Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2007

Electrelane, πώς λέμε Spice Girls; Καμμία σχέση!

Χθες είχα την ευτυχία να δω live τις Electrelane στο Ξυλουργείο του Μύλου στη Θεσσαλονίκη.
Ο χώρος απαράδεκτα μικρός και από τις 10 το βράδυ δεν έπεφτε καρφίτσα. Εξαερισμός μηδέν και η θερμοκρασία έφτασε τους 32 βαθμούς Κελσίου, δεν μιλάμε για την απίστευτη τσιγαρίλα! Νομίζω μόνο εγώ, η γυναίκα μου και αλλά 3 άτομα δεν καπνίζαν! Να δούμε πότε θα βάλουν οι Έλληνες μυαλό.

Αφού ο χώρος ήταν μικρός, το ντουμάνι ήταν μεγάλο και το support συγκρότημα βγήκε στις 10.20 η ώρα παρακαλώ. Ήταν οι Θεσσαλονικείς Dread Astaire, για τους οποίους δεν θα πω τίποτα, αφού ο ήχος τους προσωπικά δεν μου άρεσε. Γύρω στις έντεκα τελειώσαν και μετά από κανά μισάωρο κουρδισμάτων και λοιπών soundchecks βγήκε άλλο ένα support (!!) μια κοπέλα με ένα βιολί από το Σικάγο. Η κοπέλα έπαιξε κακήν κακώς 3-4 τραγούδια με εμφανές τρακ, γιατί κάποιοι κάγκουρες "φιλόμουσοι" την αποδοκίμαζαν.

Κατά τις 12 η ώρα, ελέησαν να βγουν και στη σκηνή οι Electrelane. Όλος μου ο εκνευρισμός από την πολύωρη αναμονή εξανεμίστηκε αμέσως! Οι κοπέλες παίζαν με δανεικά όργανα (των Dread Astaire) αφού τα δικά τους χαθήκαν σε κάποιο αεροπλάνο. Παρόλ' αυτά ήταν καθηλωτικές, ξεκινώντας με απαλά τραγούδια και γκαζώνοντας συνεχόμενα με τρομερά jams, φοβερά πλήκτρα και φωνές και μία εκπληκτική κιθαρίστρια, που έδωσε στην κιθάρα και κατάλαβε. Στο τέλος έσπασε και δυο χορδές. Συνολικά έπαιξαν 75 λεπτά και ήταν μία από τις καλύτερες συναυλίες που είδα ποτέ.

Συνιστώ ανεπιφύλακτα στους φαν της ψυχεδελικής ροκ να πάνε να τις δουν. Είναι από τα συγκροτήματα που αξίζει να δει κανείς ζωντανά. Σήμερα παίζουν στην Αθήνα και στο site τους ανακοίνωσαν ότι μετά αυτή την Ευρωπαϊκή περιοδεία, θα διαλυθούν. Κρίμα...

1 σχόλιο:

Μαλλιά Κουβάρια είπε...

Πραγματικά πολύ ωραίο live! Ας ευχηθούμε οτι θα επισκεφτούν και άλλα παρόμοια συγκροτήματα την πόλης μας (Θεσσαλονίκη) και θα αντιληφθούν και οι διοργανωτές ότι τόσο μικροί χώροι δεν εξυπηρετούν το κοινό της πόλης.