Τετάρτη 11 Μαρτίου 2009

Nεο iPod Shuffle με Ελληνικά!

Θα μας τρελλάνει τελικά αυτή η Apple! Ενώ έχουμε φάει εδώ και καιρό τα λυσσακά μας να περιμένουμε πότε η Apple θα βάλει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Ελληνικό πληκτρολόγιο στο iPhone / iPod Touch, κυκλοφορεί το νέο iPod Shuffle το οποίο υποστηρίζει Ελληνικά! Πώς όμως θα ρωτήσετε και με το δίκιο σας αφού το iPod Shuffle ούτε εικονικό πληκτρολόγιο έχει αλλά ούτε και οθόνη!

Το νέο iPod Shuffle μπορεί να σου ανακοινώνει τα τραγούδια μέσω της τεχνολογίας VoiceOver, μια τεχνολογία που εγκαινιάστηκε στα νέα iPods. Το VoiceOver υποστηρίζει 14 γλώσσες, ανάμεσα στις οποίες και τα Ελληνικά! Θα το πιστέψω μόλις το ακούσω με τα ίδια μου τα αυτιά, αλλά δεν έχω και πραγματικό λόγο να αμφιβάλλω, αφού η πληροφορία αυτή έρχεται από το ίδιο το site της Apple, εδώ.

Και λίγα λόγια για το νέο iPod Shuffle που ανακοινώθηκε σήμερα το μεσημέρι: Έρχεται σε χωρητικότητα 4GB (δηλαδή περίπου 1000 τραγούδια) και έγινε ακόμα μικρότερο από τον προκάτοχο του με βάρος μόλις 10 γραμμάρια! Τα πλήκτρα ελέγχου μεταφέρθηκαν πάνω στα ακουστικά (είναι τα νέα ακουστικά της Apple, με πλήκτρα ελέγχου και αυξομείωσης της έντασης του ήχου). και επιτρέπει ως και 10 ώρες συνεχόμενης αναπαραγωγής μουσικής. Κοστίζει 79 δολλάρια, και είναι το πρώτο iPod Shuffle που επιτρέπει πλοήγηση ανάμεσα στις μουσικές σας λίστες, αφού μπορείτε ναι πλοηγηθείτε σε αυτές μέσω της τεχνολογίας VoiceOver!

Αδημονώ να το πάρω στα χέρια μου και να σας μεταφέρω εντυπώσεις! Λέτε αυτή να είναι η αρχή καλύτερης αντιμετώπισης των Ελλήνων από την Apple; Μακάρι!

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κι όμως! Όταν έγραφα για το νέο iPod shuffle είδα στην σελίδα του VoiceOver - καταλάθος - ότι έχει audio preview με τις διαθέσιμες γλώσσες!

http://www.apple.com/ipodshuffle/voiceover.html

Στην μέση περίπου - δεξιά. Πλάκα έχει :p

Ανώνυμος είπε...

Υποστηρίζει και ελληνικά. Η φωνή στα ελληνικά έχει πολύ καλή προφορά. Άρα για voiceover δουλεύουν και πάνω σε άλλες γλώσσες.

Ίσως ή μάλλον σίγουρα στα επόμενα χρόνια ο Mac μας θα μιλάει και θα διαβάζει και ελληνικά εκτός από αγγλικά!!!. Ευτυχώς βάλανε στα ελληνικά αντρική φωνή.

Αυτό μου έδωσε ελπίδες ότι δεν ξέγραψαν την ελλάδα από την “σοβαρή” υποστήριξη όπως έχουν ιταλία γαλία γερμανία. Αλλά αν είχαν υποστήριξη οι Τούρκοι και όχι εμείς θα τραβούσα τα μαλιά μου. Το ίδιο και με τους ιταλούς. Δεν αναφέρομαι σε τίποτα ρατσιστικό.

Το αστείο είναι ότι έχει το ipod shuffle υποστήριξη να μιλά

Ανώνυμος είπε...

λολ... για τα πανηγύρια... :-) Τι να το κάνουμε το voice over? voice over σε skyladika...! Τρελό γέλιο... :-) Να υποθέσω ότι διαβάζει και greeklish? Γιατί και το ίδιο το itunes store σε greeklish πουλάει τα περισσότερα ελληνικά τραγούδια...

Τεσπά... το θετικό από όλη την υπόθεση είναι ότι ελπίζουμε για ελληνικό voice over στο Mac OS...

Αντώνης Σιγάλας είπε...

Τα κουμπιά επίσης τα βγάλανε για να το κάνουν και πιο εύχρηστο στον απλό ψίουρα χρήστη. Αν θες να κάνεις rewind ένα κομμάτι, δεν έχεις παρά να κάνεις τριπλό κλικ και να κρατήσεις πατημένο το μεσσαίο πλήκτρο... Χμ..