Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2007

To GMail σε IMAP δείχνει πλέον σωστά τα Ελληνικά


Επιτέλους, μετά από μία βδομάδα ανοχής μηνυμάτων τύπου "?????????? GMail ???????", η Google διόρθωσε το default encoding των emails από ISO8859-1 σε Unicode. Το αποτέλεσμα είναι η σωστή ανάγνωση των Ελληνικών σε εφαρμογές email με ενεργοποιημένες το νέο -για το GMail- πρωτόκολλο IMAP.

Το πρόβλημα δεν αφορούσε μόνο την Ελληνική γλώσσα αλλά κι άλλες που δεν στηρίζονται στο Αγγλικό αλφάβητο. Από χθες τα μηνύματα άρχισαν να έρχονται με σωστά Ελληνικά. Το παράδοξο είναι ότι ενώ το Mail.app του Leopard δεν απεικόνιζε σωστά τα Ελληνικά μέχρι την χθεσινή διόρθωση, το Mail.app του iPhone (και στην περίπτωση μου του iPod Touch), έδειχνε σωστά τα Ελληνικά όταν το σέταρα σε IMAP, από την πρώτη κιόλας στιγμή!

Οδηγίες για να σετάρετε το Mail.app του mac σας με τον λογαριασμό του Gmail σας μέσω IMAP μπορείτε να βρείτε εδώ, για το iPhone εδώ, ενώ κάποια επιπλέον "μερεμέτια" για τη σωστή λειτουργία του GMail στο Mail.app του Leopard θα βρείτε εδώ. Όσοι από εσάς χρησιμοποιούσατε το GMail μέσω λογαριασμού POP, αξίζει να τον μετατρέψετε σε IMAP. Δείτε εδώ τα μειονεκτήματα και τα πλεονεκτήματα των POP και IMAP λογαριασμών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: