Τετάρτη 25 Μαρτίου 2009

Macheist 3 - εξοπλίστε software το Mac σας!

Κάθε χρονιά γίνεται η καθιερωμένη εμποροπανήγυρη για προγράμματα Mac που ακούει στο όνομα ΜacHeist. Για όσους ακούν αυτό το όνομα για πρώτη φορά, το MacHeist στην ουσία είναι ένα πακέτο από διάφορες εφαρμογές για Mac σε πολύ καλή τιμή.

Για παράδειγμα το καινούργιο MacHeist που ξεκίνησε χθες, περιλαμβάνει εφαρμογές συνολικής αξίας 558$ στην τιμή των 39$. Φαίνεται καλό ντήλι και είναι, αν σε ενδιαφέρουν κάποιες από αυτές τις εφαρμογές που δίνει. Επιπλέον, ανάλογα με τις συνολικές πωλήσεις στη διάρκεια της εβδομάδας που διαρκεί το πανηγυράκι, "ξεκλειδώνονται" κι άλλες, συνήθως πιο ενδιαφέρουσες εφαρμογές, οι οποίες γίνονται και αυτές δωρεάν διαθέσιμες σε όσους αγόρασαν το πακετάκι.

Τούτη τη χρονιά, οι εφαρμογές που πακετάρει το MacHeist, είναι οι ακόλουθες:
- iSale. Μια εφαρμογή για να φτιάχνετε τις σελίδες των δημοπρασιών σας στο eBay. Κανονική τιμή: 40$
- Picturesque. Μια εφαρμογή για να καλλωπίζετε τις φωτογραφίες που βάζετε στο blog σας με διάφορα εφέ, όπως σκίαση, προσθήκη προοπτικής, στρογγύλεμα των γωνιών της οθόνης κ.ο.κ. με ένα πολύ όμορφο και απλό interface. Κανονική τιμή: 35$
- SousChef. Ένα πρόγραμμα για να αποθηκεύετε και να διαχειρίζεστε τις συνταγές μαγειρικής σας. Αν δεν μαγειρεύετε, ντροπή σας. Κανονική τιμή: 30$
- World Of Goo. Το μοναδικό παιχνίδι του πακέτου. Φαίνεται ενδιαφέρον και σουρεάλ, έχω διαβάσει αρκετά θετικά σχόλια γι' αυτό. Κανονική τιμή: 20$
- PhoneView. Ένα πρόγραμμα, αχώριστος σύντροφος για το iPhone σας. Κανονική τιμή: 20$
- Little Snapper. Χρήσιμη εφαρμογή γι' αυτούς που αρέσκονται να τραβάνε screenshots από τον υπολογιστή τους, από σελίδες στο διαδίκτυο κ.ο.κ. Πλήθος δυνατοτήτων, μπόλικο Core Animation, θαυμάσιο Ιnterface από την RealMac Software, την εταιρία που δημιούργησε το RapidWeaver. Κανονική τιμή: 39$
- Acorn. Άλλη μια εφαρμογή για επεξεργασία φωτογραφίας. Με αρκετές επιπλέον δυνατότητες σε σχέση με το Picturesque (που κάνει ένα πράγμα αλλά το κάνει καλά). Κανονική τιμή: 50$
- Kinemac. Η πιο ακριβή εφαρμογή του πακέτου, είναι αρκετά εξειδικευμένη και προσφέρεται για την δημιουργία animation στον υπολογιστή σας. Σίγουρα περιορισμένου ενδιαφέροντος. Κανονική τιμή: 299$

Τώρα αν υπάρξουν πωλήσεις του πακέτου αρκετές, ξεκλειδώνονται κι άλλες 4 εφαρμογές οι οποίες είναι:
- WireTap Studio. Παραπλήσιο με το πιο δημοφιλές utility, Audio Hijack Pro. Mια εφαρμογή που σας επιτρέπει να ηχογραφήσετε από όποιαδήποτε πηγή (ακόμα κι από σελίδες στο Ιnternet) στο Mac σας. Μετά μπορείτε να επεξεργαστείτε την ηχογράφηση σας, να προσθέσετε διάφορα εφέ κ.ο.κ. Κανονική τιμή: 69$
- BoinxTV. Πολύ καλοφτιαγμένο και ολοκληρωμένο πρόγραμμα, για όσους ασχολούνται ειρασιτεχνίκα με τηλεοπτικές παραγωγές ή video podcasts. Το πρόγραμμα που χρησιμοποιούν για την παραγωγή των vidcasts οι παραγωγοί του GeekBrief.TV με την ομορφούλα μα με εκνευριστικά γρήγορη φωνή, Cali Lewis. Κανονική τιμή 199$.
- TheHitList. Μια εφαρμογή που ακόμα βρίσκεται σε κατάσταση Beta -είναι ημιτελείωτη θα λέγαμε μαργαριτωδώς. Ανήκει στην οικογένεια των εφαρμογών τύπου GTD (Getting Things Done) και προσφέρεται σε όσους θέλουν να ελέγχουν τις εκκρεμότητες τους, να δημιουργούν σημειώσεις και ούτω καθεξής. Παραπλήσια σε δυνατότητες με το πιο διαδεδομένο Things. Κανονική Τιμή 70$ (τιμή Pre-Order όσο βρίσκεται σε Βeta, 50$).
- Espresso. Για όλους εσάς τους web developers. Γράψτε σε HTML, PHP κ.ο.κ. κώδικα, ανακατέψτε τον με λίγο CSS και ανεβάστε το σε κάποιο FTP και πείτε το αποτέλεσμα αυτό, ιστοσελίδα. Σε χρόνο dt - αν ξέρετε τι κάνετε - με πανέμορφο περιβάλλον εργασίας (σε στυλ Coda για τους γνωρίζοντες). Το όνομα αυτού: Espresso. Κανονική Τιμή 80$.
Τέλος, για όσους είναι από τους πρώτους που τρέξουν να αγοράσουν τούτο το πακέτο, δίνεται δώρο και η συλλογή παιχνιδιών Βig Bang Board Games της Freeverse με επιτραπέζια παιχνίδια. Κανονική τιμή: 40$

Αξίζουν όλα αυτά τα bits και τα bytes DMG αρχείων, την ονομαστική τιμή των 39$ (περίπου 29 Ευρώ); Εσείς θα το κρίνετε. Στην περίπτωση την δική μου, τα προγράμματα που μου "κάνουν κλικ" και για τα οποία αγόρασα την προσφορά, είναι:
Το PhoneView το οποίο είναι χρήσιμο σε κάθε κάτοχο iPhone και για το οποίο θα επανέλθω σε αναλυτική ξέχωρη δημοσίευση. Το Picturesque το οποίο είναι όμορφο και εύχρηστο προγραμματάκι (ειδικά για όσους έχουν ιστοσελίδες) αλλά σε καμμία περίπτωση δεν άξιζε την ονομαστική τιμή των 35 Ευρώ. Το Acorn που σαν επεξεργαστής φωτογραφιών είναι αρκετά ισχυρός και διαφοροποιείται σε τρόπο λειτουργίας από τους κλώνους του Photoshop και θα έλεγα ότι είναι παραπλήσιο σε δυνατότητες με το Pixelmatοr, ενώ φαίνεται ότι σε ορισμένα εργαλεία κάνει καλύτερη δουλειά και έχει το υπερ-απαραίτητο Web Export με Live Preview. Το Little Snapper για να με βοηθήσει στα διάφορα screenshots που βγάζω κατά καιρούς και είτε ανεβάζω στο Flickr, είτε χρησιμοποιώ σε αυτό εδώ το blog. Ήταν υπερβολή να το αγοράσω σκέτο στα 39$, αλλά στο πακετάκι μια χαρά μου έκατσε. Τέλος, το WireTap Studio, θα μου είναι χρήσιμο σε διάφορες ειδικές αποστολές, εγγραφής από αναλογική πηγή ή από σελίδα στο Ιnternet. Τέλος με ενδαφέρον θέλω να δοκίμασω όταν ξεκλειδωθούν τα TheHitList και Espresso, αν και ξεκάθαρα δεν ανήκω στο target group των εν λόγω εφαρμογών, γιατί ούτε εκκρεμότητες και πολλές δουλειές με deadlines έχω, αλλά ούτε και από κώδικα σκαμπάζω. Συνολικά, βρίσκω το φετινό πακετάκι πως περιέχει πιο χρήσιμες εφαρμογές από το περσινό.

Μπορείτε να επισκεφτείτε την σελίδα του ΜacHeist, κάνοντας κλικ εδώ. Και στα δικά σας.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Όπως πολύ σωστά ανέφερε και στα σχόλια αυτής της δημοσίευσης ο TSiRKO, όλοι οι επισκέπτες της σελίδας MacHeist, μπορούν να κατεβάσουν δωρεάν την εφαρμογή EventBox (στο κάτω μέρος της πρώτης σελίδας). Δεν χρειάζεται δηλαδή να αγοράσετε καν το πακέτο. Το EventBox είναι ακόμα σε μορφή Beta και κοστίζει 15$ κανονικα. Είναι ένα πρόγραμμα κοινωνικής δικτύωσης για το οποίο έχω κάνει κριτική εδώ αλλά και έχω πάρει συνέντευξη από τους δημιουργούς του. Αν ασχολείστε με sites όπως το Twitter, το Flickr, το FaceBook, το Google Reader κ.ο.κ., σίγουρα θα σας βολέψει. Προσοχή όμως γιατί η έκδοση του EventBox που δίνεται δώρο, δεν θα λήγει αλλά δεν θα έχει και αναβαθμίσεις (στην ουσία είναι demo). Περισσότερα εδώ.
Επιπλέον "ξεκλειδώθηκε" και η πρώτη κλειδωμένη εφαρμογή, WireTap Studio!

7 σχόλια:

None είπε...

dinei to eventbox apo kato dorean pou einai ena programma pou latreuo!

to world of goo episis einai teleio paixndi kai polu idiaitero!

Αντώνης Σιγάλας είπε...

Πολύ σωστά! Το πρόσθεσα στη δημοσίευση και σε ευχαριστώ. Λέω να παίξω τώρα το World Of Goo που είμαι αραχτός και light με την πυτζαμούλα μου στον φουτόνκαναπέ μου! :-)

ToRRenT είπε...

Πολύ ωραίο και ενδιαφέρον το πακέτο του MacHeist, δυστυχώς όμως υπάρχουν πολλά προβλήματα με τις συναλλαγές.

Προσωπικά το πλήρωσα χθες μέσω paypal, στη συνέχεια μου έκανε ένα redirect στο site της macheist όπου μου έγραψε ότι δεν ήταν δυνατό να γίνει η πληρωμή εκείνη τη στιγμή και ότι έπρεπε να ξαναδοκιμάσω αργότερα. Ωστόσο το paypal με χρέωσε κανονικά, αλλά μέχρι τώρα (16 ώρες μετά την συναλλαγή) δεν έχω λάβει τις άδειες για τα προγράμματα. Θα περιμένω λίγο ακόμα και μετα θα επικοινωνήσω με το sales.

Στο forum έχουν αναφερθεί εκατοντάδες παρόμοια προβλήματα, όπως πολλαπλές χρεώσεις και άλλα.

Άσχετα με τα παραπάνω θέλω να πω ότι είμαι νέος χρήστης mac και θέλω να σε συγχαρώ και να σε ευχαριστήσω για το πολύ χρήσιμο blog σου.

Αντώνης Σιγάλας είπε...

@ToRRenT Η αλήθεια είναι ότι το site τους δεν μπορεί να αντέξει τόσο μεγάλο φόρτο επισκέψεων. Και εμένα χθες μου έβγαζε σε διάφορες φάσεις "Server is Busy". Εγώ πλήρωσα με πιστωτική και είχα άμεσα τους κωδικούς. Ίσως ο συνδυασμός MacHeist + Paypal τουλάχιστον στην αρχή να είναι καταστροφικός. Μη διστάσεις να επικοινωνήσεις μαζί τους, δεν νομίζω να αντιμετωπίσεις πρόβλημα. Σε ευχαριστώ και για τα καλά σου λόγια και καλώς ήλθες στην κοινότητα των Mac χρηστών!

ToRRenT είπε...

Τους έστειλα χθες το μεσημέρι mail εξηγώντας τους την κατάσταση. Μέχρι αρργά το βράδυ δεν είχα λάβει καμμία απάντηση και από φόβο (λαιμαργία ίσως?) μην χάσω τα board games έκανα και δεύτερη συναλλαγή χρησιμοποιώντας την πιστωτική μου η οποία έγινε κανονικά και πήρα όλες τις άδειες. Είχα σκοπό να ανοίξω dispute στο paypal για να πάρω τα χρήματα της πρώτης συναλλαγής πίσω, όμως πριν το κάνω μου τα επέστρεψαν οι ίδιοι στο λογαριασμό του paypal.

Οπότε όλα καλά :)

Αντώνης Σιγάλας είπε...

Αναδημοσιεύω το σχόλιο του irapol που κατά λάθος απέρριψα:
"Και εγώ την πρώτη φορά που πλήρωσα με paypal δεν τα κατάφερα να τα πάρω, αν και η paypal μου τα χρέωσε κανονικά. Περίμενα 24 ώρες για e-mail όμως τίποτα, ώσπου κάποια στιγμή πήρα ένα e-mail από την Macheist που μου έλεγε ότι τα χρήματα επιστράφηκαν πάλι πίσω!! Με εξέπληξε μπορώ να πω!!! Όταν ξαναδοκίμασα, με paypal πάλι, όλα πήγαν καλά... όντως γινόταν χαμός!!! Μπράβο τους πάντως... "
Συγνώμη στον irapol για το λάθος!

ToRRenT είπε...

Μόλις ξεκλείδωσαν και οι τελευταίες εφαρμογές (Hit List και Espresso), αφού επιτεύχθηκε και ο στόχος των 500.000$ για φιλανθρωπίες.

Ελπίζουμε τώρα σε κανένα επιπλέον δωράκι (έτσι ακούγεται τουλάχιστον) ;)