Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2008

Thumbs Up!

Τον τελευταίο καιρό χρησιμοποιώ αρκετά μια freeware εφαρμογή με τον ευφάνταστο τίτλο Thumbs Up. Είναι ένας απλός στη χρήση, αλλά εξαιρετικά παραμετροποιήσιμος και γρήγορος μετατροπέας μεγέθους για φωτογραφίες.

Εσείς πολύ απλά του ρυθμίζετε πόσο να σμικρύνει την εικόνα, πόσο anti-aliasing θέλετε και πως θα μετονομαστούν οι εικόνες και είστε έτοιμοι. Απλά έχετε το εικονίδιο στο dock σας και κάθε φορά που θέλετε να σμικρύνετε ένα μάτσο φωτογραφίες, τις πιάνετε και τις πετάτε πάνω στο εικονίδιο του και αυτό πιάνει αμέσως δουλειά. Είναι εξαιρετικό ακόμα και για τη δημιουργία thumbnails.

Σίγουρα δεν είναι τόσο σέξυ σαν εφαρμογή, αλλά είναι ένας πρόθυμος εργάτης που κάνει ένα πράγμα, το κάνει πολύ καλά, πιάνει λίγο χώρο στον δίσκο σας και είναι δωρεάν. Το χρησιμοποιώ κατά κόρον για να μικραίνω σε μέγεθος φωτογραφίες από την ψηφιακή μου φωτογραφική, φωτογραφίες που κατεβάζω κατά καιρούς από το διαδίκτυο κ.ο.κ. Κατεβάστε το.

3 σχόλια:

George είπε...

Πολύ καλή εφαρμογή.
Αλήθεια με ποιον player μπορείς να τραβήξεις thumbnails από μια ταινία?

Αντώνης Σιγάλας είπε...

@george Εννοείς να κάνεις contact sheet με πολλαπλά screenshots ανά 10 λεπτά ας πούμε; Αν ναι, δεν ξέρω. Εγώ χρησιμοποιώ το VLC και την επιλογή Snapshot που έχει στο μενού ( command + option + s ) που τραβάει snapshot το συγκεκριμένο καρέ που παίζει εκείνη τη στιγμή.

George είπε...

Ναι με πολλαπλά αν και δεν έχω δει κάποιο πρόγραμμα.