Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2007

Παντσετάκια {εβδομάδας 50} * 2007

Η μερίδα περιλαμβάνει flickr stats με google picasa αλα iPhone, ψημένο σε σιγανή φωτιά στο τελευταίο update του garageband, σερβιρισμένο με γαρνιτούρα entourage 2008 όπως μόνο η microsoft ξέρει να μισομαγειρεύει (με έμφαση στο μισό)!

Flickr Stats + Flickr Uploader 3

H αγαπημένη μου web 2 κοινότητα φωτογραφιών, flickr.com, ανακοίνωσε την δυνατότητα ανασκόπησης στατιστικών των φωτογραφιών μας. Η νέα αυτή λειτουργία παρέχεται μόνο στους pro χρήστες, κάτι λογικό για να μπορέσουν να διαφοροποιήσουν κι άλλο τη δωρεάν από την επί πληρωμή χρήση του site. Το δοκίμασα κι είναι όντως ένα χρήσιμο εργαλείο, αφού μπορούμε να βλέπουμε τις πιο δημοφιλείς φωτογραφίες μας της ημέρας, πως βρίσκουν οι επισκέπτες τις φωτογραφίες μας κ.ο.κ. Έχει και γραφήματα, πίτες κι άλλα για να αναλύσετε τα πενιχρά στατιστικά σας! Αν είστε pro χρήστης και θέλετε να την ενεργοποιήσετε, πάτε στο http://flickr.com/photos/ONOMASAS/stats.
Εκείνο που θα ήθελα να δω από την pro έκδοση είναι ξεκλείδωμα όλων των δυνατοτήτων του online editing μέσω Picnik και δυνατότητα περισσότερο παραμετροποίησης της σελίδας μας. Επίσης κυκλοφόρησε και το Flickr Uploadr 3 που είναι η εφαρμογή ανεβάσματος των φωτογραφιών μας στο flickr. Ακόμα δεν την έχω δοκιμάσει, γιατί κάηκα από μια beta του 3, που έχασα περιγραφές και tags πάνω από 10 φωτογραφιών (κόλλησε η εφαρμογή) και θα περιμένω λίγο ακόμη.

Google Picasa for iPhone

Άλλη μια σελίδα ειδικά φτιαγμένη για το iPhone/iPod Touch από την Google. Διεύθυνση: http://picasaweb.google.com/m . Τη δοκίμασα κι αυτή αν και δεν έχω λογαριασμό στο picasa (είμαι flickιάρης, πως λέμε χτικιάρης!) και είναι πολύ καλή. Γρήγορη, απλή στη χρήση και με δυνατότητα slideshow, αλλά έχει κάποια μικροπροβληματάκια ακόμα (μέγιστο όριο 100 φωτογραφιών). Δεν κοιτάει και το flickr να βγάλει καμιά σελίδα ειδικά διαμορφωμένη για iPhone λέω γω;
Αν βλέπετε την Google να δείχνει "πολύ αγάπη" στο iPhone και το Safari τώρα τελευταία, είναι γιατί ο browser της πλατφόρμας/λειτουργικού για κινητά που ετοιμάζει (Android), είναι βασισμένος στο Webkit, την μηχανή που δουλεύει ο Safari της Apple. Όσο πλησιάζουμε στο launch του Αndroid, τόσο πιο λίγα θα είναι τα "προβλήματα" συμβατότητας των εφαρμογών της Google (όπως Google Docs, Blogger) με τον Safari. Αμήν και πότε!

Garageband update και ringtones για το iPhone

Είδε και αποείδε η Apple με την κιτσιά του "αγόρασε δύο φορές το τραγούδι για να το κάμεις ringtone", ποιος ξέρει και πόσα hate mails θα έλαβε και έβαλε επιλογή στο Garageband να φτιάχνεις εύκολα τα δικά σου ringtones από mp3 ή από δικά σου ηχαλάκια. Αυτά τα καλά για τους μακάδες γιατί οι Βίντοουζ γιούζερς μείναν με το Control Panel στο χέρι. Υποψιάζομαι ότι μέχρι να διαβάσετε αυτές εδώ τις γραμμές θα έχουν ξεπηδήσει 850 free και shareware εφαρμογές στο SourceForge για αυτή τη δουλειά. Εγώ είμαι Κρο Μάνιον ακόμα και δεν έχω iPhone, αλλά όταν θα έρθει στην Ελλάδα επίσημα (μαζί με την Αλλαγή), θα κάνω αμέσως ένα κάστομ ρινγκτόουν αυτής της κομματάρας.

Microsoft Office for mac 2008 κιτσιά

Για το τέλος άφησα την αγαπημένη μου εταιρία (Microsoft), που θέλει να ξεκινήσει θριαμβευτικά το νέο έτος εκνευρίζοντας ΚΑΙ τους mac χρήστες με την macαλία που την δέρνει. Το Entourage 2008, η αγαπημένη εφαρμογή του κυρ-Τάσου του περιπτερά, δεν θα είναι συμβατό με το Time Machine. Γιατί; Γιατί σώζει όλα τα emails, attatchments κ.ο.κ. σαν ένα μεγάλο αρχείο, αντί για πολλά μικρά (ξέρετε όπως κάνει και το Outlook). Το αποτέλεσμα είναι ότι με κάθε μεταβολή του αρχείου αυτού (ήτοι κάθε email που λαμβάνετε, contact που αλλάζετε), το Time Machine θα αντιγράφει εκ νέου ΟΛΟ το αρχείο. Δηλαδή θα γεμίσει ο δίσκος στο πιτς φιτίλι. Μην ανησυχείτε όμως, γιατί η Microsoft, σας έχει έτοιμη τη λύση: Μην χρησιμοποιείτε το Time Machine για τα αρχεία του Entourage. Ήτοι μη κάνετε backup τα email σας. Βρε άντε φακ γιου. Μήπως να μη χρησιμοποιούμε καθόλου το Entourage; | ;-)

Δεν υπάρχουν σχόλια: