Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2007

Monkey Island και άλλα στο iPod Touch!

ScummVM: Monkey Island on iPod Touch!

Ζήτω στα παληκάρια εκεί στο ScummVM που μας σκέφτονται και μας υπολείπτονται εμάς τους κάτοχους iPod Touch και iPhone. Γιατί κάνανε port το scummvm στην jailbroken πλατφόρμα του iPhone/iPod Touch.

Τι είναι το ScummVM ρωτάτε αναιδέστατα. Είναι μία πλατφόρμα που μας επιτρέπει να παίζουμε σε πολλά λειτουργικά συστήματα (ναι και στο Mac OSX) παλιά κλασσικά παιχνίδια κυρίως της Lucas Arts, όπως τα Monkey Island, Days of the Tentacle, Indiana Jones, Broken Sword κτλ. Αν δεν γνωρίζετε κάποιο από αυτά τα παιχνίδια που προανέφερα, μάλλον είστε πολύ νέος/νέα για να το εκτιμήσετε αυτό.

Όσοι έχετε "χακαρισμένο" iPod Touch και iPhone, ακολουθήστε τις οδηγίες στο wiki του ScummVM για το iPhone εδώ, για να το εγκαταστήσετε. Κατόπιν βάζετε τα παιχνίδια (τα κάνετε upload μέσω ftp) σε ένα μέρος της μνήμης του iPod/iPhone, τρέχετε το Scumm, εντοπίζετε που έχετε βάλει το παιχνίδι και παίζετε! Οδηγίες χρήσης μπορείτε να βρείτε στην σελίδα που σας έδωσα. Τα παιχνίδια θα πρέπει να τα βρείτε μόνοι σας όσοι δεν τα έχετε (π.χ. mininova search).

Το καλό με το ScummVM είναι ότι τα παιχνίδια παίζουν άψογα στο iPhone/iPod Touch λόγω του touch interface και δεν έχει καμμία σχέση με το ξενέρωμα του NES Emulator με τα εικονικά κουμπάκια που δεν μπορούσατε να πατήσετε. Μετά από 15 λεπτά Monkey Island, δηλώνω ενθουσιασμένος με την μεταφορά που αν και ακόμα σε πρώιμα στάδια, δουλεύει άψογα και χωρίς κολλήματα. Σας αφήνω να συνεχίσω το Monkey Island - πρέπει να γίνω πειρατής!

Περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να δείτε εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: