Σάββατο 28 Μαρτίου 2009

PhoneView για το iPhone σας

Μία από τις εφαρμογές του πακέτου προσφοράς MacHeist που με εξέπληξε ευχάριστα, είναι το PhoneView από την Ecamm Network. Πραγματικά το PhoneView είναι μια plug and play λύση για να αποκτήσετε άμεση πρόσβαση στα περιεχόμενα του iPhone ή του iPod Touch σας, απλά συνδέοντας το μέσω USB με τον υπολογιστή σας. Δε χρειάζεται να κάνετε κάποια χακεριά στο κινητό σας για να του επιτρέψετε την πρόσβαση. Απλά δουλεύει!

Συνδέοντας λοιπόν το iPhone ή το iPod Touch στο Mac σας και ανοίγοντας την εφαρμογή, έχετε πρόσβαση στις επαφές σας, στις σημειώσεις (τις οποίες μπορείτε να επεξεργαστείτε αλλά και να προσθέσετε καινούργιες), στα SMS και στην λίστα με τις κλήσεις. Αυτές όλες τις πληροφορίες μπορείτε να τις αντιγράψετε πανεύκολα στον υπολογιστή σας. Μπορείτε π.χ. να κρατάτε αρχείο τα SMS που έχετε αποστείλλει και λάβει, μία δυνατότητα που σε λάθος χέρια και ύπο δεδομένες συνθήκες μπορεί να αποβεί μοιραία. Το λέω με αφορμή μια κοπέλα που πέρασε τις προάλλες από το μαγαζί και εμφανώς ταραγμένη με ρώτησε αν μπορούν να αντιγραφούν τα SMS από το iPhone της. Προφανώς έπεσε σε ζηλιάρη/παρανοϊκό γκόμενο.

Πέρα από τις επαφές, τα SMS, τη λίστα κλήσεων και τις σημειώσεις, πρόσβασή έχετε σε όλα τα πολυμεσικά αρχεία του iPhone / iPod Touch, όπως αρχεία μουσικής, βίντεο, podcasts, audiobooks και ringtones, τα οποία μπορείτε με την ίδια ευκολία να αντιγράψετε στον υπολογιστή σας. Μάλιστα στην περίπτωση των αρχείων ήχου, μπορείτε να τα αναπαράγετε κιόλας. Και φυσικά αποκτάτε πρόσβαση και στις φωτογραφίες που έχετε στην συσκευή σας.
PhoneView
Τέλος, το PhoneView δημιουργεί ένα φάκελο στο iPhone σας που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για μεταφορά αρχείων από υπολογιστή σε υπολογιστή σαν δίσκο flash. Θα μου πείτε πως αυτή τη δυνατότητα την παρέχουν ούτως ή άλλως εφαρμογές που έχουν κυκλοφορήσει στο Appstore για το iPhone. Μια ειδοποιός διαφορά είναι ότι η ταχύτητα μεταφοράς μέσω της USB θύρας είναι πολύ μεγαλύτερη από ότι μέσω ασύρματου δικτύου. Το μειονέκτημα βέβαια είναι ότι πρέπει ο υπολογιστής που θα μεταφέρετε τα αρχεία να έχει κι αυτός εγκατεστημένο το PhoneView.

Η ουσία είναι ότι το PhoneView δουλεύει άψογα και είναι μια "καθαρή λύση" η οποία δεν απαιτεί jailbreak, χακεριές ή χρήση πολύπλοκων ρυθμίσεων με εφαρμογές FTP για να αποκτήσετε εύκολα πρόσβαση στα αρχεία του κινητού σας. Κάνει όσα υπόσχεται μέσα από ένα ξεκάθαρο και φιλικό περιβάλλον εργασίας, στα πρότυπα των εφαρμογών για Mac που σέβονται το λειτουργικό στο οποίο τρέχουν.

Μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν demo για να δείτε από κοντά τις δυνατότητες της εφαρμογής από εδώ. Κοστίζει μόλις 20$ και εναλλακτικά μπορείτε να την προμηθευτείτε μέσω του πακέτου MacHeist με άλλες 11 εφαρμογές έναντι 39$.

5 σχόλια:

macnasos είπε...

Ναι, το είχα δοκιμάσει παλιότερα σε demo και δούλευε άψογα. Δεν ξέρω πως το καταφέραν και μένα μου έκανε εντύπωση. Είναι χρήσιμο utility για ιδιαίτερες περιπτώσεις. Η κοπέλα που σε ρώτησε στο μαγαζί μάλλον πρέπει να προσέχει που αφήνει το κινητό της!

spdd είπε...

Πολύ καλό, όντως, το πήρα ως μέρος του MacHeist bundle!
Αυτό που δεν ξέρω αν γίνεται, είναι να αντιγράψεις π.χ. μια εικόνα στο iPhone μέσω PhoneView. Δηλαδή βρίσκεις ας πούμε ένα ωραίο wallpaper και θέλεις να το βάλεις στα γρήγορα, να το περάσεις μέσα και μετά να το δει το iPhone. Όσο κι αν το έψαξα δεν βρήκα τρόπο.
Other than that, it rocks!

Παναγιώτης Καραγεωργάκης είπε...

Καλό ακούγεται, αλλά μπορείς να στείλεις SMS μέσα από την εφαρμογή; Αυτό είναι ένα πραγματικά χρήσιμο feature.

Αντώνης Σιγάλας είπε...

@spdd Δεν νομίζω να γίνεται, δυστυχώς.
@Παναγιώτης Καραγεωργάκης. Όχι, η δουλειά του είναι κυρίως να μεταφέρεις πράγματα (εικόνες, ήχους, βίντεο κλπ), από το iPhone/iPod Touch στον υπολογιστή σου...

Escozul είπε...

Και για εμάς τους καϊμενούληδες που έχουμε pc??? Τίποτα. Είχε βγει μια εφαρμογή, η Jeyo extender, η οποία όμως δεν δουλεύει με τις εκδόσεις Iphone μετά την 2.0 και δεν την ενημερώνουν...

Μάλιστα η apple μου είχε κάνει refund για αυτήν την εφαρμογή, μιας και την είχα πάρει αλλά δεν δουλεύει...

Το Jeyo extender είχε και την δυνατότητα να κάνεις αποστολή SMS από τον υπολογιστή σου, και μάλιστα το SMS syncing γίνονταν και μέσω δικτύου 3G οπότε, έκανες backup ακόμα και όταν δεν ήσουν κοντά στον H/Y. Αρκετά εντυπωσιακό, αλλά...