Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2007

Άλλο ένα ανέκδοτο από τη Microsoft


Η Microsoft έχει "σκορπίσει το γέλιο, ζωή και χαρά" (ναι, σαν τον Καραγκιόζη) με τις πομπώδεις δηλώσεις της και τα "Θα" της κάθε φορά που κάποιος ανταγωνιστής της βγάζει μια καλή τεχνολογία.
Αυτό το κόλπο το έχουν κάνει τρισεκατομμύρια φορές και δυστυχώς στον κόσμο που τα ΙΤ Dept. των εταιριών διοικούνται από ανόητα ανθρωπάρια (ξέρετε ποιοι είστε εσείς), πιάνει.

Έτσι όλοι περιμένουν το νέο MS SQL server, τον νέο IIS της Microsoft, το νέο Virtual Machine Server, τα νέα Windows sVista (που θα είναι καλύτερα από το Mac OS X), το νέο antivirus κι antispyware της Microsoft που ήρθε να καλύψει το κενό μιας αγοράς που η ίδια δημιούργησε κ.ο.κ.

Σειρά για τα νέα της "Θα", έχει το iPhone της Apple. Φυσικά δεν περιμένατε εμένα να σας πω, τι ζημιά έχει κάνει στην Microsoft η handheld πλατφόρμα της Apple. Και έπεται συνέχεια. Ένα από τα "δυνατά" χαρτιά του iPhone (αλλά όχι το πιο δυνατό κατά τη γνώμη μου), είναι το multitouch, δηλαδή η οθόνη πολλαπλής αφής που μας επιτρέπει να κάνουμε περίπλοκα gestures. Ε, η Microsoft ζουλιάρα καθώς είναι, προέβει σε βαρύγδουπες δηλώσεις μέσω ενός evangelist της, test engineer της και φανατικό blogger (φερέφωνό) της.
Ακούστε τι είπε ο κιόχλης:
I will say that if you are impressed by the “touch features” in the iPhone, you’ll be blown away by what’s coming in Windows 7

Δηλαδή στο Ελληνιστάν: "Αν εντυπωσιαστήκατε με τις δυνατότητες πολλαπλής αφής του iPhone, θα πάθετε μεγάλη ζημιά από αυτά που θα έχουν τα επόμενα Windows!"

Το προσέξατε το τελευταίο; Τα ΕΠΟΜΕΝΑ WINDOWS! Όπως τα Windows Vista που κάνανε εφτά χρόνια για να βγουν θα ήταν η απάντηση στο Mac OSX (hint: Δεν ήταν). Τα ΕΠΟΜΕΝΑ όμως Windows, που θα βγουν το 2015 (δηλαδή το 2016 που θα χρησιμοποιούνται αφού βγει το πρώτο Service Pack), θα είναι η απάντηση σε ένα χαρακτηριστικό μιας τωρινής handheld συσκευής που κυκλοφορεί η Apple. Προσέξτε εδώ την ειρωνεία: το επόμενο λειτουργικό της Microsoft για υπολογιστές θα ανταγωνιστεί το τωρινό λειτουργικό της Αpple για φορητές συσκευές!

Ουάουζερς! Και το αστείο είναι ότι υπάρχουν κάποια κορόιδα και σαπιεγκέφαλοι που ακόμα πιστεύουν τις υποσχέσεις της Microsoft...

4 σχόλια:

Thodoris είπε...

Αμάν!! περιμένω ανυπόμονα... και τότε ξέρεις θα έχουν μια δήλωση που θα λέει για το 2030 ότι θα "ξεπεράσουμε την Apple του 2015" κ.ο.κ.

Αντώνης Σιγάλας είπε...

μα δεν πρόλαβα να γράψω αυτή τη δημοσιεύση φίλε DrTeddy και ξανάρχισαν τα μεγάλα λόγια και τα Παπανδρεϊστικα "Θα". Δες εδώ:
Windows Mobile: more of what's going on in the next two versions.
Κοντολογίς, η ΕΠΟΜΕΝΗ έκδοση Windows Mobile, θα έχει Internet Explorer κανονικό και όχι mobile, που θα είναι σαν δυνατότητες εφάμιλλος με τον Safari Mobile του iPhone!
Ε, είναι πολύ κιόχληδες οι άνθρωποι.

Ανώνυμος είπε...

Ενα χρονο χρησιμοποιω Mac και βρηκα την ηρεμια μου, Επαψα πλεον να ασχολουμε με ιους δουρειους ιππους upgrade στο hardware καθε λιγο και λιγακι.
Ειμαι πλεον ενας ακομα φανατικος υποστηρικτης της apple και καθε μερα δικαιωνομαι για αυτο.

Αντώνης Σιγάλας είπε...

Ναι, και άσε τους άλλους να κάνουν ανανέωση τη λίστα με τους ιούς στο AVAST τους και update τους nVideo drivers τους στην έκδοση 45.88.96beta2. :-D