
Μπορείτε δηλαδή να κόψετε την φωτογραφία να την μικρύνετε σε μέγεθος, να αλλάξετε την φωτεινότητα και τα χρώματα της, να την περιστρέψετε, να αφαιρέσετε τα κοκκινάδια από τα μάτια σας, υπάρχει ακόμα και ιστόγραμμα και πιο εξειδικευμένες λειτουργίες.

Το δοκίμασα και μπορώ να πω ότι ενώ εντυπωσιάστηκα από τις δυνατότητες και το περιβάλλον εργασίας, έμεινα απογοητευμένος από τον χρόνο που χρειάζεται να ανοίξει η εφαρμογή και να σώσει το αποτέλεσμα της επεξεργασίας μας. Πάντως είναι ένα πολύ καλό βήμα στη σωστή κατεύθυνση. Κάποιος μπορεί δηλαδή τώρα να βάλει τις φωτογραφίες του "χύμα" από την φωτογραφική του μηχανή στο flickr και να τις επεξεργαστεί κατευθείαν εκεί χωρίς να χρησιμοποιήσει κάποιο software επεξεργασίας φωτογραφίας παρά μόνο τον browser του (στο Safari 3 που το δοκίμασα δουλεύει μια χαρά). Το θέμα είναι ότι πρέπει να είσαι μαζόχας για να επεξεργαστείς π.χ. καμμιά εκατοστή φωτογραφίες στο web γιατί θα ασπρίσουν τα μαλλιά σου μέχρι να τελειώσεις. Αλλά για ένα δύο γρήγορα edits είναι μια χαρά.
Δείτε εδώ μια φωτογραφία πριν και μετά την επεξεργασία της από το Picnic και το flickr.
2 σχόλια:
Βασίζεται στην τεχνολογία Flex της Adobe, που ουσιαστικά θα μπορούσαμε να πουμε οτι ειναι Flash for Applications.
Πολλοι developers αναμένουν μετα μανίας την έκδοση 3 που θα κυκλοφορήσει στος αρχές του 2008, καθος πιστεύουν οτι θα αλλάξει ριζικα τον τρόπο που λειτουργούν τα applications στο web.
Στην αμερική υπάρχει ένα ρευμα στις εταιρίες να στέλνουν τους Web developeers τους να μάθουν Flex. Εδω θα το κανουμε σε καμμια 10αρια χρόνια :)
Μερικά άλλα web applications που βασίζονται σε Flex
http://www.flauntr.com/ (Επεξεργασία εικόνας)
http://www.splashup.com/ (Επεξεργασία εικόνας)
http://www.best4c.com (Diagram Creator)
http://www.youtube.com/ytremixer?turn_on=next (Youtube Remixer)
http://taggraph.com/ (Flickr Toy)
http://virtub.com/ (Text Editor)
http://www.lifenaut.com/ (Social App)
http://www.scrapblog.com/ (What is says)
Θα βρείτε εκατοντάδες Flex applications στο http://flex.org/showcase/
Επίσης η Adobe έχει αναπτύξει την πλατφόρμα AIR (Adobe Runtime Environment) οπου επιτρέπει να τρέχουν αυτα τα applications κανονικλα σαν executables σε PC και MAC
Aντώνη σε βλέπω λίγο ενημερωμένονε με τα flash σκηνικά. Όντως το Flex φαίνεται καλή τεχνολογία, για να δούμε τι αποδοχής θα τύχει. Το AIR λεγόταν Apollo παλιά. Νομίζω ότι το παλιό όνομα ήτο πιο σένιο.
Δημοσίευση σχολίου