Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2008

EventBox, όλα τα Social σε μία εφαρμογή για το Mac

EventBox
Μια ολοκαίνουργια BETA εφαρμογή για το Mac με το όνομα EventBox έκανε την εμφάνιση της. Υπόσχεται να μαζέψει σε ένα παράθυρο όλη την διαδικτυακή δραστηριότητα σας και των φίλων σας από δημοφιλείς σελίδες κοινωνικής δικτύωσης όπως Facebook, Digg, Twitter, Reddit, Pownce, Flickr αλλά και RSS!

Το δοκίμασα και με εντυπωσίασε τόσο πολύ που αμέσως το αγόρασα (~15.50 Ευρώ)! Δουλεύει άψογα αν και σε Beta ακόμα μορφή. Είναι και λειτουργεί σαν μια καθαρόαιμη mac εφαρμογή και προσφέρει τα απαραίτητα για κάθε διαδικτυακή υπηρεσία:

- Στο Digg και στο Reddit μπορείτε να επιλέξετε κατηγορίες που σας ενδιαφέρει να παρακολουθείτε (δηλαδή μόνο τα νέα της Apple).
- Στο Facebook μπορείτε να ενημερώνεστε για τις αλλαγές των status των επαφών σας, τις καινούργιες φωτογραφίες τους και τις δικές σας. Μπορείτε να ανανεώσετε το status σας και να ανεβάσετε φωτογραφίες.
- Στο Twitter μπορείτε να παρακολουθείτε το timeline σας, να βλέπετε τα Reply και direct msgs που απευθύνονται σε σας και φυσικά να ανανεώσετε την κατάσταση σας ή να μιλήσετε με κάποια από τις επαφές σας.
- Στο Pownce μπορείτε να κάνετε τα ίδια πράγματα με αυτά στο Twitter.
- Στο Flickr μπορείτε να δείτε τις δικές σας φωτογραφίες και των φίλων σας, να δείτε τα σχόλια στις φωτογραφίες τους και να ανεβάσετε δικές σας φωτογραφίες (ακόμα και πολλές μαζί). Μόνο και μόνο για αυτό το χαρακτηριστικό, αξίζει τα λεφτά του για να γλιτώσω από την καραμαλακιάρα που λέγεται Flickr Uploadr 3!
- Στο πεδίο RSS μπορείτε να προσθέσετε sites που ενδιαφέρεστε να ενημερώνεστε μέσω ειδοποιήσεων RSS.

Επιπλέον το EventBox συνεργάζεται με την δημοφιλή εφαρμογή ειδοποιήσεων για Mac, Growl. Σε επερχόμενες εκδόσεις έρχεται υποστήριξη Delicious, LastFM και Orkut (θέλουμε και FriendFeed!) καθώς και ένας επιπλέον minimal τρόπος εμφάνισης της εφαρμογής (HUD, σε στύλ Twitteriffic). Φαίνεται ότι το EventBox είναι μια πολύ έξυπνη ιδέα, σωστά υλοποιημένη και με μέλλον μπροστά της. Τί περιμένετε για να τη δοκιμάσετε; Δείτε περισσότερες λεπτομέρειες και κατεβάστε την από εδώ σε δοκιμαστική έκδοση 14 ημερών. Α, σούπερρρρρρρρ!

2 σχόλια:

Panagiotis Atmatzidis είπε...

Να σε ρωτήσω κάτι; Πόσα χρήματα δίνεις σε Applications για mac τον χρόνο; Γιατί η πιστωτική σου πρέπει να είναι πολύ "Busy".

Το συγκεκριμένο application δεν προσφέρει τίποτε παραπάνω από ένα Growl & apps (Adium, Twitterrific/Natsuko Lion, xchat, etc).

Βέβαια αν κάνεις τόσο ευρεία χρήση δεν είναι και πολλά τα 15 €, συνήθως τα δίνουμε σε 2 καφέδες...

Αλλά μου κάνει εντύπωση γιατί είναι το τρίτο application που κάνεις post πως "αγόρασες"...

Αντώνης Σιγάλας είπε...

Δίνω χρήματα σε Software που χρησιμοποιώ και που πιστεύω πως η τιμή είναι λογική. Δεν έχω κάποιο πλαφόν ή όριο το χρόνο. Μου κάνει "δουλειά", το αγοράζω. Δεν μου κάνει; Το σβήνω.

Πάντως όπως είπες και συ τα 15 Ευρώ είναι αστείο ποσό και δεν αξίζει καν να το συζητούμε σαν έξοδο. Στην Ελλάδα όταν λες ότι αγοράζεις software σε κοιτάνε σαν ούφο. Ίσως και να είμαι για τα Ελληνικά δεδομένα, αλλά αυτό δεν με νοιάζει καθόλου.

Τώρα για τη λειτουργικότητα της εφαρμογής κι αν "αξίζει" ή όχι είναι καθαρά υποκειμενικό. Και με Mercedes και με Yugo πας Αθήνα - Θεσσαλονίκη, το θέμα είναι η ποιότητα του ταξιδιού. Το twitteriffic αν και το αγόρασα, έχει προβλήματα (μου χάνει tweets), το NatsuLion σέρνεται από τα πολλά tweets, το Flickr Uploadr 3 είναι ΓΤΠ !