Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2007

Φτιάχνοντας την τέλεια μακαρονάδα

Μακαρονάδα είναι λέξη πολύ μπασκλάς αλλά το είπα έτσι για να σας πιάσω το μάτι. Εγώ είμαι τύπος πολύ γκουρμές και τρώω σπαγγέτι, πέννες, ταλιατέλες, ταλιολίνι, νιόκι κ.ο.κ. Σήμερα έλειπε η γυναίκα από το σπίτι και έπρεπε να μαγειρέψω κάτι - και τι ωραιότερο και ευκολότερο για την πέψη και τον νου από μια "μακαρονάδα".

Η μακαρονάδα όμως που έκανα σήμερα με εξέπληξε και μένα τον ίδιο που δεν είμαι φαν της μαγειρικής μου. Καθότι άσχετος από κουζίνα, να φανταστείτε για να βράσω μακαρόνια έχω οδηγίες σε PDF με spotlight comments για να το βρίσκω εύκολα. Ναι, τόσο geekουρας είμαι! Η μυστική μου συνταγή που κατέβασε το νιονιό μου σήμερα, είναι απόρροια ενός επεισοδίου Gilmore Girls που είδα ψες το βράδυ, αλλά η υλοποίηση και τα υλικά είναι δικά μου. Την μοιράζομαι αποκλειστικά με σας και όλον τον κόσμο.

Λοιπόν η συνταγή λέγεται Spaghetti with meatballs ή σε πιο Ελληνοπρεπή μορφή: Μακαρόνια με κεφτεδάκια κοκκινιστά! Δείτε και δω φωτογραφία να σας ανοίξω την όρεξη:

Spaghetti with Meatballs
Η συνταγή είναι streamlined και optimized για τον εργένη και τον τεμπέλη που δεν θέλει πολλά συμπράγκαλα και κουζινικά να πλένει αργότερα και δεν παίρνει καθόλου χρόνο.
Τα υλικά:
1. 250 γρ. μακαρονικό (μισό πακέτο). Εγώ χρησιμοποίησα Spaghetti λεπτό νούμερο 10 της Melissa και σας εκλιπαρώ να χρησιμοποιήσετε το ίδιο για optimum αποτελέσματα.
2. μία κονσέρβα κεφτεδάκια κοκκινιστά της ΖΑΝΑΕ!
3. ένα μικρό ποτήρι κόκκινο κρασί που θα βάλουμε στη σάλτσα. Από αυτό που θα πιείτε και σεις με το φαϊ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΣ. Διότι αυτό το φαγητό χωρίς να πιείτε κρασί είναι gay. Και το κρασί να είναι της ανθρωπιάς, μην είναι τίποτα χύμα του κυρ-Λευτέρη. Εγώ έβαλα ένα ωραίο Bordeaux Γαλλικό που πέρνω από τον Βασιλόπουλο γύρω στα 4 Ευρώ το μπουκάλι.
4. Αλάτι, μπούκοβο ή tabasco, κόκκινο πιπέρι και ρίγανη.
5. Παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι (προαιρετικά).
Από κουζινικά θα χρειαστείτε μόνο μια κατσαρόλα για να βράσετε τα μακαρόνια και ένα σουρωτήρι για να τα σουρώσετε. Μια χαρά ε; Η συνταγή είναι για ένα άτομο φαγανό.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό μέχρι τη μέση και βράζουμε σε δυνατή φωτιά με κλειστό καπάκι για πιο γρήγορα. Μόλις το νερό πάρει βράση, ρίχνουμε δύο κουταλιές της σούπας αλάτι και αφήνουμε να βράσει λίγο ακόμα για να λιώσει το αλάτι. Κατόπιν βάζουμε τα 250 γρ. μακαρόνια (είπαμε, μισό πακέτο) και ανακατεύουμε χωρίς να χαμηλώσουμε την φωτιά για 5-6 λεπτά. Δοκιμάζουμε τα μακαρόνια κατά τη διάρκεια της βράσης και σταματάμε να τα βράζουμε όταν θεωρούμε ότι είναι του γούστου μας (al dente τα τρώνε οι σένιικοι άνθρωποι γιατί είναι πιο νόστιμα). Μόλις τα μακαρόνια είναι έτοιμα, τα αδειάζουμε από την κατσαρόλα στο σουρωτήρι και τα αφήνουμε λίγο να σουρώσουν αναμοχλεύοντας τα (Μπαμπινιώτης σελ.96) για να μη κολλήσουν. Παράλληλα, ανοίγουμε την κονσέρβα κεφτεδάκια ΖΑΝΑΕ και την βάζουμε όλη (μαζί με τη σάλτσα της) στην κατσαρόλα (έχουμε κλείσει το μάτι μόλις, αλλά την έχουμε πάνω στο μάτι). Επίσης βάζουμε και ένα μικρό ποτήρι κόκκινο κρασί, μπούκοβο ή tabasco, ρίγανη και κόκκινο πιπέρι. Ρίχνουμε και τα μακαρόνια μέσα και ανακατεύουμε για κανένα λεπτό με μία ξύλινη κουτάλα μέχρι να γίνουν όλα κατακόκκινα και να βράσουν λίγο τα ζουμιά από τις κονσέρβες και το κρασί.
Σερβίρουμε σε ένα μεγάλο ρηχό πιάτο και πασπαλίζουμε λίγο παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι αν έχουμε, και το συνοδεύουμε με ένα ποτήρι κόκκινο κρασί. Καλή όρεξη!

Υ.Γ.: Πριν κάτσουμε και φάμε τον άμπακο, καθαρίζουμε και κανένα σκεύος και την κουζίνα, γιατί μετά σας βλέπω με το ζόρι να κουτρουβαλάτε ως τον πλησιέστερο καναπέ. Αν την κάνετε περιμένω εντυπώσεις. Τώρα πάω να στουφάρω κανά δίωρο να στρώσω επιδερματίδα!

[ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 22/12]: Την ξανάκανα την μαγική συνταγή και έβαλα ακόμα περισσότερο κρασί, ενάμιση ποτήρι δηλαδή και έγινε σκέτη μαγεία!

2 σχόλια:

Jimbo είπε...

Πωπωπω τι μας κάνεις και πεινάμεεεε!

Άλλος ένας φαν των ζυμαρικών με προτίμηση όμως στις πέννες!

Συγχαρητήρια για την συνταγή πάντως. Αν την δοκιμάσω κπ στιγμή θα σου πω εντυπώσεις!

Αντώνης Σιγάλας είπε...

Και μένα μ' αρέσουν οι πέννες, με λευκή σαλτσα και μανιτάρια, ή με λαχανικά! Άντε πλησίασε πάλι το μεσημεράκι και παραπονιέται το στομαχάκι..