

Να τους πεις να τους πεις... γιατί θα το πω και στην μαμά μου...

Ανώνυμος είπε...

Να ρωτήσω και εγώ, είδα στο itunes οτι υπάρχει και mobilenavigator eastern europe με την ελλάδα μέσα και με τιμή στα 49.99,για όσους τους ενδιαφέρει μόνο η ελλάδα δεν είναι καλύτερα να πάνε για αυτή την πιο φτηνή επιλογή?

cghera είπε...

Πάντως νομίζω οτι θα έπρεπε με κάποιο τρόπο να μπορείς να μειώσεις αυτόν τον τεράστιο όγκο που καταλαμβάνει η εφαρμογή και να διαλέξεις εσύ τους χάρτες που θες να έχει μέσα το iPhone. Πχ άλλες εταιρείες δίνουν δωρεάν την εφαρμογή (όχι για GPS) και πουλάνε το περιεχόμενο εντός αυτής. Η θα μπορούσε με κάποιο τρόπο στο συγχρονισμό να σε ρωτάει ποιους χάρτες θες. Τo Destinator PNA που έχω με καλύπτει για την ώρα και οι χάρτες της Ελλάδας είναι βία 50 ΜΒ.
Αν θέλω να πάω σε κάποια άλλη χώρα φορτώνω το χάρτη μόνο αυτής και τίποτα άλλο. Στην έκδοση του Navigon για το PNA ισχύει το ίδιο.

Αντώνης Σιγάλας είπε...

@Ανώνυμος Ναι, κυκλοφόρησε τώρα πρόσφατα και περιλαμβάνει τους χάρτες της Ανατολικής Ευρώπης (μέσα στην οποία και η Ελλάδα). Πάρε αυτό αν δεν θες χάρτες άλλων χωρών, είναι και μικρότερο σε μέγεθος.

@Costas Gheraniou Όντως, θα έπρεπε να γίνεται έτσι η δουλειά. Είναι πολλά τα gigabytes που ζητούν αλλιώς!